Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Το μετεκλογικό κοντράστ: αλλού με νταούλια κι αλλού με φέρετρα


 ...άλλου τύπου τσολιάδες: οι ταγματασφαλίτες ή γερμανοτσολιάδες! Στρατιωτικές ομάδες που δημιουργήθηκαν με σκοπό την υποστήριξη των γερμανικών δυνάμεων κατοχής και πρότυπα ή και φυσικοί γεννήτορες αρκετών από τους πρωταγωνιστές (σε διάφορες βαθμίδες της ιεραρχίας στα πόστα της εξουσίας και της διαχείρισης των πραγμάτων) της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, που κυριάρχησε και "αφόδευσε" στον τόπο από το τέλος του Εμφυλίου ως τις μετεκλογικές μας ημέρες.


Τα παρακάτω δυο "μετεκλογικά βίντεο" μας στάλθηκαν με mail και τα δημοσιεύουμε γιατί μας έκαναν και γελάσαμε με την καλοστημένη κι αιχμηρή σατυρική τους διάθεση. Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν τα σφιγμένα χείλη, τα σοβαροφανή απ'έξω και δύσμορφα και σκουληκιασμένα από μέσα προσωπεία  και τα "προσεχτικά σχόλια" για να μην ερεθιστούν τα αντικείμενά τους, πιστεύουμε ότι το χιούμορ επιτελεί διπλό και πολύ σημαντικό ρόλο. Από τη μια επαναστατικά ανατρεπτικό καταστάσεων και φορέων τους όπως προσδιορίστηκαν ακριβώς πριν και από την άλλη θεραπευτικό!

Πρωταγωνιστής και στα δύο βίντεο είναι ο γνωστός "τσολιάς" της"Ελληνοφρένειας". Τα καμώματα και το στυλ του οποίου δεν μας αρέσουν πάντα, δεν είμαστε και τακτικοί θεατές της εκπομπής, αλλά θα ήμασταν άδικοι αν δεν ομολογούσαμε ότι κατά τη γνώμη μας εδώ "δίνει τα ρέστα του"!
Στο πρώτο βίντεο επισκέπτεται σαν νεκροθάφτης με φέρετρο τα γραφείο της ΝΔ για "να παραλάβει το πτώμα" κι έρχεται αντιμέτωπος με το σαστισμένο σεκιουριτά της εισόδου και στο δεύτερο σκάει μύτη με νταούλια στα γραφεία της νικήτριας "αριστεράς" όπου η υποδοχή που του γίνεται είναι σαφώς πιο φιλική, αλλά αυτός δεν παραλείπει να πετάξει κάποιες "μπηχτές"...

Άραγε, γιατί δεν έκανε μια βόλτα κι από τα γραφεία του τρίτου κόμματος σύμφωνα με τα ποσοστά που του χάρισαν οι "συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι"; Μήπως εκεί έκρινε ότι η υποδοχή θα ήταν πολύ "τραχιά", μια και το έξυπνο χιούμορ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εδρεύει και ανθίζει σε αυτά τα στέκια...Ίσως και να του τη χάριζαν όμως βλέποντάς τον με την "εθνική φορεσιά" της φουστανέλλας, που παρεμπιμπτόντως έχει αλβανικές ρίζες, για να κάνουμε κι ένα μίνι μάθημα Ιστορίας (με τους πολυάριθμους αλβανικούς εποικισμούς στον ελλαδικό χώρο (διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...), η φουστανέλλα καθιερώθηκε σαν ενδυμασία των ελληνόφωνων χριστιανικών πληθυσμών)
Όσο για τα γραφεία του ξεχαρβαλωμένου-αφού όμως πρόλαβε τις τελευταίες δεκαετίες κι έφερε σε πέρας και με το παραπάνω την αποστολή του (Μ)ΠΑ(T)ΣΟΚ, θα'ταν χάσιμο χρόνου να πάει... Καθώς το "άρωμά" του πλανιέται στα γραφεία της "νικήτριας αριστεράς" σαν αερικό, κάτι σαν μια ακαθόριστη οσμή συνειρμών με τη δεκαετία ας πούμε του'80.
Αν πάλι αποφασίσει να κάνει και μια βολτίτσα από τα γραφεία των ΑΝΕΛ (κάποιος φίλος τους αποκαλούσε, παίζοντας με τη συντόμευση αυτή, "ανελαστικούς" αλλά μετά τις πρόσφατες εκλογές ίσως πρέπει να χρησιμοποιεί το αντίθετο επίθετο), τότε καλό είναι να κουβαλήσει μαζί του κι ένα δεκανίκι ή πατερίτσα.

ανιχνευτής


Αναρτήθηκε αρχικά ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου