ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Κατέβηκαν οι τραμπούκοι των καταστροφέων (ή μήπως "επενδυτών";) και στην Αθήνα να "διαμαρτυρηθούν"...

Τι ύφος γεμάτο από εντιμότητα των ανθρώπων του μόχθου κι εργατική περηφάνια είναι τούτο μωρέ;

απόσπασμα από το άρθρο του ΡΕΣΑΛΤΟ "Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου…":
" Η κάθοδος των «απεργών» μεταλλωρύχων στην Αθήνα!!!
Εδώ γελάνε! Ονόμασαν «απεργούς» τους εργαζόμενους στα μεταλλεία της Χαλκιδικής τη στιγμή που η εργοδοσία τους πληρώνει τους μισθούς και την κάθοδό τους: Ναυλώνοντας 80 πούλμαν για τη μεταφορά τους!!!
Εδώ εξευτέλισαν και την έννοια της απεργίας…
Την έννοια κάθε Εργατικού Αγώνα…
Να πληρώνει η εργοδοσία των «αγώνα» και να χαιρετίζει τον «αγώνα» ο ηλίθιος κλόουν της ακροδεξιάς πανούκλας: Ο Άδωνις…"

Κοινή δράση του παρακράτους της Eldorado και των ΜΑΤ στις Σκουριές - Επιτέθηκαν σε διαδηλωτές:
" Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί (σημείωση: της προηγούμενης Κυριακής 5/4), περίπου στις 9 μ.μ., όταν κάτοικοι που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού συγκεντρώθηκαν στην περιοχή «Χονδρό Δένδρο» που αποτελεί και την είσοδο στο δάσος. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ το σημείο αυτό αποτελούσε τον χώρο της συγκέντρωσης της πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός (υποκινούμενοι για ακόμη μια φορά από την εταιρεία) και ξεκίνησαν από τα γύρω υψώματα και απρανή να κυνηγούν διαδηλωτές με πέτρες και καδρόνια. Τι έκανε στο σημείο αυτό η αστυνομία; Απολύτως τίποτα. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελία του Π.Ν . (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του alterthess.gr) ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είπε στους κατοίκους: «Φύγετε, εάν έρθουν οι μεταλλωρύχοι, δεν μπορώ να σας προστατεύσω. Για ό,τι γίνει δεν έχω ευθύνη. Δεν θα βάλω κανέναν αστυνομικό μπροστά».
Κατά τη διάρκεια του κυνηγητού κάτοικοι πολλοί εκ των οποίων γυναίκες εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μαινόμενους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι χτυπούσαν στην κυριολεξία τον κόσμο με πέτρες και καδρόνια με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν στο κεφάλι και στο σώμα."


ΟΧΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ELDORADO GOLD: ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ "ΕΡΓΑΤΙΑ" ΟΥΤΕ ΑΞΙΖΕΤΕ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!(από εμάς): " ...με ποια λογική και με πόσο περίσσιο θράσος τολμάνε τα τσιράκια της εταιρείας και των "εθνικών μεγαλο-συνεταίρων", οι "εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι" στα καταστροφικά "έργα ανάπτυξης", να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των διαδηλωτών κατοίκων και αλληλέγγυων, συνθήματα που θυμίζουν εργατικούς αγώνες όπως: "εργατιά εργατιά ενωμένη σαν γροθιά!" Μήπως ο όρος "εργατιά" θα'πρεπε να αντικατασταθεί με κάποιον άλλο, πιο κατάλληλο για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Ο νοών νοείτω...
Στα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στην περιοχή Χονδρό Δένδρο Χαλκιδικής, όπου πραγματοποιούνταν πορεία διαμαρτυρίας κατά των εξορύξεων χρυσού από την Eldorado Gold. Και όπου "διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι μεταλλωρύχοι και ΜΑΤ τούς επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και δακρυγόνα (Videοs)" * Και όπου σε αυτό το λεγόμενο "εμφύλιο", για τον οποίο η εταιρεία τρίβει τα χέρια της, τραυματίστηκαν με πέτρες και κάποιοι μεταλλωρύχοι, από αυτούς που επέδραμαν μαζί μετους ματατζήδες, για άλλη μια φορά εδώ και δυο τουλάχιστον χρόνια, κατά των διαδηλωτών! Δηλαδή ήθελαν, μετά απ'όσα τερατώδη και παράνομα και παράτυπα (Διαβάστε κι αυτό: Χωρίς καμία άδεια οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές) και τρομαχτικά έχουν συμβεί κατά συρροή τα τελευταία δύο χρόνια, οι διαδηλωτές να τους χειροκροτούν κι από πάνω ή να τους ραίνουν με...εργατικά τριαντάφυλλα;
Τι λέτε βρε πρόθυμοι διεκπεραιωτές -"εργαζόμενοι" της απίστευτης οικολογικής καταστροφής ενός πανέμορφου τοπίου και της τοξικής υποβάθμισης της ζωής των κατοίκων της περιοχής; Μήπως είστε και ντόπιοι κι άρα υποβαθμίζεται και δηλητηριάζεται και η δική σας ζωή και των παιδιών σας; Και τι σχέση έχει το εργατικό κίνημα με όργια κρατικού και εταιρικού εκφοβισμού, καταστολής και μιντιακής ως τώρα προπαγάνδας κατά του ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ των κατοίκων; Κατά πόσο το "κίνημα" επικροτεί την ατέλειωτη παρανομία και νεοαποικιοκρατικό θράσος και υποβάθμιση εγκληματικών διαστάσεων της ζωής των τοπικών κοινωνιών, μέσα από τα σπλάχνα των οποίων υποτίθεται ότι προέρχεται αυτό το εργατικό κίνημα! Πόσο κοντόφθαλμο μπορεί να είναι και ποιος είναι αυτός ο μισθός της "ανάγκης για δουλειά" που κάνει τα στραβά μάτια σε όλα όσα έχουν ως τώρα διαδραματιστεί και αναφερθεί περιληπτικά σε αυτό το άρθρο; Πόσο κοστολογείται, να μας πει αυτού του είδους η "εργατιά", η τιμή της αξιοπρέπειας, της αντίστασης ενάντια στην απαλλοτρίωση γης και πόρων έναντι πινακίου φακής, της καταγγελίας της απίστευτης ψυχολογικής και επικίνδυνης σωματικής βίας σε βάρος μεγάλων και μικρών που όρθωσαν το ανάστημά τους; Σε αντίθεση με την εκεί "εργατιά" που το "ανάστημά της" είναι ανάλογο με τις αμειβόμενες υπηρεσίες υπέρ της ΑΔΙΚΙΑΣ και ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ των σύγχρονων αποικιοκρατών και των μπράβων τους και η "εργατική γροθιά της" υπακούει στις προσταγές των μεγάλων αφεντικών!
Αλλά όταν πάρει πόδι η εταιρεία (διαβάστε και αυτό το πολύ καλό: οχι eldorado gold δέν θά φύγεις έτσι....), ας πάρει μαζί σαν επιπλέον χρήσιμες αποσκευές την πρόθυμη αυτή "εργατιά" που επιστράτευσε.  Ώστε να την υπηρετήσει πιστά και να την ενισχύσει κατασταλτικά στο επόμενο άτυχο, πλούσιο σε φυσικούς πόρους, μέρος του πλανήτη που θα προσφερθεί σε τιμή ευκαιρίας στις πολυεθνικές ορέξεις... "
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτά που δεν έδειξαν τα κανάλια των ΄΄νταβατζήδων΄΄, Χοντρό δένδρο 05 Απριλίου 2015
 

και: "Δυο σκίτσα σχετικά με την προπαγάνδα των ημερών γύρω από τη «χρυσή επένδυση» της Χαλκιδικής. Για να μη νομίζουν μερικοί ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο…"
     Του Δημήτρη Γεωργοπάλη –  Real.gr
 

Του Τάσου Αναστασίου – ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου