ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πόσο πιθανός είναι ένας νέος πόλεμος στην Κεντρική Ευρώπη ? : ” Πόλεμοι με άρωμα φυσικού αερίου!” του Σεργκέι Γκλαζίεφ

Συνδέστε τα παρακάτω και με αυτά από εμάς: Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό!
 ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Η ΡΩΣΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ"
Όταν τα νεοναζιστικά πραξικοπήματα και οι προβοκάτσιες χαιρετίζονται και νομιμοποιούνται από τους "προστάτες της Δημοκρατίας"...

  • Πρωτότυπος τίτλος άρθρου : Πόλεμοι με άρωμα φυσικού αερίου

Ο τίτλος του βιβλίου του Σεργκέι Γκλαζίεφ :«Οι ΗΠΑ στρατιωτικοποιούν την Ουκρανία για να εισβάλουν στη Ρωσία»

Ρώσος οικονομολόγος τονίζει σε βιβλίο του ότι «οι ΗΠΑ στρατιωτικοποιούν την Ουκρανία για να εισβάλουν στη Ρωσία».

«Η ιστορία έχει δείξει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επωφεληθεί πολιτικά και οικονομικά από τους πολέμους στην Ευρώπη. Η τεράστια εκροή κεφαλαίων από την Ευρώπη μετά τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δυνατότητα να εδραιωθούν ως υπερδύναμη… Σήμερα, η Αμερική είναι αντιμέτωπη με μια βαθιά οικονομική ύφεση και προσπαθεί να βυθίσει την Ευρώπη σε έναν άλλο πόλεμο για την επίτευξη του ίδιου στόχου». Την άποψη αυτή διατυπώνει ο Ρώσος οικονομολόγος Σεργκέι Γκλαζίεφ στο βιβλίο του με τίτλο «Οι ΗΠΑ στρατιωτικοποιούν την Ουκρανία για να εισβάλουν στη Ρωσία». Ο τίτλος του βιβλίου μπορεί να φαντάζει υπερβολικός αλλά σίγουρα όχι οι απόψεις που παραθέτει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαράξει από τις αρχές του 21ου αιώνα τη στρατηγική τους για το νέο Ανατολικό Ζήτημα, που έχει να κάνει με τον πλήρη έλεγχο των ενεργειακών πηγών της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, προκειμένου να διατηρήσουν ως ενεργειακούς ομήρους τους ανταγωνιστές τους – τη γερμανική Ευρώπη και την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η επιχειρούμενη απομόνωση της Ρωσίας, ο εναγκαλισμός της Ουάσινγκτον με τον νέο φιλοαμερικανό ηγέτη του Ιράν, Χασάν Ροχανί, αλλά και οι πόλεμοι στη Συρία και τη Λιβύη. Οπως λέει ο Αμερικανός αναλυτής Κριστόφ Λίμαν στο περιοδικό Route, «το κλειδί για την κατανόηση της δυναμικής των συγκρούσεων που βλέπουμε σήμερα είναι η ανακάλυψη του μεγαλύτερου στον κόσμο –σε σχέση με τα γνωστά αποθέματα– ρεζερβουάρ φυσικού αερίου στον Περσικό Κόλπο στα χωρικά ύδατα του Κατάρ και του Ιράν, αλλά και οι νέες εκτιμήσεις από το 2007 ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στις ακτές της Συρίας και του Λιβάνου είναι κατά 70% περισσότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί». Τι σημαίνει αυτό; Μετά την ολοκλήρωση του αγωγού PARS, από το Ιράν, μέσω του Ιράκ και της Συρίας στην ακτή της ανατολικής Μεσογείου, η Ευρωπαϊκή Ενωση σε συνδυασμό με το ρωσικό φυσικό αέριο θα μπορούσε να καλύπτει το 45% των ενεργειακών αναγκών της από τη Ρωσία και το Ιράν για τα επόμενα 100 με 120 χρόνια. Δηλαδή από μη ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ χώρες, γεγονός που δεν θα την καθιστά όμηρο της Ουάσινγκτον. Και αυτή την εξέλιξη η Αμερική θέλει να την αποτρέψει.

Οι μισθοφόροι «τζιχαντιστές» και ο PARS

«Με το να γίνουν η Μόσχα και η Τεχεράνη πρωτογενείς προμηθευτές των κρίσιμων πόρων για την Ευρώπη, η Ρωσία και το Ιράν θα δυναμώσουν τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, γεγονός που θα υπονομεύσει σημαντικά την επιρροή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή, κυρίως του Κατάρ και του Ισραήλ. Αυτός είναι ο λόγος που οι αντίπαλοι του αγωγού PARS προσπαθούν να σαμποτάρουν το έργο υποθάλποντας τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία». Σε αυτό τον «σύγχρονο πόλεμο» για την ενέργεια, η Ουάσινγκτον δεν διστάζει να στηρίζει λιγότερο ή περισσότερο απροκάλυπτα πολιτοφυλακές νεοναζί στην Ουκρανία ή ισλαμιστές εξτρεμιστές στη Συρία και το Ιράκ. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2012 περίπου 20.000 μισθοφόροι που είχαν προσληφθεί και εκπαιδευτεί στη Λιβύη μεταφέρθηκαν στην ιορδανική μεθοριακή πόλη Αλ Μάφρακ και ξεκίνησαν δύο μαζικές εκστρατείες με στόχο την κατάληψη της πόλη του Χαλεπίου στη Συρία. Και οι δύο εκστρατείες απέτυχαν και η λεγόμενη «Λιβυκή Ταξιαρχία» κυριολεκτικά αφανίστηκε από τον συριακό στρατό. Μετά από αυτή την καθοριστική ήττα η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε μια τεράστια εκστρατεία για την πρόσληψη νέων «τζιχαντιστών» μισθοφόρων, τους οποίους βλέπουμε τώρα να προελαύνουν στο Ιράκ.




Αυτό που η κυβέρνηση Ομπάμα ήλπιζε να επιτύχει στη Συρία με την υποστήριξη των λεγόμενων «μετριοπαθών» ισλαμιστών μαχητών ήταν να ανατρέψει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, να τον αντικαταστήσει με έναν πολιτικό-μαριονέτα και να αποτρέψει την κατασκευή του κρίσιμου αγωγού από το Ιράν μέσω του Ιράκ προς τη Συρία».

Ο Αμερικανός αναλυτής λέει μάλιστα ότι για τον λόγο αυτό «το 2007, το Κατάρ χορήγησε βοήθεια ύψους 10 δισ. δολαρίων στην Τουρκία για την προετοιμασία της επιχείρησης ανατροπής του Ασαντ». Πρόσφατα μάλιστα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ρολάν Ντιμά, αποκάλυψε ότι από το 2009 η Βρετανία άρχισε να σχεδιάζει την ανατροπή του συριακού καθεστώτος με τη βοήθεια των ισλαμιστών μισθοφόρων. «Ημουν στην Αγγλία δύο χρόνια πριν από την έναρξη του εμφύλιου πολέμου στη Συρία. Συναντήθηκα με Βρετανούς αξιωματούχους, οι οποίοι μου αποκάλυψαν ότι ετοίμαζαν κάτι στη Συρία. Η Βρετανία προετοίμαζε ενόπλους να εισβάλουν στη Συρία» είπε ο Ντιμά στη γαλλική τηλεόραση.

Μυστικές επιχειρήσεις

Ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς έγραψε επίσης στο «New Yorker», επικαλούμενος απόρρητα έγγραφα, ότι υπό την κυβέρνηση Μπους, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν «λάβει μέρος σε μυστικές επιχειρήσεις με στόχο το Ιράν και τη Συρία. Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η οικονομική και υλικοτεχνική ενίσχυση από τη Σαουδική Αραβία σουνιτικών εξτρεμιστικών ομάδων», ακόμη και εχθρικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και «φιλικών προς την Αλ Κάιντα, για να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση του Σύρου Μπασάρ αλ Ασαντ».

Ο πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Ουέσλι Κλαρκ, αποκάλυψε μάλιστα ότι έπεσε στα χέρια του σημείωμα του Αμερικανού υπουργού Αμυνας μόλις λίγες εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Αμερική το 2001, στο οποίο αναφερόταν ότι στα σχέδια της Αμερικής ήταν τότε η ανατροπή των κυβερνήσεων επτά χωρών στα επόμενα πέντε χρόνια: ξεκινώντας από το Ιράκ, ακολουθούσαν η Συρία, ο Λίβανος, η Λιβύη, η Σομαλία, το Σουδάν και το Ιράν. «Αυτή η στρατηγική είχε στόχο τον έλεγχο των τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής» λέει ο Ουέσλι Κλαρκ.

Οπως λέει ο Λίμαν, «οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν να ελέγξουν τη Συρία και αυτό οδήγησε στην εντατικοποίηση των προσπαθειών τους για τον έλεγχο της Ουκρανίας».

Πόλεμος στην Κεντρική Ευρώπη



Υπήρχαν σίγουρα και άλλοι παράγοντες που ώθησαν τις ΗΠΑ προς μια σύγκρουση με τη Μόσχα στην Ουκρανία, αλλά η κινητήρια δύναμη ήταν ότι η Ουάσινγκτον θέλει με κάθε μέσο να ματαιώσει την περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας. Ο Λίμαν αναφέρει ότι είχε «μια συνομιλία με έναν ναύαρχο από μια βορειοευρωπαϊκή χώρα, που ήταν ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο οποίος του αποσαφήνισε» την αμερικανική εξωτερική πολιτική: «Αμερικανοί συνεργάτες μου στο Πεντάγωνο μου είπαν κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιτρέψουν να αναπτυχθούν οι ρωσο-ευρωπαϊκές σχέσεις σε τέτοιο βαθμό που να αμφισβητήσουν την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υπεροχή και ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε απαραίτητο μέσο, εάν είναι απαραίτητο ακόμη και με πόλεμο στην κεντρική Ευρώπη».



Ο Πολ Γούλφοβιτς, πρώην υπουργός Αμυνας του Μπους, το έχει πει καθαρά: «Πρώτος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την επανεμφάνιση ενός νέου αντιπάλου, είτε στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης ή αλλού, που θα συνιστούσε απειλή για τις ΗΠΑ. Αυτό είναι ένα κυρίαρχο ζήτημα που θα απασχολεί τη νέα περιφερειακή στρατηγική άμυνας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποτρέψουμε οποιαδήποτε εχθρική δύναμη να κυριαρχήσει σε μια περιοχή οι πόροι της οποίας θα μπορούσαν να την καταστήσουν παγκόσμια δύναμη».
*********************************************************************************************
Σημείωση της Σύνταξης : Εμάς πάντως δεν μας φαίνεται υπερβολικός ο τίτλος ! Διαβάστε και το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβετε το γιατί !
Henry Kissinger :Αν δεν μπορείτε να ακούσετε τα τύμπανα του πολέμου πρέπει να είστε κουφοί!(english- ελληνικά)
http://plateiamolaon.wordpress.com/2012/01/15/henry-kissinger-%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CE%BC%CF%80/
ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :
https://athens.indymedia.org/post/1530010/
το βρήκα εδώ:
http://plateiamolaon.wordpress.com/2014/08/19/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83/

Το διαβάσαμε στο ΔΉΘΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου