ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση "Αριστερής Κίνησης Περιστερίου" για προϋπολογισμό του Δήμου


Το παρακάτω μας είχε σταλεί με mail πριν αρκετές μέρες (κι αργήσαμε ομολογουμένως να το πάρουμε είδηση):


Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, 2/12/14

Προϋπολογισμός Δήμου Περιστερίου 2015:

Ταξικός αντιλαϊκός, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του μαύρου μετώπου Κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ και εθελόδουλών Κυβερνήσεων. Τον ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, απαιτούμε να αποσυρθεί.

- Τα έσοδα του Δήμου κατακρημνίζονται.
2010: 161.128.929,00 (προϋπολογισθέντα), 81.207.773,39 (βεβαιωθέντα)
2015: 80.200.778,00 (προϋπολογισθέντα), - μείωση 50,23%
- Τα έσοδα από κρατικές επιχορηγήσεις (κωδικός 6) παρουσιάζουν μείωση απ το 2010 έως το 2015 της τάξης του 39,39%, οι έκτακτες επιχορηγήσεις (κωδικός 12) παρουσιάζουν μείωση απο το 2010 εως το 2015 της τάξης του 96,91% και πρακτικά εκμηδενίζονται, ενώ οι επιχορηγήσεις και επενδύσεις (κωδικός 13) παρουσιάζουν μείωση απο το 2010 εως το 2015 της τάξης του 88,12%.
- Τα έσοδα του Δήμου από φόρους - τέλη και χαράτσια από τους Δημότες.
Με βάση και το προϋπολογισμό του 2014 η απόκλιση προυπολογισθένων και βεβαιωθέντων εσόδων είναι περίπου 43%. Παίρνοντας υπόψη την απόκλιση αυτή για το 2015 προβλέπεται πως τα βεβαιωθέντα έσοδα του δήμου θα είναι συνολικά περίπου 35.000.000 και απ αυτά οι δημότες θα πληρώσουν τα 17.000.000. Άρα για το 2015 οι δημότες θα πληρώσουν από την τσέπη τους το 50% των εσόδων του δήμου.
- Τα έξοδα του Δήμου
2010: 161.128.929,00 (προϋπολογισθέντα), 68.344.766,00 (πληρωθέντα)
2015: 80.200.778,00 (προϋπολογισθέντα)
- Συγκρίνοντας τον προϋπολογισμό του 2014 οι βεβαιωθέντες δαπάνες αποκλίνουν κατά 63%. Με δεδομένο τις προυπολογισθέντες δαπάνες για το έτος 2015 καταλήγουμε οτι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δαπάνες του δήμου (αν αφαιρέσουμε μεταφερόμενα ποσά κλπ) θα διαμορφωθούν στα 30.000.000 περίπου. Άρα υπάρχει δραματική μείωση και στις δαπάνες με βάση την μνημονιακή επιταγή περί "ισοσκελισμένων προυπολογισμών". Έδω επισημαίνεται πως σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ (1717/2014, γ' τμήμα), οι εντολές του παρατηρητηρίου "Οικονομικής Αυτοτέλειας" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ. Άρα αυτό κανείς δεν δικαιούνται να το επικαλείται σαν πρόσχημα και "φόβητρο".
- Τα έξοδα του Δήμου για μισθοδοσία και κοινωνικές δαπάνες.
Οι προϋπολογισθέντες δαπάνες μισθοδοσίας του δήμου για το έτος 2014 ήταν 16.627.000 και οι πληρωθέντες ήταν 11.453.210,85. Για το 2015, το ποσό των προυπολογισθέντων δαπανών μειώνεται στα 15.694.100 ποσοστό μείωσης 5,61%.
Οι προϋπολογισθέντες κοινωνικές δαπάνες για 2014 ήταν 3.004.686,13 για να πληρωθούν από αυτές τελικά 1.985.512,24. Για το προυπολογισμό του 2015 το ποσό που προυπολογίζεται για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών βυθίζεται στο ποσό των 160.300 μόνο αφού η μοναδική πηγή κοινωνικών δαπανών είναι ο κωδικός 12 των εσόδων.
- Αντίθετα το προϋπολογισμένο πόσο για τόκους και χρεωλύσια για το έτος 2014 είναι 2.376.000,00 και πληρωθέν το ποσών των 1.919.578,51, για να προϋπολογιστεί για το 2015 το ποσό 3.034.800,00 αύξηση 27,73%. Δηλάδη ενώ μειώνονται δραματικά οι δαπάνες του δήμου, το μέρος των δαπανών που αφορά πανωτόκια για τους τραπεζίτες παρουσίαζει πανηγυρική αύξηση.
- Τέλος επισημαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος των εναπομεινάντων κονδυλίων για δαπάνες του δήμου κατευθύνεται σε τεχνικά έργα "βιτρίνας" και όχι ουσίας όπως κατεπανάληψη έχουμε δηλώσει, αφού οι μηχανισμοί των ΕΣΠΑ κατευθύνουν τα χρήματα εκεί που ορίζουν τα συμφέροντα των εργολάβων και του μεγάλου εμπορικου κέρδους. Μάλιστα, σε συνθήκες απόλυτης μιζέριας που περιγράφτηκαν παραπάνω, οι σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις σε τέτοια έργα συνεχίζονται.
Συμπερασματικά
- Οι Δημότες πληρώνουν από την τσέπη τους χοντρά και μάλιστα δύο φορές: συμετέχουν με φόρους τέλη χαράτσια κατα 50% στα έσοδα του δήμου, και μετά ξαναπληρώνουν δεύτερη φορά για δημοτικές υπηρεσίες που έπρεπε να είναι δωρεάν.
- Το Κράτος σταδιακά αποσύρεται πλήρως από την χρηματοδότηση του δήμου.
- Κάθε χρόνο όλο και μειώνοται οι δαπάνες μισθοδοσίας για το προσωπικό του δήμου το οποίο γίνεται όλο και πιο ολιγάριθμο, όλο και πιο κακοπληρωμένο. Οι Δημότες κατα συνέπεια δέχονται πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες ενώ οργιάζουν οι εργολάβοι ανθρώπινης εργασίας που πληρώνοντα ιδιωτικά για να αναπληρώνουν τα κενά.
- Τα τεχνικά έργα μέσω των μηχανισμών των ΕΣΠΑ κατευθυνονται προς το μεγάλο εργολαβικό και εμπορικό κέρδος και όχι προς τις πραγματικές αναγκές της λαικης πλειοψηφίας.
- Οι "ισοσκελισμένοι" προυπολογισμοί και το "παρατηρητήριο" δεν είναι πάρα μνημονιακοί μηχανισμοί εφαρμογής της γενικότερης καταστροφικής αντιλαικής πολιτικής στο τοπικό Κράτος - Δήμο προς μεγάλη χαρά μεγαλοεργαλάβων και τραπεζιτών.
Το μαύρο μέτωπο Κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ - εθελόδουλων Κυβερνήσεων και τοπικών αρχόντων μέσω των μνημονιακών δημοτικών προϋπολογισμών επιβάλλει μια απαράδεκτη και ταξική πολιτική.

Αυτή η πολιτική ούτε "εξωραΐζεται", ούτε "εκδημοκρατίζεται", ούτε "βελτιώνεται" με αλλαγή προσώπων και διαχείρισης.

Μόνο ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ με μαζική, δυναμική, ακηδεμόνευτη εργατική-λαϊκή-νεολαιίστικη ΠΑΛΗ, στην κοινωνία, στον δήμο και παντού !

Περιστεριώτισσες, Περιστεριώτες

Να πάρουμε τις ΖΩΕΣ και τις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ μας στα χέρια μας !

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου