Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Κατέβηκαν οι τραμπούκοι των καταστροφέων (ή μήπως "επενδυτών";) και στην Αθήνα να "διαμαρτυρηθούν"...

Τι ύφος γεμάτο από εντιμότητα των ανθρώπων του μόχθου κι εργατική περηφάνια είναι τούτο μωρέ;

απόσπασμα από το άρθρο του ΡΕΣΑΛΤΟ "Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου…":
" Η κάθοδος των «απεργών» μεταλλωρύχων στην Αθήνα!!!
Εδώ γελάνε! Ονόμασαν «απεργούς» τους εργαζόμενους στα μεταλλεία της Χαλκιδικής τη στιγμή που η εργοδοσία τους πληρώνει τους μισθούς και την κάθοδό τους: Ναυλώνοντας 80 πούλμαν για τη μεταφορά τους!!!
Εδώ εξευτέλισαν και την έννοια της απεργίας…
Την έννοια κάθε Εργατικού Αγώνα…
Να πληρώνει η εργοδοσία των «αγώνα» και να χαιρετίζει τον «αγώνα» ο ηλίθιος κλόουν της ακροδεξιάς πανούκλας: Ο Άδωνις…"

Κοινή δράση του παρακράτους της Eldorado και των ΜΑΤ στις Σκουριές - Επιτέθηκαν σε διαδηλωτές:
" Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί (σημείωση: της προηγούμενης Κυριακής 5/4), περίπου στις 9 μ.μ., όταν κάτοικοι που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού συγκεντρώθηκαν στην περιοχή «Χονδρό Δένδρο» που αποτελεί και την είσοδο στο δάσος. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ το σημείο αυτό αποτελούσε τον χώρο της συγκέντρωσης της πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός (υποκινούμενοι για ακόμη μια φορά από την εταιρεία) και ξεκίνησαν από τα γύρω υψώματα και απρανή να κυνηγούν διαδηλωτές με πέτρες και καδρόνια. Τι έκανε στο σημείο αυτό η αστυνομία; Απολύτως τίποτα. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελία του Π.Ν . (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του alterthess.gr) ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είπε στους κατοίκους: «Φύγετε, εάν έρθουν οι μεταλλωρύχοι, δεν μπορώ να σας προστατεύσω. Για ό,τι γίνει δεν έχω ευθύνη. Δεν θα βάλω κανέναν αστυνομικό μπροστά».
Κατά τη διάρκεια του κυνηγητού κάτοικοι πολλοί εκ των οποίων γυναίκες εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μαινόμενους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι χτυπούσαν στην κυριολεξία τον κόσμο με πέτρες και καδρόνια με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν στο κεφάλι και στο σώμα."


ΟΧΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ELDORADO GOLD: ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ "ΕΡΓΑΤΙΑ" ΟΥΤΕ ΑΞΙΖΕΤΕ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!(από εμάς): " ...με ποια λογική και με πόσο περίσσιο θράσος τολμάνε τα τσιράκια της εταιρείας και των "εθνικών μεγαλο-συνεταίρων", οι "εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι" στα καταστροφικά "έργα ανάπτυξης", να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των διαδηλωτών κατοίκων και αλληλέγγυων, συνθήματα που θυμίζουν εργατικούς αγώνες όπως: "εργατιά εργατιά ενωμένη σαν γροθιά!" Μήπως ο όρος "εργατιά" θα'πρεπε να αντικατασταθεί με κάποιον άλλο, πιο κατάλληλο για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Ο νοών νοείτω...
Στα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στην περιοχή Χονδρό Δένδρο Χαλκιδικής, όπου πραγματοποιούνταν πορεία διαμαρτυρίας κατά των εξορύξεων χρυσού από την Eldorado Gold. Και όπου "διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι μεταλλωρύχοι και ΜΑΤ τούς επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και δακρυγόνα (Videοs)" * Και όπου σε αυτό το λεγόμενο "εμφύλιο", για τον οποίο η εταιρεία τρίβει τα χέρια της, τραυματίστηκαν με πέτρες και κάποιοι μεταλλωρύχοι, από αυτούς που επέδραμαν μαζί μετους ματατζήδες, για άλλη μια φορά εδώ και δυο τουλάχιστον χρόνια, κατά των διαδηλωτών! Δηλαδή ήθελαν, μετά απ'όσα τερατώδη και παράνομα και παράτυπα (Διαβάστε κι αυτό: Χωρίς καμία άδεια οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές) και τρομαχτικά έχουν συμβεί κατά συρροή τα τελευταία δύο χρόνια, οι διαδηλωτές να τους χειροκροτούν κι από πάνω ή να τους ραίνουν με...εργατικά τριαντάφυλλα;
Τι λέτε βρε πρόθυμοι διεκπεραιωτές -"εργαζόμενοι" της απίστευτης οικολογικής καταστροφής ενός πανέμορφου τοπίου και της τοξικής υποβάθμισης της ζωής των κατοίκων της περιοχής; Μήπως είστε και ντόπιοι κι άρα υποβαθμίζεται και δηλητηριάζεται και η δική σας ζωή και των παιδιών σας; Και τι σχέση έχει το εργατικό κίνημα με όργια κρατικού και εταιρικού εκφοβισμού, καταστολής και μιντιακής ως τώρα προπαγάνδας κατά του ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ των κατοίκων; Κατά πόσο το "κίνημα" επικροτεί την ατέλειωτη παρανομία και νεοαποικιοκρατικό θράσος και υποβάθμιση εγκληματικών διαστάσεων της ζωής των τοπικών κοινωνιών, μέσα από τα σπλάχνα των οποίων υποτίθεται ότι προέρχεται αυτό το εργατικό κίνημα! Πόσο κοντόφθαλμο μπορεί να είναι και ποιος είναι αυτός ο μισθός της "ανάγκης για δουλειά" που κάνει τα στραβά μάτια σε όλα όσα έχουν ως τώρα διαδραματιστεί και αναφερθεί περιληπτικά σε αυτό το άρθρο; Πόσο κοστολογείται, να μας πει αυτού του είδους η "εργατιά", η τιμή της αξιοπρέπειας, της αντίστασης ενάντια στην απαλλοτρίωση γης και πόρων έναντι πινακίου φακής, της καταγγελίας της απίστευτης ψυχολογικής και επικίνδυνης σωματικής βίας σε βάρος μεγάλων και μικρών που όρθωσαν το ανάστημά τους; Σε αντίθεση με την εκεί "εργατιά" που το "ανάστημά της" είναι ανάλογο με τις αμειβόμενες υπηρεσίες υπέρ της ΑΔΙΚΙΑΣ και ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ των σύγχρονων αποικιοκρατών και των μπράβων τους και η "εργατική γροθιά της" υπακούει στις προσταγές των μεγάλων αφεντικών!
Αλλά όταν πάρει πόδι η εταιρεία (διαβάστε και αυτό το πολύ καλό: οχι eldorado gold δέν θά φύγεις έτσι....), ας πάρει μαζί σαν επιπλέον χρήσιμες αποσκευές την πρόθυμη αυτή "εργατιά" που επιστράτευσε.  Ώστε να την υπηρετήσει πιστά και να την ενισχύσει κατασταλτικά στο επόμενο άτυχο, πλούσιο σε φυσικούς πόρους, μέρος του πλανήτη που θα προσφερθεί σε τιμή ευκαιρίας στις πολυεθνικές ορέξεις... "
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτά που δεν έδειξαν τα κανάλια των ΄΄νταβατζήδων΄΄, Χοντρό δένδρο 05 Απριλίου 2015
 

και: "Δυο σκίτσα σχετικά με την προπαγάνδα των ημερών γύρω από τη «χρυσή επένδυση» της Χαλκιδικής. Για να μη νομίζουν μερικοί ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο…"
     Του Δημήτρη Γεωργοπάλη –  Real.gr
 

Του Τάσου Αναστασίου – ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου