ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η παγκόσμια διατροφική Χιροσίμα είναι ήδη εδώ!



{ Ο νέος Κώδικας Αλιμεντάριους απαγορεύει τη χρήση, για πρόληψη ή θεραπεία, θρεπτικών και θεραπευτικών ουσιών -όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα- που βρίσκονται σε φυσική μορφή σε πολλά τρόφιμα και βότανα. Αυτές οι ουσίες χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια! Η θεραπεία με τέτοιες ουσίες θα γίνεται μόνο μέσα από φάρμακα και σκευάσματατων φαρμακευτικών εταιριών, τα οποία βέβαια θα κοστίζουν πολύ ακριβότερα.
Παράλληλα, ο Κώδικας προβλέπει ότι τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν τις "τοξικές ουσίες" -βλέπε βιταμίνες, μέταλλα κ.ά.- που περιέχουν. Έτσι, η διατροφή μας θα αποτελείται από νεκρή τροφή -όπως θα'λεγε και ο ανιχνευτής: κατάλληλη για νεκροζώντανους πληθυσμούς- και οι αρρώστιες που θα προκύπτουν, όπως είναι φυσικό, θα αντιμετωπίζονται από τα φάρμακα της φαρμακοβιομηχανίας!
 Ο Κώδικας θέτει εκτός της "νόμιμης λίστας" πολλά σημαντικά συστατικά της ανθρώπινης διατροφής, ενώ την ίδια στιγμή επιβάλλεται η χρήση άκρως επιβλαβών ουσιών, όπως συμβαίνει με τη φθορίωση του νερού -βλέπε το μεγάλο "πειραματικό εργαστήρι" με ανθρώπινα πειραματόζωα που λέγεται ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Κώδικα, κάθε ζώο που χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας υφίσταται υποχρεωτικά αγωγή με αντιβιωτικά και αυξητικές ορμόνες -βλέπε τα καρκινογόνα τοξικά δηλητήρια της πιο επικίνδυνης εταιρίας του πλανήτη, της Monsanto: Mία "μικρή" γενοκτονία με γενετικά τροποποιημένη σφραγίδα...
 Eνώ ακόμη και τα "βιολογικά" τρόφιμα θα περνούν από την ίδια επεξεργασία...Για παράδειγμα, επιβάλλει την υποχρεωτική παροχή στις αγελάδες που παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, της αυξητικής ορμόνης rBGH, με αποτέλεσμα το αθώο γάλα να αποτελεί το Νο1 κίνδυνο ασθενειών στον πλανήτη!
 Αν και τα πρότυπα που υιοθετούνται από τον Κώδικα δεν είναι δεσμευτικά ακόμα, όπου απαιτείται, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναφέρεται σε αυτά στην προαπάθεια να επιλυθούν οι εμπορικές διαφωνίες που αφορούν τα είδη διατροφής ή τα προϊόντα τροφίμων, ενώ παράλληλα οι εθνικοί και τοπικοί κανόνες υποδαυλίζονται σιγά σιγά από αυτά τα "πρότυπα".

- Μελέτησε με όλη τη δέουσα προσοχή αυτό: Δεν ήξερες για το "TPP"; Ας μάθουμε τι συμφώνησαν για τη νέα "δημοκρατική φόρμουλα" στη ζωή των κοινωνιών...απ'όπου και το απόσπασμα:  Η αμερικανική βιομηχανία κρέατος επιδιώκει να επιτύχει την κατάργηση του ευρωπαϊκού κανονισμού που απαγορεύει τα κοτόπουλα που έχουν απολυμανθεί με χλώριο. Ο όμιλος Yum! κάτοχος της αλυσίδας γρήγορου φαγητού Kentucky Fried Chicken (KFC), που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης αυτής, μπορεί να υπολογίζει στη δύναμη πυρός των εργοδοτικών οργανώσεων. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει μόνο τη χρήση νερού και ατμού στα κοτόπουλα» διαμαρτύρεται η Βορειοαμερικανική Ένωση Κρέατος, ενώ μια άλλη ομάδα πίεσης, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κρέατος, εκφράζει τη λύπη του για «την αδικαιολόγητη απόρριψη» από τις Βρυξέλλες «των κρεάτων με αναβολικά πρόσθετα, όπως η υδροχλωρική ρακτοπαμίνη».
Η ρακτοπαμίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου του άπαχου κρέατος σε χοίρους και βοοειδή. Λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί για την υγεία ζώων και καταναλωτών, έχει απαγορευτεί σε 160 χώρες, μεταξύ τους και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., η Ρωσία και η Κίνα. Για τον αμερικανικό όμιλο παραγωγής χοιρινού κρέατος, το προστατευτικό αυτό μέτρο αποτελεί διατάραξη του ελεύθερου ανταγωνισμού, στην οποία η συμφωνία ΤΤΙΡ πρέπει επειγόντως να δώσει τέλος. -

Στην ουσία, η επιρροή του Codex Alimentarius επεκτείνεται ραγδαία σε κάθε ήπειρο και με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, ρυθμίζει τους νόμους εμπορίου τροφών.
 Κάθε χώρα που αποδέχεταιτον Κώδικα είναι πλέον υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανέναν τρόπο την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, ζώων και χημικών. Οποιαδήποτε αντίσταση στον Κώδικα θεωρείται παρεμπόδιση του εμπορίου(!) και επιφέρει μεγάλες οικονομικές κυρώσεις. Εκτός αυτών των κυρώσεων η συγκεκριμένη χώρα δεν μπορεί να εισάγει και να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής!


- Τι εστί μεταλλαγμένα;  Επικίνδυνα τα μεταλλαγμένα για την υγεία μας (" Η ένθεση «ξένων» γονιδίων στους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία μας, όχι μόνο όταν οι οργανισμοί αυτοί εισάγονται στην τροφική αλυσίδα αλλά ακόμη και για τους καλλιεργητές ή άλλους γειτονικούς τους οργανισμούς! ") και "είμαστε (τρομάρα μας) αυτό που τρώμε"; Αφού είμαστε αυτό που τρώμε (ή τελικά μας τρώει!) ας μάθουμε επιτέλους τι έχουν "μαγειρέψει" για εμάς και τα παιδιά μας...


Η Ελλάδα εκτός του ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ -όπου βέβαια δεν αξιοποιούνται οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα εκπληκτικά μικροκλίματα και η εντυπωσιακή βιοποικιλότητα και φυσικά οι μυριάδες άνεργοι, με στόχο και την επίτευξη διατροφικής αυτάρκειας και ούτε δόθηκαν κίνητρα εξασφάλισης και διαβίωσης ούτε καν στους ήδη αγρότες, που αρχικά με ευρωπαϊκές οδηγίες επιδοτούνταν να μην καλλιεργούν και μετά περάσαμε στην εξοντωτική φορολόγηση- τυγχάνει να είναι και μέλος της Ε.Ε. Που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες που την αφορούν είναι η Ε.Ε. Οι Έλληνες υπεύθυνοι τηρούν σιγή ιχθύος και, ενώ γνωρίζουν, προστατεύοντας τη θέση τους δεν μιλούν για τον επερχόμενο κίνδυνο.

Αριστερά ο ναζιστής εμπνευστής του Κώδικα Αλιμεντάριους Fritz ter Meer (1884-1967). Ο Κώδικας ενεργοποιήθηκε αρχικά το 1962 από τις Δυτικές κυβερνήσεις στο όνομα της προφύλαξης της υγείας, όπως συνήθως. Και απειλεί να καταστήσει έγκλημα το να βράσεις στο σπίτι σου και να πιεις ένα φλιτζάνι τσάι του βουνού, απαγορευμένου σύμφωνα με μια νέα μεγάλη σειρά από "έννομα προωθούμενα διατροφικά "πρότυπα"!


Προς το παρόν ευτυχώς, ο Κώδικας Alimentarius δεν έχει ολοκληρωθεί ώστε να επιβληθεί κάθετα. Δίνονται ήδη όμως νομικές οδηγίες προς τα κράτη, για την ψήφιση οικονομικών νομοσχεδίων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη μελλοντική εφαρμογή του. Κυβερνήσεις περνάνε παράπλευρες αποφάσεις, όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ το 2010 που υπέγραψε την περιβόητη εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας, ειδικά για τη χώρα μας, που παραδόξως κανένα άλλο μέλος της ΕΕ δεν εισήγαγε! }

Το παραπάνω κείμενο αποτελούνταν από μικρά αποσπάσματα από ένα μεγάλο και πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Παναγιώτη Πενταρίτσα στο περιοδικό "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ", τεύχος 234 του Οκτωβρίου 2015. Οι παρενθέσεις με χρώμα ήταν από εμένα.

 Δείτε και αυτό το λίγο πιο παλιό προειδοποιητικό βίντεο:CODEX ALIMENTARIUS - η διατροφική γενοκτονία + η επίθεση και στο...νερό!!!

 Και για να συνεχίσω από το σημείο που τέλειωνε το κείμενο: Οι "σοσιαλιστικοί" και μη καλοθελητές δεν έμειναν μόνο στη μεταλλαγμένη πατάτα. Όντας πρωτοπόροι υπαλληλίσκοι των κολοσσιαίων πολυεθνικών συμφερόντων σε βάρος της υγείας των "ζαλισμένων μαζών", προχώρησαν λίγο μετά, με υπερβάλλοντα ζήλο, και σε αυτό: Καλώς τα δεχτήκαμε πατριώτες: " Ευρωπαϊκό "ναι" στα μεταλλαγμένα, με πρωτοστάτες Μανιάτη - Βενιζέλο " που το'χαμε προαναγγείλει κι εδώ:  Η εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, κοινώς μεταλλαγμένων, στην Ε.Ε. και η χώρα (ποια να είναι άραγε;) που σχεδόν πρωτοστατεί στο καλωσόρισμα και εγκατάστασή τους στα ευρωπαϊκά εδάφη...
Ναι! Θέλουν ασθενικούς πληθυσμούς με διαλυμένο ανοσοποιητικό, ως ανήμπορα έρμαια του δολοφονικού ιατροφαρμακευτικού καρτέλ. Η διατροφή είναι το τελευταιο οχυρό που αλώνοντάς το οι "άρχοντες" ελέγχουν πλήρως και μη αναστρέψιμα τη ζωή και το θάνατο των "αρχόμενων". Κατά τα άλλα θέλουν το "καλό" των υπηκόων τους, μέσω των παγκόσμιων οργανισμών τους και των ηχηρών συνθημάτων τους, όπως "αειφόρος ανάπτυξη" ή "λύση του επισιτιστικού προβλήματος του πλανήτη".
Μήπως πρέπει να εμπιστευτείς επιτέλους και τα ματάκια σου, σηκώνοντας το συνήθως σκυφτό κεφάλι σου προς τους ουρανούς και επιπλέον να "πιστέψεις ότι μας αεροψεκάζουν" με βαριά μέταλλα και όχι μόνο; Ο σχεδόν "κυκλικός ουράνιος χορός" των "συνηθισμένων δρομολογίων"και Χημικά ίχνη στους ουρανούς ("Είναι ο αεροψεκασμός ηλίθιε!")
Ή εξακολουθεί να σου φαίνεται "ακραίο", ως σχέδιο σε εφαρμογή εδώ και πολλά χρόνια; Σε αυτόν το "φυσιολογικό κόσμο" που έχουμε την τύχη να ζούμε και να ευημερούμε..


Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου