ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»!

Συνδέστε το παρακάτω άμεσα με αυτό από εμάς:  Η ανθρωπότητα θα συρθεί σε άλλο ένα σφαγείο; και με αυτό: "Ισχυρά κέντρα των ΗΠΑ πιέζουν για ταυτόχρονη επίθεση κατά της Ρωσίας και της Κίνας" 
  "We’re an empire now, and when we act, we create our own reality. And while you’re  studying that reality — judiciously, as you will — we’ll act again, creating other new  realities, which you can study too, and that’s how things will sort out. We’re history’s  actors . . . and you, all of you, will be left to just study what we do."  Bush White House aide explaining the New Reality ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»!

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Με το πρόσχημα της ουκρανικής κρίσης, ο αριθμός των αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται.

Στον ευρωπαϊκό τομέα, το εύρος δυνάμεων απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία, είναι πέντε φορές περισσότερο από ό, τι κατά την πρώτη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Με το πρόσχημα της προστασίας της Α.Ευρώπης από το «ρωσική επιθετικότητα» πάνω από εκατό άρματα έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Λετονία.

Τον περασμένο μήνα, μια παρόμοια μηχανοκίνητη στρατιωτική μονάδα εγκαταστάθηκε στην Εσθονία - στην πόλη Νάρβα - μόλις 300 μέτρα από τα σύνορα με τη Ρωσία και περίπου 100 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη.

Ο αριθμός των πτήσεων από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι , καθώς και οι επισκέψεις των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.


Παρόμοιες ασκήσεις προγραμματίζονται τους προσεχείς μήνες στην Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία και τη Γεωργία

Οι κινήσεις αυτές υπάγονται στο στρατιωτικό σχέδιο του ΝΑΤΟ «Ατλαντική αποφασιστικότητα.». Βασική αντίληψη του σχεδίου, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάικλ Φόστερ, είναι η δημιουργία μίας στρατιωτικής ζώνης « από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα».

Είναι αμφίβολο εάν ο Αμερικανός συνταγματάρχης κατανόησε την ιστορική ιδιαιτερότητα της δήλωσής του.

Η ΝΑΤΟική επιχείρηση αυτή έχει εκπληκτικές ομοιότητες με τη στρατιωτική επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (η εισβολή στη Σοβιετική Ένωση), η οποία διεξήχθη από τη ναζιστική Γερμανία το καλοκαίρι του 1941. Και η σύγκριση δεν είναι επιφανειακή .

Η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα εκτεινόταν από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα, με τα βασικά σημεία της εισβολής την Εσθονία, την Πολωνία και την Ουκρανία.

Ποιος θυμάται ότι ο φασισμός στην υποστηρίχθηκε από τις δυτικές ελίτ ως ένα προπύργιο ενάντια στην εξάπλωση των, εμπνευσμένων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, κινημάτων;

Ποιος θυμάται ότι οι αμερικανικές εταιρείες και οι τράπεζες της Wall Street, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, επένδυσαν στο χτίσιμο της ναζιστικής πολεμικής μηχανής ή το φλέρτ του Φύρερ με τη βρετανική συντηρητική ελίτ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Τσάμπερλεν και τον υπουργό Εξωτερικών Λόρδο Χάλιφαξ;

Ο Ομπάμα, τρεις φορές ήδη έχει πει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία καταλαμβάνει μια σημαντική θέση στον κατάλογο των μεγάλων κινδύνων , πάνω από το «τρομοκρατικό» ισλαμικό κράτος.

Επαναλαμβάνεται άραγε η ιστορία;

Σε συνέντευξή του, ο διευθυντής του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, Καθηγητής της Ρωσικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών, V. Kozin, δηλώνει «ναι»!

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται με τον πιο άσχημο μορφή. Η συνέχιση του Ψυχρού Πολέμου …, αποκτά μια ποιοτικά νέα και πιο επικίνδυνη διάσταση …ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια νέα φάση του Ψυχρού Πολέμου. Είναι η πιο επικίνδυνη, επειδή η διαδικασία ελέγχου των εξοπλισμών δεν συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις για τον αφοπλισμό, τον έλεγχο των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δραστηριοτήτων …

Στο παρελθόν, ως Σοβιετική Ένωση, είχαμε συνάψει επτά συμφωνίες για τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων …

Και τώρα δεν έχουμε τίποτα… Η Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν λειτουργεί. Οι διαπραγματεύσεις για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα δεν τηρούνται… - Η περίοδος της ευφορίας όπου τμήμα του πολιτικού προσωπικού πίστευε τυφλά κάθε προφορική υπόσχεση της Δύσης τελείωσε…»

Μπορεί να παραμένει η χώρα μέλος ενός επιθετικού ιμπεριαλιστικού μηχανισμού; Και οι λόγοι είναι μόνο ηθικοί και ιδεολογικοί;

Εάν οι απαντήσεις δεν είναι αυτονόητες για την αριστερά , είναι αυτονόητες για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και του κόσμου της εργασίας.

To διαβάσαμε στην iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου