Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

H "Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου" επελαύνει - η όποια δημοκρατία σε άτακτη φυγή


(Θυμηθείτε κι αυτή την ανάρτηση από εμάς: Δεν ήξερες για το "TPP"; Ας μάθουμε τι συμφώνησαν για τη νέα "δημοκρατική φόρμουλα" στη ζωή των κοινωνιών.. Για τη συμφωνία που καθιστά απόλυτους παγκόσμιους κυρίαρχους τις αμερικανικές πολυεθνικές, κουρελιάζει οριστικά και αμετάκλητα τα όποια δημοκρατικά δικαιώματα απέμειναν στους πολίτες-υπηκόους και καθιστά αστειότητα οποιαδήποτε συζήτηση περί διαφάνειας-νομιμότητας-εθνικής κυριαρχίας. Έτσι απλά και "νοικοκυρεμένα" για τους παγκόσμιους εξουσιαστές και τις πανίσχυρες πλέον εταιρίες τους, που μετατρέπουν τα κράτη σε τσιφλίκια τους και με την πιο επίσημη βούλα...
Και χρήσιμο θα ήταν να συνδέσετε τα παραπάνω και με αυτό: Η παγκόσμια διατροφική Χιροσίμα είναι ήδη εδώ!)
  • Στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου TPP
Η Νέα Ζηλανδία έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου των 12 χωρών του Ειρηνικού, το οποίο υπεγράφη στις 5 Οκτωβρίου στην Ατλάντα και χαρακτηριζόταν από πρωτοφανή μυστικότητα

Χωρίς τίτλο1
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας η οποία υπέγραψε την συμφωνία μαζί με τις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδά, Μεξικό, Μπρουνέι, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Περού, Χιλή και Βιετνάμ, ανήρτησε το κείμενο στον ιστότοπό της την Πέμπτη.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας, το οποίο αποτελείται από 30 κεφάλαια.

Αυτό που μένει πλέον, είναι το κείμενο της συμφωνίας να υπερψηφιστεί από τα κοινοβούλια των χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Ο Λευκός Οίκος, σε ανάρτησή στο twitter, αναφέρει πως «Η εμπορική συμφωνία του Προέδρου Ομπάμα, είναι μια μεγάλη νίκη για τους Αμερικανούς εργάτες»


Πάντως, όπως επισημαίνει το Wikileaks, στο κεφάλαιο για το Περιβάλλον, η TPP δεν αναφέρει τίποτα για την κλιματική αλλαγή
Χωρίς τίτλο2

Η TPP η οποία επηρεάζει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, έχει επικριθεί παγκοσμίως, αφού χαλαρώνει τους περιορισμούς με τους οποίους δεσμεύονται οι πολυεθνικές εταιρείες. Η συμφωνία αυτή είναι μια από τις τρεις: TTIP-TPP- TISA, που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως το Παγκόσμιο Μνημόνιο. Οι συζητήσεις για την TPP έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες, όπως γίνονται και αυτές που αφορούν τις TTIP και TISA. Μεταξύ άλλων προωθείται η δικαστική ρύθμιση των υποθέσεων των πολυεθνικών εκτός των κρατών, αναφέρεται σε εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τίθενται νέοι νόμοι για τις πατέντες των φαρμάκων κ.λπ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπουργός Οικονομίας, κ. Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ThePressProject είχε πει ότι ως αρμόδιος υπουργός είχε απλά λίγη ώρα σε ένα ειδικό αναγνωστήριο στις ΗΠΑ προκειμένου να μάθει τι περιλαμβάνει η TPP χωρίς να έχει την δυνατότητα να κρατήσει οποιαδήποτε σημείωση ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Το ThePressProject είχε προβάλλει ζωντανά την Συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η υπογραφή της Συμφωνίας στις 5 Οκτωβρίου:
Trans-Pacific Partnership Atlanta Ministerial Press Conference 


το διαβάσαμε ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου