Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

το μισοάδειο και το μισογεμάτο ποτήρι Αχυράνθρωποι: το νόημα των υψηλότερων βαθμίδων της πολιτικής εξουσίας στις σημερινές εποχές "παγκόσμιας εξαπάτησης" (να θυμηθούμε και τον Τζωρτζ Όργουελ)

Ο ενισχυμένος σφόδρα μετά τις εκλογές του 2012 ΣΥΡΙΖΑ (με ηγέτη τον σταλινικών καταβολών κ.Τσίπρα) δήλωνε τότε: "σκοπεύουμε να διαδραματίσουμε μεταρρυθμιστικό ρόλο μέσα στην Ε.Ε. και το ευρώ" 
(θυμηθείτε εδώ και κάποιες δικές μας επισημάνσεις εκείνη την περίοδο: "ἔπεα πτερόεντα" στη χώρα της μνημονιακής ευτυχίας)
Κάτι που έκανε τελικά από την ανάποδη, εφαρμόζοντας "γενναίες μεταρρυθμίσεις" στην κοινωνία που τον εξέλεξε και εξουσιοδότησε με σαφήνεια (αντίθετα με την "ασάφεια" που δεν μπορεί ποτέ να είναι "δημιουργική", το αντίθετο ισχύει!) να αντισταθεί σε αυτές τις πολιτικές που την είχαν οδηγήσει στην εξαθλίωση, την αναξιοπρέπεια, την απώλεια κάθε υψηλής κοινωνικής αξίας. Και καταλήγοντας σε δουλική υποταγή στη Διεθνή των τοκογλύφων και τις συμμορίες των γραφειοκρατικών φασιστοειδών της Κομισιόν, που βγάζουν ευρω-σπυριά και μόνο στην αναφορά πολιτικο-κοινωνικών όρων όπως "δημοκρατία", "αυτοδιάθεση", "λαϊκή κυριαρχία"...

Και..ω! τι "πολιτικό παράδοξο": Ο "διασπαστής" (σταλινικών επίσης καταβολών) κ. Λαφαζάνης  ήξερε, αυτός και οι ελεγχόμενοι απ'αυτόν βουλευτές, να καταψηφίζει στη Βουλή τον "κατάλογο με τις κτηνωδίες" (σύμφωνα και με το ίδιο το Spiegel) που θα σαρώσει ό,τι είχε απομείνει (βασικό πια πυλώνα της "αριστερής" κυρίαρχης πολιτικής), αλλά παράλληλα ήξερε και να στηρίζει την "αριστερή" κυβέρνηση, πριν ο επικεφαλής της τον αποπέμψει μέσω του νέου εκλογικού σώου (με βερολινέζικο σπόνσορα).
Για να δηλώσει πρόσφατα, ως ηγέτης ενός νέου "ελπιδοφόρου" πολιτικού και "αντιμνημονιακού" σχήματος ("σάρκα από τη σάρκα του ΣΥΡΙΖΑ", όπως πολύ εύστοχα έχει επισημανθεί: ΟΧΙ στο νέο φαύλο κύκλο ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ) ότι: "Εμείς δεν θέτουμε θέμα αποδέσμευσης από την ΕΕ, αλλά θέτουμε θέμα μετ’ επιτάσεως ριζικής αλλαγής των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων και άλλων επιλογών που έχει κάνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση" (στο ραδιοσταθμό Real FM)!!!
Άλλος ένας "μεταρρυθμιστής"...

Για να αναρωτηθούμε εμείς οι "κοινοί θνητοί", και εισπράττοντες τα λόγια τα μεγάλα του κάθε "σωτήρα" που όταν χώσει με βουλιμία όλη την παλάμη μέσα στο βάζο με το μέλι της εξουσίας μετατρέπεται σε οδοστρωτήρα, περί τούτου: πόσο ομοιάζουν αυτά τα λόγια με εκείνη τη μετεκλογική φαντασίωση του 2012 από τον "αριστερό" ΣΥΡΙΖΑ, που όταν ξέφτισε το μακιγιάζ αποκαλύφθηκαν οι δεξιές, αστικές, νεοφιλελεύθερες, κακάσχημες ρυτίδες; Τι άμεσους συνειρμούς ενεργοποιούν σ'ένα άνθρωπο που θέλει να διατηρεί μια ανεξάρτητη αντίληψη αυτές οι νέες εξαγγελίες;  Ως προς τη σαφήνειά τους, ως προς την ουσία που εμπεριέχουν και το "ρεαλισμό" της ουσιαστικά ΜΗ ΡΗΞΗΣ αλλά "έντιμου συμβιβασμού" με τη λαίλαπα του πρωτοφανούς ολοκληρωτισμού και μαφιόζικου χρηματοπιστωτικού παρασιτισμού...

Ή για να κάνουμε τη σύγκριση μεταξύ του παλαιού, που θέλει να "συνεχίσει το έργο του" εκεί που το άφησε, και του "νέου", που φιλοδοξεί ν'αναλάβει ενεργό ρόλο στη διαχείριση της "πίτας των προαπαιτούμενων" (γιατί ρόλο εξουσίας πρώτου βαθμού δεν είναι δυνατόν να πιστεύει ότι μπορεί να διαδραματίσει), μπορούμε να θέσουμε τον παρακάτω γρίφο. Και όποιος τον λύσει μπορεί και να διεκδικήσει, αν έχει τέτοιες υψηλές "πατριωτικές" φιλοδοξίες, μία παχυλά αμειβόμενη θέση μέσα στο ευρύ εθνοσωτήριο σχηματισμό* που θα μας έρθει ωσαν τον "νυμφίο εν τω μέσω της (μεγάλης) νυχτός", μετά τη νέα "ελεύθερη και υπεύθυνη έκφραση" του "κυρίαρχου λαού".

ΓΡΙΦΟΣ:
Τι κοινό έχει ένα μισοάδειο με ένα μισογεμάτο ποτήρι;


*όπως δήλωσε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: "πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί για να εφαρμοστεί η συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ". Ασχέτως αν τόσο ο ίδιος ο αρχηγός του όσο και διόλου ευκαταφρόνητα διεθνή χείλη παραδέχονται ότι τα μέτρα είναι υφεσιακά και δεν λύνουν οπότε το πρόβλημα. Άρα το διογκώνουν και το μετατρέπουν σε τρομαχτική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και της υπόστασης μιας σειράς επερχόμενων γενεών της...

Ακόμα πιστεύεις ότι ζεις σε ένα "φυσιολογικό" κόσμο, όπου η "ασφάλεια" και "ευημερία" του "πολίτη" αποτελεί πρώτιστο καθήκον της "ευνομούμενης Πολιτείας";


ανιχνευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου