Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Bάλτε χρώμα στη ζωή σας, ακόμη κι αν αυτή σας στήνει ενέδρα...

 μια εικόνα με έντονο συμβολισμό για τη νοοτροπία των προστατών της κοινωνικής τάξης(=σιγή νεκροταφείου όπως την καταλαβαίνουν οι εργοδότες τους)

μια εικόνα που ξεχειλίζει από φιλοζωικά μηνύματα


 Eπειδή η ζωή ΔΕΝ είναι μόνο άσπρο-μαύρο, όπως θέλουν οι "καθοδηγητές" και οι "επίσημοι αφηγητές" της να μας κάνουν να πιστέψουμε, ας βάλουμε χρώμα σε αυτήν. Ας πλημμυρίσουμε με χρώματα όλες τις πτυχές της, ακόμα και τις πιο αντιαισθητικές στην όψη, απωθητικές στην προσέγγισή τους, στην επαφή μαζί τους ανθυγιεινές, αρτηριοσκληρωτικές και βάρβαρες στη "φιλοσοφία" τους. Ας γενούμε καλλιτέχνες και ας αναδείξουμε την πολυχρωμία, με τις "κατάλληλες μπογιές και πινέλα".
Ας επικαλύψουμε με χρώματα ζωηρά όλη την ασχήμια και τους προστάτες της, πάνω στους οποίους συχνά σκοντάφτουμε όταν διεκδικούμε ό,τι δύναται να την εξωραΐσει και να την εξοβελίσει από τη ζωή μας και την οργάνωσή της σύμφωνα με τις πραγματικές της ανάγκες και την αισθητική που μας εμπνέει. Όταν διεκδικούμε το δικαίωμα σε ό,τι έχει σχέση με την πραγματική αρμονία, ειδικά αυτή που αφορά την κοινωνική ζωή και οργάνωση γνήσια ανεξάρτητων ανθρώπινων όντων. Και πέφτουμε επάνω σε καλικάντζαρους με στολές και Ορκ με ρόπαλα.

Ας χρωματίσουμε λοιπόν με έντονα ανατρεπτική καλλιτεχνική διάθεση τους υπερασπιστές της ασχήμιας και της βίας που τη συνοδεύει. Ως αυθεντικοί καλλιτέχνες του δρόμου που παράγουν τα δικά τους αυτοσχέδια έργα τέχνης.

(το παρακάτω  είναι παρμένο από ολλανδική εφημερίδα, όπου καλλιτέχνης συγκέντρωσε φωτογραφίες μπασκίνων απ'όλο τον κόσμο, βαμμένων με μπογιά και φρόντισε να ταιριάξει τις αποχρώσεις με το pantone )
 https://athens.indymedia.org/media/upload/2015/12/19/schallmaier-pantone.jpg
(κάντε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα και πατήστε "προβολή εικόνας" για νατη μεγενθύνετε)

Κι επειδή δεν μας χαλάει μια μικρή ακόμη εγχώρια καλλιτεχνική προσθήκη , ας προσφέρουμε κι εμείς μια μικρή γεύση από ανησυχίες που αποκτούν έκφραση στο γεμάτο δελεαστικά ερεθίσματα καμβά του δρόμου της αθηναϊκής τερατούπολης:

 Ορκ που μεταμφιέστηκαν σε ξωτικά του Αϊ Βασίλη λόγω εορταστικής ατμόσφαιρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου