ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

H "Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου" επελαύνει - η όποια δημοκρατία σε άτακτη φυγή


(Θυμηθείτε κι αυτή την ανάρτηση από εμάς: Δεν ήξερες για το "TPP"; Ας μάθουμε τι συμφώνησαν για τη νέα "δημοκρατική φόρμουλα" στη ζωή των κοινωνιών.. Για τη συμφωνία που καθιστά απόλυτους παγκόσμιους κυρίαρχους τις αμερικανικές πολυεθνικές, κουρελιάζει οριστικά και αμετάκλητα τα όποια δημοκρατικά δικαιώματα απέμειναν στους πολίτες-υπηκόους και καθιστά αστειότητα οποιαδήποτε συζήτηση περί διαφάνειας-νομιμότητας-εθνικής κυριαρχίας. Έτσι απλά και "νοικοκυρεμένα" για τους παγκόσμιους εξουσιαστές και τις πανίσχυρες πλέον εταιρίες τους, που μετατρέπουν τα κράτη σε τσιφλίκια τους και με την πιο επίσημη βούλα...
Και χρήσιμο θα ήταν να συνδέσετε τα παραπάνω και με αυτό: Η παγκόσμια διατροφική Χιροσίμα είναι ήδη εδώ!)
  • Στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου TPP
Η Νέα Ζηλανδία έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου των 12 χωρών του Ειρηνικού, το οποίο υπεγράφη στις 5 Οκτωβρίου στην Ατλάντα και χαρακτηριζόταν από πρωτοφανή μυστικότητα

Χωρίς τίτλο1
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας η οποία υπέγραψε την συμφωνία μαζί με τις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδά, Μεξικό, Μπρουνέι, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Περού, Χιλή και Βιετνάμ, ανήρτησε το κείμενο στον ιστότοπό της την Πέμπτη.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας, το οποίο αποτελείται από 30 κεφάλαια.

Αυτό που μένει πλέον, είναι το κείμενο της συμφωνίας να υπερψηφιστεί από τα κοινοβούλια των χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Ο Λευκός Οίκος, σε ανάρτησή στο twitter, αναφέρει πως «Η εμπορική συμφωνία του Προέδρου Ομπάμα, είναι μια μεγάλη νίκη για τους Αμερικανούς εργάτες»


Πάντως, όπως επισημαίνει το Wikileaks, στο κεφάλαιο για το Περιβάλλον, η TPP δεν αναφέρει τίποτα για την κλιματική αλλαγή
Χωρίς τίτλο2

Η TPP η οποία επηρεάζει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, έχει επικριθεί παγκοσμίως, αφού χαλαρώνει τους περιορισμούς με τους οποίους δεσμεύονται οι πολυεθνικές εταιρείες. Η συμφωνία αυτή είναι μια από τις τρεις: TTIP-TPP- TISA, που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως το Παγκόσμιο Μνημόνιο. Οι συζητήσεις για την TPP έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες, όπως γίνονται και αυτές που αφορούν τις TTIP και TISA. Μεταξύ άλλων προωθείται η δικαστική ρύθμιση των υποθέσεων των πολυεθνικών εκτός των κρατών, αναφέρεται σε εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τίθενται νέοι νόμοι για τις πατέντες των φαρμάκων κ.λπ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπουργός Οικονομίας, κ. Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ThePressProject είχε πει ότι ως αρμόδιος υπουργός είχε απλά λίγη ώρα σε ένα ειδικό αναγνωστήριο στις ΗΠΑ προκειμένου να μάθει τι περιλαμβάνει η TPP χωρίς να έχει την δυνατότητα να κρατήσει οποιαδήποτε σημείωση ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Το ThePressProject είχε προβάλλει ζωντανά την Συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η υπογραφή της Συμφωνίας στις 5 Οκτωβρίου:
Trans-Pacific Partnership Atlanta Ministerial Press Conference 


το διαβάσαμε ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου