Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Συσσωρευμένος πλούτος, τυραννία κι Εκκλησία= η διαχρονικά αδελφοποιημένη συνεργασία

Δεν γίνεται να τα παντελωνιάζουν οι "άγιοι πατέρες" για να ψέλνουν υμνολογίες για πλουτοκράτες...

Του Γ. Γ.

Με έκδηλη χαρά υποδέχτηκε η «Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίο» τον πρόεδρο, του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, και μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ που βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα παρασκήνιο.
Και το σχετικό ρεπορτάζ μας ενημερώνει ότι...
 Η συνέχεια ΕΔΩ
Σχόλια: ουδέν σχόλιο από εμάς πάνω σε όσα αναφέρει το κείμενο παραπάνω, γιατί πολύ απλά και σταράτα...τα λέει όλα όσα πρέπει να ειπωθούν!
 Απλά εμείς να προσθέσουμε κάποιες παλιές και βαρύνουσες ατάκες "άγιων πατέρων" και πνευματικών ταγών(=τσοπαναραίων) του θεοσεβούμενου/φοβούμενου "ποιμνίου", ενδεικτικές του "πνεύματος", αγίου ή μη το ίδιο κάνει και της νοοτροπίας που κυριαρχεί διαχρονικά στον εξουσιαστικό (και σκοταδιστικό βαθιά) μηχανισμό που λέγεται "Εκκλησία". Ρωμαιοκαθολική ή Ορθόδοξη, το ίδιο κάνει και πάλι! Που σκοπός της ανέκαθεν ήταν η διαφύλαξη, νομιμοποίηση και σωτηρία του συσσωρευμένου πλούτου και της εκάστοτε εξουσίας. Και η απομύζηση της ανθρώπινης ενέργειας, η καταβαράθρωση της διάνοιας ("πίστευε και μη ερεύνα"! Σοβαρά βρε απατεώνες κι αγιογδύτες;) και η χειραγώγηση των ανθρώπων! Ας θυμηθούμε λοιπόν πως αποκαλύπτουν το ποιόν τους και τα συμφέροντα των "εταιρειών τους", οι ίδιοι οι "αλάθητοι πατεράδες"(με το αιμοσταγές παρελθόν της Ιερής Εξέτασης και τη σωρεία σύγχρονων αποκαλυμμένων σκανδάλων παιδεραστίας)  και "παππούληδες"(με την ανελέητη καταστροφή και κατασυκοφάντηση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που μετά είχαν το θράσος να πλασάρουν και το ιδεολογικό βδέλυγμα του "ελληνοχριστιανικού πολιτισμού"):

-«ΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ με τον ΜΥΘΟ του Ιησού» Πάπας Λέων Ι΄Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από 11-3-1513 έως 1-12-1521
-«Οι φτωχοί δεν πρέπει να καθοδηγούνται από αισθήματα μίσους και να φθονούν τους πλούσιους. Το γεγονός πως οι άνθρωποι είναι απ’ τη φύση ίσοι, δε σημαίνει πως πρέπει να έχουν και την ίδια σειρά στην κοινωνία... Οι φτωχοί δεν πρέπει να υποβλέπουν τους πλούσιους ούτε να ξεσηκώνονται εναντίον τους, σαν οι πλούσιοι να είναι κλέφτες».Πάπας Βενέδικτος 15ος,  καταγγέλει τα αίτια που κατά τη γνώμη του προκάλεσαν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην εγκύκλιό του (Ad Beatissimi) της 1ης Νοεμβρίου 1914
 -«όσοι έχουν χριστιανούς γι'αφεντικά θα γίνουν ακόμη εργατικότεροι, γιατί θα δουλεύουν για αδελφούς (...) να δουλεύετε με καλή διάθεση σαν να πρόκειται για τον Κύριο κι όχι για ανθρώπους (...). Γνωρίζοντας ότι από τον Κύριο θα πάρετε την ανταπόδοση (...). Γιατί δουλεύετε για τον Κύριο Χριστό (...) είτε δούλος (είσαι), είτε ελεύθερος» (Εφεσ. στ', 7· Τιμόθ., στ', 1-2- Κολοσ., γ', 22-24· Εφεσ., στ', 8). Απόστολος Παύλος, ο μέγας καιροσκόπος των εθνών!
- «Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κορη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος". "Άγιος" Ιωάννης ("Γιοχάναν" για την ακρίβεια!) ο "Χρυσόστομος", ο Σύριος "προστάτης των γραμμάτων". Που αναφερόμενος στα περί αρχαίας ελληνικής γραμματείας και φιλοσοφίας, το "χρυσό του στόμα (μάλλον ασεβέστατο στόμα) λέει κι αυτά τα θεόπνευστα: "Εάν κοιτάξεις στα ενδότερα των Ελλήνων θα δεις στάχτη και σκόνη και τίποτε το υγιές, αλλά σαν τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας αυτών, γεμάτος ακαθαρσίες και πύον καιτα δόγματά τους γεμάτα σκουλήκια!"(Προς Άγιον Ιωάννην, 59,370,7-11)

- η επίσημη Εκκλησία μας αρκείται, κάθε Κυριακή της Ορθοδοξίας, να αφιερώνει δεκάδες αναθεματισμούς (αφιερωμένους στην αρχαιοελληνική φιλοσοφική σκέψη και τέχνη κι επιστήμη, που υποτίθεται ότι πρέπει να μαστε περήφανοι γι'αυτές μιας κι εμείς σήμερα είμαστε ηχηρά απόντες στην παραγωγή πολιτισμού): "Τοις λέγουσιν οτι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, ανάθεμα τρις" ή "Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα, ανάθεμα τρις" ή "Τοις την μωράν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ανάθεμα τρις" ή "Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ανάθεμα τρις"... κι άλλα πολλά τέτοια δείγματα "ελληνο-χριστιανικού πολιτισμού"...
Και μην ξεχνάμε: ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ - ΝΑ ΠΩΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
( «Εἰς τὴν Σκυθόπολιν ὅπου εἶχε στηθὴ τὸ χριστιανικὸ κρεουργίον….Ἐκεῖ συνεδρίαζαν εὐσεβεῖς δικασταὶ (χριστιανοὶ εὐσεβεῖς) ἀμιλλώμενοι τὶς πλοίονας εἰδωλολάτρας (Ἕλληνες Ἐθνικοὺς) νὰ ὀπτήση ἐπὶ σχάρας , νὰ βράση ἐντὸς ζέοντος ἐλαίου , ἢ νὰ κατακόψη μεληδόν».)

ΥΓ: Ποιος είναι ο θεός των χριστιανών; Είναι ανώτερος ποιοτικά από το πολυθεϊστικό πάνθεον των αρχαίων, από τον φιλοτζιχαντιστή Αλλάχ, από τον Μίθρα ή τον Αχουρα Μάζντα των Περσών ή όποιο άλλο κατασκεύασμα; Μα ο "μακάριος ποιμένας" των χριστιανών (καθολικών, ορθόδοξων, προτεσταντών, ευαγγελιστών, τηλεκήρυκων, "φίλων του Χριστού", Ιεχωβάδων ή όποιας άλλης εταιρείας κι εταιρειούλας, "αίρεσης" και σέχτας) δεν είναι άλλος από τον σαδιστή, ζηλόφθονο κι εκδικητικό ΓΙΑΧΒΕ των Εβραίων, που έδινε βιβλικές διαταγές στον περιούσιο λαό του να προκαλούν γενοκτονίες, να σφάζουν ακόμη και βρέφη και...ζώα. Και μετά το μετάνιωσε κι έστειλε στη γη τον "υιό", να μιλήσει (αντί για "οφθαλμό αντί οφθαλμού") για γύρισμα και του άλλου μάγουλου μετά από χαστούκι στο ένα, αλλά ως γνήσιος "υιός του πατρός" δεν παρέλειψε να δηλώσει "ότι όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίον του"...Γι'αυτό και ο σωστός όρος είναι "ιουδαιοχριστιανισμός".
Βλέπετε εμείς όχι μόνο δεν πιστεύουμε τα αλλοπρόσαλλα κι ευτράπελα, αλλά μας αρέσει να ερευνάμε πολύ, άντε και να τα...σκαλίζουμε λιγάκι με εργαλείο τη (δαιμονοποιημένη από τους "φωστήρες" της θρησκείας) λογική μας. Που δεν θέλουμε να είναι η παράκρουση και τρέλα των πολλών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου