Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η σωτήρια "αμαρτία" του πάθους...

«Αυτό που είναι τρομερό, δεν είναι ο θάνατος αλλά οι ζωές που οι άνθρωποι ζουν ή δεν ζουν μέχρι να πεθάνουν»  ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΟΥΚΟΦΣΚΙ


" Είναι σημαντικό σήμερα, με όλα αυτά που σκάνε καθημερινά πάνω στα κεφάλια μας, να διατηρεί κανείς το πάθος του για τη ζωή.
Αυτό το γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες.
Όταν κάποιος πέθαινε, οι θεοί δεν ρωτούσαν αν ήταν καλός ή κακός, αλλά αν έζησε με πάθος.
Αν η απάντηση ήταν " ναι " σήμαινε πως είχε ζήσει σωστά.
Γι'αυτό τρέφω βαθιά εκτίμηση για τους ανθρώπους εκείνους που στους μίζερους καιρούς της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων δεν κωλώνουν.
Διαδηλώνουν τη γνώμη τους με πάθος, με λόγια και έργα, ζουν με πάθος, άρα ερωτικά.
Για παράδειγμα, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η καλόγρια της Καθολικής Εκκλησίας που δημόσια βγήκε και δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση ότι η Παναγία δεν μπορεί να ήταν παρθένα.
Για την ιστορία, είναι η αδελφή Lucia Caram, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι από τη στιγμή που η Μαρία και ο Ιωσήφ ήταν ζευγάρι, τιπιο φυσιολογικό από το να έκαναν σεξ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η επίσημη Εκκλησία έπεσε να τη φάει, αλλά η Lucia δεν μάσησε.
Αντίθετα, πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι το σεξ είναι ευλογία.
(Σχόλιο από εμάς: Ave Lucia! )
Τόνισε επίσης ότι η ίδια δεν έχει κάνει ποτέ σεξ, ούτε και αυνανίζεται. "

Αλιεύτηκε από το περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ και συγκεκριμένα από τη στήλη του "Άκαφτου", που μου άρεσε πολύ, καθώς σχολιάζει την επικαιρότητα μέσα από τη δική του διεισδυτική ματιά και ιδιαίτερη σατυρική διάθεση.
O τίτλος της ανάρτησης και η εισαγωγή της, μέσα από τα λόγια του αγαπημένου μας Μπουκόφσκι , είναι από εμάς, όπως και το παρακάτω τραγούδι{o τίτλος του οποίου είναι "soul's tongue" από το άλμπουμ "Staight ahead" του (frontman των θρυλικών Wipers) Greg Sage}
https://www.youtube.com/watch?v=lt8Ww8oqgfo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου