Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Τα παιδιά του δρόμου δες πώς πετιούνται απ'των σπιτιών τους τις φωλιές...Ένα άρθρο που αναρτήθηκε εκεί, τέτοια εποχή πέρυσι. Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι η κλιμάκωση των παρακάτω στοιχείων τείνει σήμερα προς το χειρότερο; Μιλάμε για νούμερα που μεταφράζονται σε ρημαγμένες οικογένειες, σε σβησμένα σαν κεράκια παιδικά χαμόγελα, σε αποστεωμένες παιδικές φατσούλες από τα ξεσκισμένα προστάγματα των "αγορών"(=τραπεζών) κι από τις πολυεθνικές μπίζνες πωρωμένων αρπάγων και τοκογλύφων.
Γαμώ τις εύηχες διακηρύξεις των "σωτήρων" των λαών, τους πολέμους κατά της "τρομοκρατίας" από αιμοσταγείς τρομοκράτες των λαών, τις "έξυπνες βόμβες" τους και τις πονηρές προβοκάτσιες τους. Γαμώ την παγκόσμια κουλτούρα του αφύσικου, την παγκόσμια κοινότητα και τους οργανισμούς των κροκοδείλιων δακρύων, τον πολιτισμό των ψυχοπαθών και της κατάθλιψης. Και γαμώ τις δημιοκρατίες του αποπληθυσμού, τις ελίτ της αισχρότητας, τους καθοδηγητές της ξετσιπωσιάς, την ανθρωπότητα της ξεφτίλας. Γαμώ και τα άδεια σαν κελύφη ιδεολογικά πρόσημα, που έπαιξαν τον καθοριστικά ύπουλο και βρώμικο ρόλο τους για τον εγκλεισμό των ανθρώπων σε σύγχρονα γκούλαγκ και στάλαγκ. Γαμώ και τα ξεσκισμένα ιερατεία των Γιαχβέ, Αλλάχ κι όποιων άλλων υπέργειων σαδιστών, που νομιμοποιούν την επίγεια εξαθλίωση και δουλεία, υποσχόμενα μεταθανάτια ανταμοιβή...
 Αυτές οι κοινωνίες των τρομοκρατών επιστατών και των τρομοκρατημένων υποτελών δεν ταιριάζουν σε ελεύθερους ανθρώπους...

ανιχνευτής

Unicef: Συγκλονιστικά στοιχεία για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα


Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει βυθίσει 2,6 εκατομμύρια παιδιά στη φτώχεια στις πιο εύπορες χώρες του κόσμου, με τα παιδιά στην Ιρλανδία, τη Λετονία και την Ελλάδα να έχουν πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έκθεσης της UNICEF.

Η οικονομική κρίση που «χτυπάει» πολλές χώρες από το 2008 και εντεύθεν έχει βυθίσει μεγάλο μέρος των παιδιών του ανεπτυγμένου κόσμου κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Μάλιστα, τα στοιχεία αναφέρουν πως ο εκτιμώμενος αριθμός φτάνει στα 76,5 εκατομμύρια.

«Πολλές εύπορες χώρες κάνουν ένα άλμα προς τα πίσω. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στα παιδιά, καθώς έχει μακροχρόνιες συνέπειες», δήλωσε ο Jeffrey O'Malley, επικεφαλής της παγκόσμιας πολιτικής και στρατηγικής της UNICEF.

Στην Ελλάδα, που έχει πληγεί από τα μέτρα λιτότητας, περισσότερο από το 40% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ.: τα στοιχεία είναι για το 2012).

Αυτό που σημειώνει ο O 'Malley είναι ότι οι ανεπτυγμένες χώρες χρειάζονται ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για την προστασία των παιδιών. Και το παράδειγμα, όπως σημειώνει, πρέπει να το δώσουν τώρα οι πλούσιες χώρες.
(σχόλιο δικό μας: ναι, καλά!)

Η έκθεση κάνει λόγο για «παιδιά της ύφεσης» που πλήττονται καίρια, καθώς είναι η πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Μάλιστα, οι πολιτικές δραστικής μείωσης των κοινωνικών παροχών σε προϋπολογισμούς χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία επιτείνουν το πρόβλημα, αντί να το αντιμετωπίζουν.


Και σαν επίλογο από εμάς:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου