Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ(-λτη) ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΦΟΡΩΝ

Tα παρακάτω μας στάλθηκαν με mail. H απόκτηση πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης, η αυτοοργάνωση και η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων αποτελεί την πλέον ουσιαστική άμυνα και συνάμα αποφασιστική αντεπίθεσή τους ενάντια στα παράσιτα που τους αντιμετωπίζουν σαν υποζύγια και σαν σφαχτάρια...


Χαρατζίδες τότε Χαρατζίδες και τώραΚι όσο για τις φοροκαταιγίδες (το"ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" δεν σημαίνει βεβαίως τίποτε μπροστά στη λαίλαπα της εξαθλίωσης και της επιδιωκόμενης γενοκτονίας), ας αφήσουμε το Γεώργιο Σουρή να τα σούρει με το δικό του τρόπο, από παλιά, καθώς κάποια πράγματα παραμένουν..."σταθερές αξίες" στο ραγιαδιστάν:
Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το κλάμα
φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα.
Όμως το εις την ύπαιθρον λαμβάνων χώραν χέσιμον
τυγχάνει εξαιρέσιμον.


Ας δούμε λοιπόν τι επισημαίνεται και προτείνεται:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ
Μετά το ΕΕΤΗΔΕ και το ΕΕΤΑ, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψήφισε και επιβάλλει τον ΕΝΦΙΑ, έναν ακόμα βαρύ, άδικο και μόνιμο φόρο, που αποτελεί την πιο βάρβαρη φορολόγηση για τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μονιμοποίηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν κατάφεραν να πληρώσουν πάνω από 1,5 εκατ. νοικοκυριά), αλλά και για επέκτασή του στα οικόπεδα, τα αγροτεμάχια, τα άδεια-μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ακόμα και στα ημιτελή κτίσματα!
Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες, την ίδια ώρα που έχουμε αύξηση της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, μείωση μισθών και συντάξεων, αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών και των προϊόντων, συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών.
Ο νέος ληστρικός φόρος:
(Διαβάστε το υπόλοιπο ΕΔΩ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου