Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Μιλώντας για επιτυχία και αποτυχία...
"Τα σχέδια που κάνουμε είναι ένα πράγμα και η μοίρα ένα άλλο. Οταν αυτά τα δυο συμπίπτουν, η επιτυχία έρχεται ως αποτέλεσμα. Ωστόσο, η επιτυχία δεν θα πρέπει να θεωρείται ως κάτι το απόλυτο. Είναι αμφίβολο αν η επιτυχία είναι επαρκής απάντηση στη ζωή. Η επιτυχία μπορεί να εξαλείψει πολλές επιλογές, όπως και η αποτυχία." 
ΤΟΜ ΡΟΜΠΙΝΣ - "Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν"Επιτυχία; Χμ...

Επιτυχία για εμένα είναι να τελειώνει αλλη μία εβδομάδα ή και μία μέρα (καθόλου μικρό διάστημα για να κερδίσεις ή να χάσεις μία αγάπη, μια ευκαιρία ζωής, μία ψευδαίσθηση ή και τον κόσμο ολόκληρο) και να μπορώ μιλώντας στον εαυτό μου να του πω το εξής: "αφού κατάφερες να μη φορέσεις κάποια βολική ή άβολη μάσκα, για να πετύχεις κάτι ή και να μετριάσεις ή να δικαιολογήσεις την αποτυχία σου σε κάτι άλλο, τότε θα πει ότι πατάς ακόμα στα δικά σου πόδια. Ακόμα κι αν το έδαφος από κάτω δεν είναι πάντα στέρεο ή φιλόξενο. Καθόλου άσχημα!"

Θυμάμαι και κάτι που είχα διαβάσει κάπου, αλλά ξεχνώ την πηγή και συγκρατώ το "μαργαριτάρι της":
"Επιτυχημένος είναι όποιος συνεχίζει την προσπάθεια και μετά την αποτυχία".
Εξαρτάται βέβαια από τι θεωρεί ο καθένας αποτυχία ή επιτυχία.
Για παράδειγμα, αλλιώς αντιλαμβάνεται αυτές τις έννοιες ο τραπεζίτης ή ο χρηματιστής και αλλιώς ο εθελοντής που προσφέρει τις ειλικρινείς κι άδολες υπηρεσίες του σε οποιοδήποτε μέρος υπάρχει η ανάγκη τους.
Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

Τα πάντα, όπως οι επιλογές που κάνει κάποιος στη ζωή του, είναι θέμα αντίληψης.
Ή για να είμαι πιο ακριβής...τα πάντα είναι θέμα ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ!

(κλίκαρε πάνω στην εικόνα για να τη δεις μεγάλη)

ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου