ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Mείνε στην Ευρώπη...με κάθε μέσο!


Η Αγγλίδα πολιτικός Τζο Κοξ (με προϋπηρεσία και στο 'Ιδρυμα του πανταχού παρόντα και εισχωρήσαντα υπερδισεκατομμυριούχου και πλανητικού φιλάνθρωπου Μπιλ Γκέητς), υπέρμαχος της παραμονής της χώρας της στον αντιδραστικό μηχανισμό της διεθνούς ελίτ ο οποίος αποκαλείται Ε.Ε., έπεσε νεκρή λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα. Αυτό που έρχεται και που όλες οι δημοσκοπήσεις έδιναν ως τότε σαφές και καθαρό προβάδισμα στο Brexit, ιδιαίτερα ανησυχητικό για τη σταθερότητα του σαθρού ευρωοικοδομηματος! Kαι μάλιστα ο δολοφόνος της έδωσε και το στίγμα του φωνάζοντας ένα σύνθημα που βολεύει αφάνταστα τη σύνδεση με δυνάμεις οι οποίες επιθυμούν "με κάθε τίμημα" την έξοδο της παραπαίουσας από τις πολιτικές λιτότητας Βρετανίας από την  τραπεζομαφιόζικη γραφειοκρατική και εχθρική προς την αυτοδιάθεση των ευρωπαϊκών λαών αγκαλιά της Ε.Ε. Ω! πόσο τυχαίο και διόλου συνωμοτικό γεγονός, όσον αφορά τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών και σκιωδών διευθυντηρίων του πλανητικού ολοκληρωτισμού. Κι όσον αφορά τη συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική συγκυρία που συνέβη η δολοφονία αυτή. Μιας μητέρας που τα παιδιά της θα μεγαλώσουν ορφανά, προκαλώντας συγκίνηση στην κοινή γνώμη. Και μιας νέας πολιτικού που υπερασπιζόταν την...Ε.Ε.!
Νομίζουμε πως το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο Δολοφονήστε επειγόντως το BREXIT!, του Παναγιώτη Μαυροειδή, είναι χαρακτηριστικό και χρήσιμο σε σχέση με τις παραπάνω αναφορές:

"Λένε πως «σύμφωνα με πληροφορίες» ο δράστης πριν υψώσει το δολοφονικό του χέρι, φώναξε «Πρώτα η Βρετανία». Ο συνειρμός είναι κάτι παραπάνω από φανερός: Οι οπαδοί του BREXIT αν δεν έχουν άμεση εμπλοκή, σίγουρα διαμορφώνουν το έδαφος για ανάπτυξη δολοφονική βίας.
Επίσης, τονίζεται με έμφαση πως η αδικοχαμένη βουλευτίνα, στην παρθενική της ομιλία μετά την εκλογή της στη Βουλή, είχε μιλήσει σθεναρά υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων.
Εδώ ο συνειρμός είναι πιο έμμεσος: Οι οπαδοί του ΒΡΕΧΙΤ, στοχεύουν ακριβώς αυτούς που δίνουν μια ηρωική μάχη με κίνδυνο της ζωής τους, για τους ευγενέστερους σκοπούς. Φυσικά η Jo Cox δε μπορεί να μας πει αν δέχεται αυτή τη χυδαία ένταξη των προσπαθειών της στην πτέρυγα του REMAIN EU.
H εφημερίδα Guardian δεν κρατάει τα προσχήματα και βιάζεται να μπει στο ψητό: «Ραγδαία αλλαγή του κλίματος για το δημοψήφισμα», αναγγέλλει περίοπτα στην ηλεκτρονική της έκδοση μιλώντας για ανακοπή του ρεύματος του BREXIT. Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα,  η αποχώρηση από την ΕΕ έχει προβάδισμα με ποσοστό 48% έναντι 43% που επιθυμούν την παραμονή. Σίγουρα ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δίνει άλλη εικόνα από αυτή της προηγούμενης βδομάδας όπου σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Ipsos το BREXIT είχε άνοδο κατά 10% με ισοδύναμη υποχώρηση του στρατοπέδου της παραμονής.
Μην ξεχνιόμαστε: όλα αυτά συζητούνται μία μόλις βδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της ερχόμενης Πέμπτης και ενώ τα πολυβόλα της κινδυνολογίας στην περίπτωση του BREXIT βρυχώνται ακατάπαυστα."

Το ίδιο χρήσιμη θεωρούμε την παράθεση και του παρακάτω άρθρου του ΥΠΝΟΒΑΤΗ: ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ..., ένα ιδιαίτερα σκληρό κείμενο (άραγε πόσο άδικα; ή έστω δίχως υπαρκτή βάση..;) για την εγχώρια λαϊκή "ωραία κοιμωμένη" της "αναπτυξιακής" δουλεμπορικής γαλέρας  με "αριστερή" εδώ και καιρό σφραγίδα... Η οποία "λαϊκή συσσωρευμένη οργή" φορολογείται αδυσώπητα, υποαπασχολείται σε "ευέλικτα" εργασιακά μοντέλα σύγχρονης δουλείας, αγνοεί πλέον τη σημασία των όρων κοινωνική πρόνοια και δωρεάν (η λέξη που κατάντησε γραφικότητα!!) πρόσβαση στα αναγκαία δημόσια αγαθά. Και τηρεί σιγή ασυρμάτου, περιμένοντας ως από τα πάνω σωτήρα τον κατάλληλο ηγέτη (προερχόμενο πάντα από τους αντιπροσώπους των αστικών κυρίαρχων τομέων ή τους μιμητές τους που θα αυτοπροσδιοριστούν ως "επαναστάτες") ή την κομματική πρωτοπορία που θα της δείξει το δρόμο της...φωτιάς! - Η νεοελληνική τραγωδία που παίζεται πια στη "Ζώνη του Λυκόφωτος"
(Θυμήσου κι από εμάς: Η Γαλλία ξαγρυπνά σε φλεγόμενους δρόμους την ώρα που η Ελλάδα ροχαλίζει σαν άστεγος στους δρόμους και  Η θετική σκέψη των πολλών δεν φτάνει μπροστά στη διεστραμμένη σκέψη των ολίγων)

{ 23 Ιουνίου 2016: οι βρετανοί εγκαταλείπουν πρώτοι το νεοφιλελευθεροφασιστικό "ευρωπαϊκό" σαπιοκάραβο που βουλιάζει.
Άντε να τελειώνουμε σιγά σιγά με την "Ευρώπη" των ανοργασμικών αρσενικοθήλυκων χαρτογιακάδων και γραφειοκρατίσκων, των "στελεχών", των μάνατζερς και των διαφόρων τριτοκοσμικών σφουγγοκωλαρίων τους στην Ελλάδα και αλλού.

Κι εσύ "ξύπνιε" (β)ρωμηέ, άνεργε, υποαπασχολούμενε, δούλε σε γαλέρα, υποαμειβόμενε με "έναντι", άστεγε, ζωντανέ νεκρέ, τελειωμένε, γαμιά -του μέλλοντος- των παιδιών σου, μείνε στη νεοφιλελευθεροφασιστική "Ευρώπη". Για να συνεχίσει το τριτοκοσμικό ψευδοκράτος να δανείζεται, ώστε να μπορεί να πληρώνει τους δημόσιους αργόμισθους ψηφοπελάτες του και να ανακεφαλαιοποιεί τους τραπεζίτες του. Για να μπορούν μετά οι τελευταίοι να δανείζουν στους χρεωκοπημένους μηντιάρχες τής διαπλοκής, στις κομματικές συμμορίες και στους κρατικοδίαιτους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους που παριστάνουν τις "παραγωγικές τάξεις". Και το ψευδοκράτος να ζει και να βασιλεύει εις υγείαν των κορόιδων σαν εσένα, που τα 'χουν δρομολογήσει να σιχτιρίζουν τους παντελώς άσχετους γερμανούς.
  Κοίτα για να μαθαίνεις "ευρωπαίε":

  Και οι ελβετοί...


  Κοίτα επίσης τί κάνουν εδώ και δύο μήνες οι γάλλοι, τζάμπα μάγκα, που πουλάς εκ του ασφαλούς τσαμπουκά στους γερμανούς (που είναι μακριά) ενώ στέκεσαι σούζα στους "δικούς" σου, που τους έχεις μπροστά στα μάτια σου. Οι γάλλοι δεν είναι ... εθνικά υπερήφανοι κουραδόμαγκες, για να κατηγορούν τους γερμανούς για τους αντεργατικούς νόμους και το πετσόκομα των μισθών, σαν εσένα. Και λένε ξεκάθαρα ότι: "δεν διεκδικούμε τίποτα". Δηλαδή δεν έχουν "όραμα", "alternative", "προτάσεις" και άλλα κουραφέξαλα. Απλώς κάνουν την κάβλα τους (σημείωση από εμάς: πάνω σε αυτό το "περί κάβλας", χωρίς "μεσίτες" και"ειδικούς" της επανάστασης, θα ήταν καλό να διαβάσετε και ετούτο:ΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ '68 ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ) Επανάσταση για την κάβλα της. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μετά. Τί δεν καταλαβαίνεις;
Κοίτα καλά, καθαρόαιμε απόγονε του Καραγκιόζη ...

  

Εσύ φιλήσυχε γεννημένε δούλε, θα αναστέναζες στα γήπεδα της "εθνικής υπερηφάνειας" (βλ. Euro 2016 που διεξάγεται στη Γαλλία) και θα ανεχόσουν (όπως ήδη ανέχεσαι) να σου πηδάνε τα παιδιά σου, αντί να είσαι στον δρόμο σαν τους κουτόφραγκους και να εκτονώνεσαι όπως πρέπει. Γιατί οι κουτόφραγκοι, ξερόλα ελληναρά, δεν τα βάζουν με τους παντελώς άσχετους γερμανούς, αλλά με αυτούς που πρέπει, δηλαδή τους ομοεθνείς τους. Και δεν έχουν πρόβλημα να αρχίσουν κι έναν κοινωνικό πόλεμο (αυτόν, που στην πνιγμένη στη σεμνοτυφία διάλεκτό σου, αποκαλείς "εμφύλιο", και που τον έχεις μπερδέψει με συμμοριτοπόλεμο δεξιών κι αριστερών κομματικών συμμοριών).
 Αλλά, τί σου λέω ρε τελειωμένε... Άντε να παρακαλέσεις για κάνα χαμαλίκι με δύο ευρώ την ώρα (κι αυτά "έναντι") για δώδεκα (ανασφάλιστες) ώρες τη βδομάδα. Άντε να ζητιανέψεις λίγα ψίχουλα απ' αυτούς που έχουν κρυμμένα ευρώ στα στρώματα. Άντε να γλείψεις κάνα κεσεδάκι σε κάνα συσσίτιο της υποκριτικής εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας. Και μην ξεχάσεις να ευχαριστήσεις το θεό και να πεις την αγαπημένη σου δυναμωτική φρασούλα: "πάλι καλά να λέμε, που δεν μας βρήκε τίποτα χειρότερο!". Δώσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου, για να μάθουν κι εκείνα να γίνουν ελαστικά, ευέλικτα και ευπροσάρμοστα σκουλήκια σαν εσένα, αντί "μπαχαλάκηδες" και "αλήτες".
Άντε, πήγαινε να σκύψεις για άλλη μια φορά, μή σε καθυστερώ...
Και πού' σαι! Μην ξεχάσεις να δεις το ματς το βράδυ (αν βέβαια αυτοί οι μαλάκες οι γάλλοι που λύσσαξαν για την εργασιακή τους αξιοπρέπεια, δεν καταφέρουν να καταστρέψουν τη διοργάνωση). Μα καλά, δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στην ... εθνική τους οικονομία;" 

Επίσης:
Επιστολή νεαρού γάλλου εξεγερμένου στη μητέρα του.
Kαι:
Πόσο αφορούν και την Ελλάδα τα γεγονότα στη Γαλλία; 
 " ΠΡΩ-ΤΟ-ΦΑ-ΝΕΣ! Τι κρύβουν στη Γαλλία..." - Aυτά που κρύβουν και στην Ελλάδα...
 "False Flag" never ends: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, "Η ενδεκάτη Σεπτεμβρίου αλά φρανσαίζ"
 Μια "καρδιά" από γυαλί...

Νιώθουμε μια... ας πούμε "στοιχειωμένη ανάγκη", από την αισχρή κοινωνική κατάσταση και τα απογοητευτικά κοινωνικά πρότυπα των "αναπτυξιακών" και φιλήσυχων καιρών μας-με κάθε τίμημα, όπως μια τρομοκρατική false flag επιχείρηση , να κλείσουμε με τα παρακάτω λόγια:

"Να φοβάσαι όσους θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ήσυχα και ειρηνικά. Είναι αδίστακτοι" Κλάες Άντερσεν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου