ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒH: 10 ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ



"Είναι απεριόριστη. Όσο περισσότερη καλλιεργήσεις, τόσο περισσότερο φάρμακο θα πάρεις. Και οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θέλουν να καλλιεργείς το δικό σου φάρμακο".
Η ιδέα της νομιμοποίησης ενός φθηνού, εντελώς φυσικού φαρμάκου που φυτρώνει από το χώμα, είναι μια απειλή για τα έσοδα των φαρμακοβιομηχανιών.

(Συνδέστε το παρακάτω άρθρο και με αυτά: ΚΙ ΑΝ Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝO ;
(με ένα ιδιαίτερα κατατοπιστικό και σαφώς ενδιαφέρον βίντεο)
 ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ -Ένα πολυπλόκαμο λόμπι ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ που αγκαλιάζει ασφυχτικά την ανθρωπότητα)

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒH: 10 ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ


Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα σκοτώνουν περίπου 100.000 ανθρώπους στον κόσμο κάθε χρόνο. Ξέρετε όμως πόσοι θάνατοι προκαλούνται από τη χρήση της Κάνναβης, είτε για θεραπευτικούς ή για ψυχαγωγικούς σκοπούς;

"Δεν υπάρχουν θάνατοι από τη χρήση Κάνναβης. Οπουδήποτε. Δεν μπορείτε να βρείτε ούτε ένα", δήλωσε ο Δρ Lester Grinspoon, ομότιμος καθηγητής του Harvard Medical School.

Πιστέψτε το: Στα 10.000 χρόνια που είναι γνωστή η χρήση της Κάνναβης, δεν υπήρξε ποτέ ούτε μια περίπτωση θανάτου που να αποδίδεται σ' αυτήν.

"Έχω ακούσει ότι πρέπει να καπνίσεις κάπου 15.000 τσιγάρα Κάνναβης σε 20 λεπτά για να πάρεις κάποια τοξική ποσότητα της δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλης, είπε ο Δρ Paul Hornby, βιοχημικός και παθολόγος, που συμβαίνει επίσης να είναι από τις κορυφαίες αυθεντίες πάνω στην έρευνα Κάνναβης και συμπλήρωσε: "Προκαλώ οποιονδήποτε να το κάνουμε αυτό".

Εν τω μεταξύ, είναι γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να πεθάνει από την κατάποση πολλής ασπιρίνης, ή καφέ, ή κρασιού. Η Κάνναβη, αντίθετα,είτε φαρμακευτική είτε όχι, δεν είναι μόνο μη θανατηφόρα, αλλά και ωφέλιμη. Αρκετές μελέτες, μερικές από τις οποίες δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, πριν από λίγους μήνες, έχουν δείξει ότι η Κάνναβη μπορεί να είναι καλή για την υγεία, και θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση παθήσεων, καλύτερα από τις "λύσεις" που μαγειρεύονται στα εργαστήρια.

Ο Δρ Tod Mikuriya, πρώην εθνικός διαχειριστής των ερευνητικών προγραμμάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την Κάνναβη, λίγο πριν το θάνατό του, το 2007, εμφανίστηκε σε μια ταινία με τίτλο "The Union", που αφορούσε τις μπίζνες γύρω από την απαγόρευση της Κάνναβης.
Η πλήρης ταινία είναι διαθέσιμη τόσο στο Netflix όσο και το YouTube
(https://www.youtube.com/watch?v=5-BGQzHHNiM).

"Αφότου ασχολήθηκα με 10.000 περίπου ευρεσιτεχνίες τα τελευταία 15 χρόνια, θα έλεγα ότι σχεδόν 200 διαφορετικές παθήσεις ανταποκρίνονται θετικά στην κάνναβη" δήλωσε ο Δρ Mikuriya.

Δεν θα εξετάσουμε λεπτομερώς και τις 200 αυτές παθήσεις εδώ, αλλά 10 από τις πιο αξιοσημείωτες και συνηθισμένες, καταθλίψεις και ασθένειες, που η Κάνναβη έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην αντιμετώπισή τους.

Νόσος του Αλτσχάιμερ


Το 2006, το Scripps Research Institute στην Καλιφόρνια, ανακάλυψε ότι η δέλτα 9-τετραϋδροκανναβινόλη (THC), το ενεργό συστατικό της Κάνναβης, μπορεί να εμποδίσει ένα ένζυμο που ονομάζεται ακετυλοχολινεστεράση να επιταχύνει τον σχηματισμό πλακών Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλο, καθώς και τις συστάδες πρωτεΐνης που μπορούν να αναστείλουν τη γνώση και τη μνήμη, πιο αποτελεσματικά από ότι τα φάρμακα του εμπορίου.

Επιληψία

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Virginia Commonwealth University, ανακάλυψαν ότι τα συστατικά που βρίσκονται στη φυσική Κάνναβη "παίζουν κρίσιμο ρόλο στον έλεγχο των αυθόρμητων κρίσεων επιληψίας". Ο Δρ Robert J. DeLorenzo, καθηγητής νευρολογίας στο VCU School of Medicine, πρόσθεσε ότι "Παρά το γεγονός ότι η Κάνναβη είναι παράνομη στις ΗΠΑ, πολλοί άνθρωποι, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό, αναφέρουν ότι η Κάνναβη ήταν θεραπευτική γι' αυτούς, στην αντιμετώπιση μιας ποικιλίας παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας".

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Από παλιά πιστεύεται ότι το κάπνισμα της Κάνναβης βοηθά τους ασθενείς με ΣΚΠ. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, έδωσε μια ακόμη κλινική δοκιμή, σαν απόδειξη της δράσης της Κάνναβης σε ασθενείς με ΣΚΠ, με μυϊκή σπαστικότητα. Ακόμη και αν το φάρμακο είναι γνωστό ότι προκαλεί ζάλη και κόπωση σε ορισμένους χρήστες, οι περισσότεροι ασθενείς με ΣΚΠ αναφέρουν ότι η Κάνναβη βοηθά όχι μόνο στο να απαλύνει τον πόνο στα χέρια και τα πόδια τους από τις οδυνηρές συστολές, αλλά τους βοηθά επίσης να νιώθουν ευχάριστα. Πόσα συνταγογραφούμενα φάρμακα περιλαμβάνουν στις παρενέργειές τους την "ευτυχία";

Γλαύκωμα

Από το 1970, οι μελέτες έχουν θεωρήσει τη φαρμακευτική Κάνναβη μια αποτελεσματική θεραπεία κατά του γλαυκώματος, μια από τις κύριες αιτίες τύφλωσης στον κόσμο. Οι ερευνητές λένε ότι η Κάνναβη βοηθά στη μείωση και την ανακούφιση της ενδοφθάλμιας πίεσης που προκαλεί βλάβη
στο οπτικό νεύρο, αλλά οι υποστηρικτές της λένε ότι βοηθά επίσης και
στην "αντίστροφη επιδείνωση".

Αρθρίτιδα

Η Κάνναβη αποδεικνύεται χρήσιμη για πολλούς τύπους χρόνιου πόνου. Ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα αναφέρουν λιγότερο πόνο, μειωμένη φλεγμονή και περισσότερο ύπνο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ασθενείς με αρθρίτιδα θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα φάρμακά τους με
Κάνναβη. Η Κάνναβη ανακουφίζει τον πόνο, αλλά δεν βελτιώνει ούτε περιορίζει την ίδια την ασθένεια.

Κατάθλιψη

Μια μελέτη για τις εθιστικές συμπεριφορές που δημοσιεύτηκε από το USC και το SUNY Albany το 2005, της οποίας οι 4.400 συμμετέχοντες την κατέστησαν τη μεγαλύτερη έρευνα μέχρι σήμερα πάνω στην Κάνναβη και την κατάθλιψη, διαπίστωσε ότι "όσοι καταναλώνουν Κάνναβη περιστασιακά ή ακόμη και καθημερινά, έχουν χαμηλότερα επίπεδα καταθλιπτικών συμπτωμάτων σε σχέση με εκείνους που ποτέ δεν έχουν δοκιμάσει Κάνναβη". Η μελέτη πρόσθεσε ότι "οι εβδομαδιαίοι χρήστες είχαν λιγότερη καταθλιπτική διάθεση, πιο θετικές επιπτώσεις, και λιγότερα σωματικά παράπονα από τους μη χρήστες".

Άγχος

Ένα άρθρο με τίτλο "Η φαρμακευτική Κάνναβη και ο νους", που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου 2010 του Harvard Mental Health Letter, είπε ότι "ενώ πολλοί ψυχαγωγικοί χρήστες δηλώνουν ότι το κάπνισμα της Κάνναβης τους ηρεμεί, για άλλους έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μελέτες αναφέρουν ότι περίπου το 20 έως 30% των ψυχαγωγικών χρηστών βιώνουν τέτοια προβλήματα μετά το κάπνισμα Κάνναβης". Το άρθρο δεν αναφέρει ποιές "μελέτες" υποστήριξαν αυτό το γεγονός, και οι περισσότεροι χρήστες Κάνναβης θα χαρακτήριζαν αυτόν τον ισχυρισμό εντελώς εσφαλμένο.

Ηπατίτιδα C

Μια μελέτη του 2006 που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, διαπίστωσε ότι η Κάνναβη βοηθά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φαρμακευτικής θεραπείας για την ηπατίτιδα C, μια μόλυνση που προσβάλλει 3 εκατομμύρια Αμερικανούς κάθε χρόνο. Τα φάρμακα για την ηπατίτιδα C έχουν συχνά σοβαρές παρενέργειες, όπως απώλεια της όρεξης, κατάθλιψη, ναυτία, μυϊκούς πόνους και υπερβολική κόπωση.
Οι ασθενείς που κάπνιζαν Κάνναβη κάθε μια ή δύο μέρες, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο ολοκληρώθηκε η θεραπεία τους, αλλά ότι η Κάνναβη κατέστησε πιο αποτελεσματική την επίτευξη μιας "παρατεταμένης ιολογικής ανταπόκρισης", που είναι το χρυσό πρότυπο στην θεραπεία, δηλαδή δεν υπήρχε απομείνει κανένα σημάδι του ιού στο σώμα τους.

Πρωινή αδιαθεσία

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές του British Columbia Compassion Club Society διαπίστωσαν ότι το 92% των γυναικών βρήκαν την επίδραση της Κάνναβης για τα συμπτώματα της πρωινής ναυτίας από αποτελεσματική έως πολύ αποτελεσματική. Διαβάστε τι λέει η Δρ Wei-Ni Lin Curry, η οποία περιγράφει το πώς η φαρμακευτική Κάνναβη την έσωσε από μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή της κατάσταση: "Τις πρώτες δύο εβδομάδες αφότου έμεινα έγκυος, είχα τρομερή ναυτία και εμετό όλη την ημέρα και τη νύχτα. Έκανα εμετό χολή κάθε απόχρωσης, και σύντομα άρχισε η τάση για εμετό με αίμα. Ένιωσα τόσο ανήμπορη και αλλόφρων, που πήγα σε κλινική αμβλώσεων δύο φορές, αλλά και τις δύο έφυγα χωρίς να περάσω τη διαδικασία. Τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω τη φαρμακευτική Κάνναβη. Μόνο μια με δύο μικρές εισπνοές τη νύχτα, και αν χρειαζόταν και το πρωί, είχαν σαν αποτέλεσμα μια ολόκληρη ημέρα ευεξίας. Ενώ δεν έτρωγα, δεν έπινα, δεν λειτουργούσα, και είχα συνεχείς εμετούς και αιμορραγία, θεραπεύτηκα εντελώς. Η Κάνναβη δεν έσωσε μόνο τη δική μου ζωή κατά τη διάρκεια της υπερέμεσής μου, έσωσε και τη ζωή του παιδιού μέσα στη μήτρα μου".

Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες θα ανησυχούν για την επίδραση που έχει η χρήση Κάνναβης, σε οποιαδήποτε μορφή, για την ανάπτυξη του μωρού τους. Η μόνη μελέτη που έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία επίδραση από το κάπνισμα της Κάνναβης, προήλθε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ το 2008, η οποία έδειξε ότι το βαρύ κάπνισμα "κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου σχετίστηκε με χαμηλότερη λεκτική συλλογιστική", ενώ "η βαριά χρήση κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου προέβλεψε ελλείμματα στη σύνθεση, στη βραχυπρόθεσμη μνήμη και στις ποσοτικές βαθμολογίες". Αν και η μοναδική αυτή μελέτη μπορεί να είναι αρκετή για να τρομάξει κάποιες μητέρες, η πλειοψηφία των μελετών λέει ότι η προγεννητική έκθεση στην Κάνναβη "δεν είναι σημαντικός προγνωστικός παράγοντας όσον αφορά την έκβαση της εγκυμοσύνης", και ότι "η Κάνναβη δεν έχει καμία αξιόπιστη επίπτωση στο μέγεθος των γεννήσεων, τη διάρκεια της κύησης ή την εμφάνιση φυσικών ανωμαλιών. "Σε σύγκριση με τις μητέρες που χρησιμοποιούσαν καπνό και αλκοόλ, οι οποίες έδειξαν "αυξημένο κίνδυνο υποψίας ή οριστικά ψυχωσικά συμπτώματα (στους απογόνους)", η χρήση της Κάνναβης από τις μητέρες "δεν συνδέθηκε με ψυχωσικά συμπτώματα" στα παιδιά τους.

Καρκίνος, HIV/AIDS και χημειοθεραπεία

Αν και το φάρμακο είναι παράνομο στις ΗΠΑ, η FDA και η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συμφωνούν ότι τα δραστικά συστατικά της Κάνναβης, ή κανναβινοειδή, έχουν εγκριθεί από τους ειδικούς για την "ανακούφιση από τη ναυτία και τον έμετο και για την αύξηση της όρεξης σε ανθρώπους με καρκίνο και AIDS". Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει ότι "η Κάνναβη έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, αναστέλλει την ανάπτυξη των όγκων, και διευρύνει τους αεραγωγούς, κάτι που πιστεύουν ότι μπορεί να διευκολύνει την δριμύτητα των κρίσεων άσθματος".

Γιατί είναι παράνομη η Κάνναβη;

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα για να απαντηθεί σε ένα και μόνο άρθρο, αλλά κοιτάζοντας την Κάνναβη μέσα από το φακό των φαρμακευτικών της ιδιοτήτων, φαίνεται να υπάρχουν μερικοί λόγοι, εάν υπάρχουν, για να κρατηθεί η Κάνναβη έξω από την αγορά. Δεν είναι θανατηφόρα. Ίσως να μην είναι τόσο αποτελεσματική όσο άλλες θεραπείες ή να μην θεωρείται μέτρο πρόληψης.

Όταν ο Δρ Mikuriya ρωτήθηκε αν υπάρχει ένα οποιοδήποτε προϊόν σήμερα που να έχει τόσα πολλά οφέλη όπως η φαρμακευτική Κάνναβη, είπε απλά: "Όχι".

Η φαρμακευτική Κάνναβη μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία όλων μας, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα υγιής για τις τσέπες των φαρμακευτικών εταιρειών. Και δυστυχώς για τους Αμερικανούς που έχουν ανάγκη από ένα φτηνό, εντελώς φυσικό εναλλακτικό φάρμακο, η φαρμακευτική βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία στην Αμερική, με ισχυρές διασυνδέσεις στις υψηλές θέσεις. Και η Κάνναβη δεν τους αρέσει καθόλου.

"Είναι απεριόριστη", δήλωσε ο Hornby για την Κάνναβη. "Όσο περισσότερη καλλιεργήσεις, τόσο περισσότερο φάρμακο θα πάρεις. Και οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θέλουν να καλλιεργείς το δικό σου φάρμακο".

Η ιδέα της νομιμοποίησης ενός φθηνού, εντελώς φυσικού φαρμάκου που φυτρώνει από το χώμα, είναι μια απειλή για τα έσοδα των φαρμακοβιομηχανιών.

Ο Δρ James Hudson, ομότιμος καθηγητής του τμήματος Παθολογίας και Εργαστηριακής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου British Columbia, δήλωσε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ένα μεγάλο κίνητρο ώστε να αναδημιουργήσουν τις οργανικές ενώσεις της Κάνναβης και να φτιάξουν ένα φάρμακο για να πουλάνε, παρά να αφήσουν την εντελώς φυσική μορφή του ελεύθερη για το κοινό.

"Το πρωταρχικό κίνητρο κάθε φαρμακευτικής εταιρείας είναι να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερο χρήμα. Στην περίπτωση μιάς συνθετικής ένωσης, από ένα και μόνο συστατικό της Κάνναβης, μπορούν να το πατεντάρουν ως φάρμακο και να βγάλουν πολύ περισσότερο χρήμα απ' αυτό".

Δεδομένου ότι καμία εταιρεία δε μπορεί να πατεντάρει ένα φυτό, οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν το κίνητρο ώστε να θέλουν να κρατήσουν τη φαρμακευτική και τη βιομηχανική Κάνναβη στην παρανομία, καθώς προσπαθούν να αναδημιουργήσουν το ίδιο φάρμακο με τα ίδια αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια μεγάλη "διγλωσσία" πάνω σ' αυτό το ζήτημα, αλλά τελικά το θέμα είναι το χρήμα. Πως μπορεί μια κυβέρνηση να απαγορεύει την Κάνναβη αλλά να επιτρέπει ένα πανομοιότυπο φάρμακο με τα ίδια αποτελέσματα;

"Δεν υπάρχει χρήμα που να γίνεται από φυσικά φυτά", δήλωσε ο Dana Larsen, ιδρυτής εκδότης του περιοδικού Cannabis Culture. "Εάν χρησιμοποιείς ένα φυσικό φάρμακο που μπορείς να το καλλιεργήσεις στο σπίτι σου και που κοστίζει ελάχιστα, θα το κάνεις".

Ωστόσο, τα γεγονότα παραμένουν: Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, ενώ είναι νόμιμα, είναι πειραματικά, επικίνδυνα και συχνά τοξικά. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα εξακολουθούν να σκοτώνουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς κάθε χρόνο. Εν τω μεταξύ, η Κάνναβη δεν υπήρξε ποτέ η άμεση αιτία κανενός θανάτου. Ίσως θα πρέπει να εστιάσουμε λιγότερο στο να εξαφανίσουμε τα φυτά της φύσης, και να επικεντρωθούμε περισσότερο στον έλεγχο των φαρμάκων για τα οποία είμαστε πραγματικά υπεύθυνοι.

άρθρο: Dave Smith (8/8/2012)

μετάφραση: Ηρακλής Τσαγκαράκης

πηγή: http://www.ibtimes.com/%E2%80%98medical%E2%80%99-marijuana-…


το βρήκαμε ΕΔΩ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου