Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

H πραγματική πτώση μας: "πήραμε τον κόσμο των φαινομένων για αληθινό."
Η συνειδητοποίηση:

"Ένας Νους υπάρχει. Το σύμπαν είναι πληροφορία και είμαστε στατικοί μέσα του, όχι τρισδιάστατοι, ούτε στο χώρο ή στο χρόνο. Δίνουμε υπόσταση στις πληροφορίες που μας τροφοδοτούνται κάνοντάς τες φαινομενικό κόσμο. Δεν εκπέσαμε εξαιτίας ενός ηθικού σφάλματος, αλλά εξαιτίας ενός διανοητικού σφάλματος: πήραμε τον κόσμο των φαινομένων για αληθινό. Ο φαινομενικός κόσμος δεν υπάρχει. Είναι η υπόσταση των πληροφοριών τις οποίες επεξεργάζεται ο Νους. Δίνουμε στις πληροφορίες υπόσταση αντικειμένων. Η αναδιευθέτηση των αντικειμένων είναι αλλαγή στο περιεχόμενο των πληροφοριών, το μήνυμα έχει αλλάξει. Είναι μια ανείπωτη γλώσσα που χάσαμε την ικανότητα να τη διαβάζουμε.
Κι εμείς οι ίδιοι είμαστε μέρος αυτής της γλώσσας, οι αλλαγές σ'εμάς είναι αλλαγές στο περιεχόμενο των πληροφοριών. Είμαστε γεμάτοι πληροφορίες, οι πληροφορίες εισέρχονται σ'εμάς, υφίστανται επεξεργασία και μετά προβάλλονται πάλι έξω, πλέον με αλλαγμένη μορφή. Δεν έχουμε συνείδηση αυτού που κάνουμε. Η μεταβαλλόμενη πληροφορία την οποία βιώνουμε στον κόσμο είναι μια αφήγηση. Σε ποιον την αφηγείται ο Νους; "
ΦΙΛΙΠ ΝΤΙΚ

Και ποιος είναι ο απώτερος και πιο ουσιώδης στόχος του ανθρώπου μόλις συνειδητοποιήσει τι έχει πραγματικά συμβεί; Μόλις κατανοήσει ότι έχει ξεπέσει στον παθητικό δέκτη μιας συνωμοσίας λογοκρισίας, διαχείρισης και επιλεκτικής διοχέτευσης της ροής πληροφορίας που του παρέχεται και τον καθηλώνει στο στάδιο μιας απόλυτα ελέγξιμης και μονολιθικής "πραγματικότητας"; Και συγχρόνως ποια θα έπρεπε να είναι η ανώτερη και πιο μεθυστική χαρά του έγκλειστου μέσα στη γυάλα αυτή;

"Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συναισθάνονται πως είναι φυλακισμένοι μέσα σ'ένα γυάλινο μπουκάλι, είναι πεπεισμένοι πως είναι ελεύθεροι. Η δυστυχία του ανθρώπου που έχει βαθύτερη αντίληψη από τους άλλους, είναι να συνειδητοποιήσει πως είναι φυλακισμένος. Η μεγαλύτερή του χαρά πηγάζει μόνο από το γεγονός της πιθανότητας ότι το γυάλινο μπουκάλι ίσως είναι δυνατόν να σπάσει."
Ε.Τ.Α. ΧΟΦΜΑΝ


Για περισσότερα ερεθίσματα:
  ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ!! -2ο μέρος-
  Ξεχάστε ό,τι ξέρατε περί "πραγματικότητας"...
Το Πανοπτικόν Σύστημα
Η μεγαλύτερη ΦΥΛΑΚΗ όλων και η ανάγκη ΡΗΞΗΣ κι ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ
 Johnny Cash στο «San Quentin» (καμιά φυλακή δεν μπορεί να κρατήσει στ’ αλήθεια φυλακισμένο το πνεύμα μας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου