ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αν και "πολιτισμένος", έχασα το μέτρημα: Ποιο καρτέλ με απαύτωσε σήμερα;


Αυτό δεν είναι ανθρώπινος πολιτισμός! Είναι ανθρώπινος εγκλεισμός σ'ένα τεράστιο κλουβί, όπου οι κρατούμενοι είναι αλυσοδεμένοι από την κορφή μέχρι τα νύχια και συγχρόνως εμβολιασμένοι με τον ιό της μόνιμης ύπνωσης. Ενώ κοιμούνται σε αυτή την τραγική και καθηλωτική κατάσταση, την ίδια στιγνή ονειρεύονται ότι είναι ελεύθεροι κι απολαμβάνουν τα οφέλη μιας εξελιγμένης τεχνολογίας που κάνει τη διαφορά στην (σε καταστολή) μίζερη και εξαπατημένη κατά συρροή ζωή τους. Και οι δεσμοφύλακες να έχουν δημιουργήσει ολόκληρες κατηγορίες και υποκατηγορίες καρτέλ, που εκμεταλλεύονται, ξεζουμίζουν τα θύματά τους και αντλούν υπερκέρδη από αυτή τη συνθήκη τεράστιας απάτης και αρρωστημένης εξάρτησης θυτών και θυμάτων.

Τι να πρωτοθίξεις; Ας πιάσουμε τα "καραμπινάτα":
(για το χρηματοπιστωτικό καρτέλ παραπέμπουμε σε αυτά τα δυο λινκ: Η μεγάλη "ομοσπονδιακή απάτη" εναντίον της ίδιας της ζωής και  Ποιος και πώς; - " Είναι πολύ καλό που ο λαός δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το τραπεζικό και το νομισματικό μας σύστημα, γιατί αν το καταλάβαινε, θα γινόταν επανάσταση αύριο το πρωί ")
> Ιατροφαρμακευτικό καρτέλ, δημιουργία ιών και επιδημιών σε εργαστήρια μετά "σωτήριων" εμβολίων και θεραπείες που σκοτώνουν ή απλώς επιβαρύνουν τους ασθενείς αντί να τους θεραπεύουν, με δαιμονοποίηση των φυσικών μεθόδων θεραπείας κι ανελέητη εξόντωση ή περιθωριοποίηση των πρωτοπόρων επιστημόνων που κατανοούν και θεραπεύουν με εντυπωσιακή επιτυχία "μη αναστρέψιμες παθήσεις" ή λεγόμενα "ανίατα" νοσήματα.  "Ο σιδηρούς κανόνας του καρκίνου" (και η επιβαλλόμενη "ομερτά" από αυτούς που δεν επιθυμούν την εξάλειψή του!) - βίντεο και  πόσο βολικό για τους "νεκροθάφτες": οι "τυχαίοι" πρόσφατοι περίεργοι θάνατοι ολιστικών γιατρών...
> Το μέγα καρτέλ της παγκόσμιας διατροφής, από κάποιες ψυχοπαθητικές εταιρικές οντότητες (πρόσφατα το τέρας της αμερικανικής Μonsanto αγοράστηκε από τον Μεγάλο Ευρωπαίο φρανκενστάιν με το ναζιστικό παρελθόν που λέγεται Βαyer), που επιβάλλουν τα γενετικά τροποποιημένα δηλητήρια ως "λύση" στο επισιτιστικό πρόβλημα, κάνοντας ακόμα πιο ικανοποιημένες τις φαρμακευτικές εταιρείες και τη "βιομηχανία του ανίατου πόνου", με την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των πελατών που εκδηλώνουν καρκινογενέσεις ή πρόκειται να εκδηλώσουν μαζί και με όποια άλλα "καλούδια":Καλή μας όρεξη! - Καταβροχθίζοντας τις "μπουκιές" που μας σερβίρουν...
> Καρτέλ των "Επτά Αδελφών Εταιρειών του Πετρελαίου", που ελέγχουν πολιτικές και πολιτευτές και κρατούν αιχμάλωτη την ανθρωότητα στην καταστροφική για το περιβάλλον και απαρχαιωμένη "λύση" των ορυκτών καυσίμων, ελέω υπερκερδών και άσκησης παγκόσμιου ελέγχου. Εμποδίζοντας τη διάχυση σε  όλο τον πλανήτη και εφαρμογή τεχνολογιών που εκμεταλλεύονται την δωρεάν Ελεύθερη Ενέργεια μέσα στην οποία κολυμπάνε όλοι και όλα , καθώς και άλλες πραγματικά επαναστατικές εναλλακτικές τεχνολογίες Ενέργειας. Ο "δαμαστής των κεραυνών" και "προφήτης" Νίκολα Τέσλα (19ος-20ος αιώνας) πλήρωσε ακριβά την θέλησή του να απελευθερώσει ενεργειακά την ανθρωπότητα μια για πάντα!  Ένα ακόμη πισώπλατο χτύπημα κατά της ανθρωπότητας: "ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΛΟΜΠΙ" και Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Για έναν κόσμο δίχως καλωδίωση, λογαριασμούς ρεύματος, "αδελφές του πετρελαίου" και θανατηφόρες ακτινοβολίες...

 Και μία από τις πολλές υποκατηγορίες "καρτέλ" , η οποία υπάγεται στην Ενέργεια, είναι και αυτή των... λαμπτήρων! Που συνδέεται και με τα νέα "εξωτικά κόλπα"(που με τη σειρά τους καθόλου απίθανο να σχετίζονται και με τη λέξη-κλειδί: ΕΛΕΓΧΟΣ!) : It's a "Li-Fi world" !
Και ξεκίνησε με την παγκόσμια απόσυρση και κατάργηση των παλιών και με πολύ καλή απόδοση λαμπών πυρακτώσεως (οι ενισχυμένες μάλιστα ήταν ίσως και καλύτερες από τις σημερινές παπαριές),για να αντικατασταθούν με κάτι τέτοια σκουπίδια που κυριαρχούν σήμερα στην αγορά κι αποδεκνύονται επικίνδυνα:  "Το ύποπτο ξύπνημα τού Ισραήλ για την τοξικότητα των λαμπτήρων “οικονομίας” - Συλλογή στοιχείων: οι "οικολογικές" λάμπες οικονομίας, όπως και οι LED, αποτελούν ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για την υγεία του ανθρώπου!! 

Αλλά διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο, καταλαβαίνει(;) εύκολα κάποιος (εκτός αν το μυαλό του φτάνει μόνο μέχρι τις ίντριγκες στα τηλεριάλιτυ, στην εφαρμογή που καίγεται να κατεβάσει στο smart phone* και στην πορεία της ομαδάρας στο πρωτάθλημα) ότι η πραγματική τεχνολογία, οι δυνατότητες και οι εφαρμογές της ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με ό,τι διοχετεύεται στην "πλέμπα" ή τα "δίποδα πειραματόζωα", ως "πρωτοποριακό" και "βελτιωμένο"! Και ότι αν το ήθελαν πραγματικά οι ιθύνοντες νόες ίσως να είχαν λύσει ΟΛΑ, ή έστω τα σημαντικότερα, θέματα της ανθρωπότητας (που σχετίζονται με τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και τους πιο γενναίους οραματισμούς για μια τελείως διαφoρετική κατάσταση και ποιότητα ύπαρξης), εδώ και πολλά-μα πολλά χρόνια.


Η δε έκφραση "παλιότερα τα έφτιαχναν καλύτερα ή ανθεκτικότερα" (από τροχοφόρα έως ηχοσυστήματα) τα λέει επιγραμματικά όλα!
Και καταναλωτές, λοιπόν, ως μη-φιλοσοφική επιλογή και στάση ζωής-φύρας και μαλάκες! Που νομίζουμε ότι είμαστε καλύτεροι και πιο "civilized" από τους τροφοσυλλέκτες (κι ελεύθερους από μυριάδες τεχνηέντως κατασκευασμένα και ύπουλα υλικά και διανοητικά σκουπίδια) "πρωτόγονους".

 * α! μην το ξεχάσω κι αυτό για την προέκταση των χεριών των trendy people: Οι θανάσιμοι κίνδυνοι του Wi-Fi (και της τεχνολογίας των mobile phones) -"the actual mechanisms by which mobile phone technology can cause cancer and, how every single one of us is reacting to the biggest change in environment this planet has ever seen. " + Wi-Fi radiation dangers (απ'όπου:   Germany warns citizens to avoid using Wi-Fi - "Η γερμανική κυβέρνηση συμβουλεύει την αποφυγή της χρήσης wi-fi", και όχι μόνο αυτή όπως θα διαπιστώσετε στην ανάρτηση!)

Τι να πούμε; Μήπως να υποθέσουμε και ότι τελικά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, πώς να το/τα κάνουν και πλασάρουν και ως "δώρα" και σε ποιους τα κάνουν, οι αφεντάδες, οι "μάγοι" (ή εξαγορασμένοι τεχνο-επιστήμονές τους) και οι επιστάτες τους; (δηλ. οι δυνάμεις καταστολής τους, οι "μεταφυσικοί"-βλέπε θρησκευτικά ιερατεία και ιδεολογικοί βοσκοί στην υπηρεσία τους και οι δυνάμεις χειραγώγησης και εκφυλισμού της κοινής γνώμης-βλέπε τα αρχικαθάρματα και τις επι πληρωμή πόρνες των ΜΜΕ..!)

Αυτός είναι ο λαμπτήρας που ανάβει συνεχώς από το 1901
  
Στην οροφή ενός πυροσβεστικού σταθμού, στο Livermore της Καλιφόρνια, των ΗΠΑ, ανάβει μία λάμπα. Συνεχώς, από το 1901. Φυσικά και έχει μπει στα Ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη λάμπα του κόσμου και οι πυροσβέστες επιβεβαιώνουν πως δεν την εχουν αλλάξει ποτέ. Πώς γίνεται αυτό;

Το μέγεθός της είναι περίπου στις 3 ίντσες και είναι ελαφρώς πιο μεγάλη από τις σύγχρονες λάμπες. Το φως που παράγει είναι ένα απαλό πορτοκαλί, έντασης περίπου 4Watt. Δεν έχει αλλαχτεί ποτέ.
Η ιστορία της λάμπας ξεκινά από την βιομηχανία λαμπτήρων Shelby Electric Co που βρισκόταν στο Ohio των ΗΠΑ. Το νήμα πυρακτώσεως επινόησε ένας Γάλλος ονόματι Adolphe Chaillet που κατοχύρωσε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας, αλλά φαίνεται να πήρε το μυστικό μαζί του, μετά τον θάνατό του. Κανείς μέχρι το 1972 δεν είχε προσέξει πως η λάμπα αυτή που βρισκόταν στον πυροσβεστικό σταθμό Νο.6 δεν είχε κάνει ποτέ τον θόρυβο που κάνουν οι καμένες λάμπες όταν «σκάνε». Οι πυροσβέστες, έσβηναν και άναβαν το φως όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να αναρωτιούνται. Μέχρι που ένας τοπικός δημοσιογράφος το 1972 έγραψε την ιστορία της. Μέσα σε μία νύχτα η λάμπα αυτή έγινε «διάσημη». Πολύς κόσμος πήγαινε στον σταθμό αυτό για να την δει από κοντά. Κι όταν έπρεπε να μεταφερθεί ο πυροσβεστικός σταθμός σε άλλο κτίριο, φυσικό ήταν να επικρατήσει πανικός. Τι θα γινόταν με τη λάμπα;

Η λάμπα μετακόμισε στο νέο πυροσβεστικό σταθμό. Ξεβιδώθηκε από τον ηλεκτρολόγο της υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στο νέο σταθμό συνοδεία της αστυνομίας. Όταν βρήκε τη θέση της στο νέο σταθμό, ο ηλεκτρολόγος άνοιξε τον διακόπτη και η λάμπα άναψε και πάλι μέχρι και σήμερα.

112 χρόνια μετά πολλοί επιστήμονες ακόμα εικάζουν για τον τρόπο που κατορθώνει αυτός ο λαμπτήρας να μην καίγεται. Οι περισσότεροι από αυτούς λένε πως το κενό αέρος που υπάρχει μέσα στον λαμπτήρα είναι τόσο απόλυτο που επιτρέπει στο νήμα πυρακτώσεως να μην φθείρεται.

Γιατί, όμως, αυτή η φοβερή και τρομερή λάμπα δεν κυκλοφόρησε στην αγορά; Η συγκεκριμένη λάμπα του  Adolphe Chaillet πρωταγωνιστεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Η συνωμοσία του λαμπτήρα» και το οποίο θα δείτε παρακάτω. Το ντοκιμαντέρ αυτό αποκαλύπτει πώς οι εταιρείες παραγωγής λαμπτήρων, το 1924 στη Γενεύη, συναποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα καρτέλ και καθόριζαν την μικρή διάρκεια ζωής των λαμπτήρων προκειμένου οι καταναλωτές να αγοράζουν συνεχώς λαμπτήρες. Το καρτέλ μάλιστα ήταν τόσο ισχυρό που, επέβαλλε στις εταιρείες που κατασκεύαζαν λαμπτήρες διάρκεια μεγαλύτερης των 1000 ωρών, πρόστιμο.

Η λογική της προγραμματισμένης βραχυβιότητας των προϊόντων βασίζεται στην αρχή πως αν ο καταναλωτής δεν αγοράσει, δεν θα υπάρχει η συνεχόμενη ανάπτυξη της αγοράς. Έτσι, δημιουργώντας προϊόντα τα οποία έχουν «ημερομηνία λήξης», ο καταναλωτής θα συνεχίσει να αγοράζει και οι εταιρείες θα συνεχίσουν να παράγουν σε ένα αέναο κύκλο. Είναι όμως το ιδανικό μοντέλο; Υπάρχουν εναλλακτικές; Θα δείτε και θα αποφασίσετε αν ξοδέψετε λίγο χρόνο για το παρακάτω ντοκιμαντέρ. Bonus; Η ιστορία για το πώς αναγκάστηκε η Apple να αντικαθιστά τις μπαταρίες των iPod. Το ντοκιμαντέρ έχει και Ελληνικούς υπότιτλους:

" Οι Πυραμίδες της Σπατάλης"
https://vimeo.com/45229643

Το παραπάνω άρθρο το αλιεύσαμε από ΕΔΩ
Η "φλύαρη εισαγωγή" ήταν από εμάς

Καληνύχτα μας και προσοχή μην ξεχνάμε τα φώτα ανοιχτά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου