Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

μια πληθώρα από...-ισμούς


Ασέβεια και Ύβρις. Η ασέβεια είναι ύβρις.

O κ.Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε "λαϊκισμό"(τι άλλο θα ακούσουμε στη χώρα ετούτη!) τη συναυλία της Χάρις Αλεξίου υπέρ των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Οι οποίες έχουν νοηματοδοτήσει όσο λίγοι τις έννοιες της αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας...

Δεν ξέρω! Δεν ξέρω αν είναι μόνο η δική μας "προκατειλημμένη" αίσθηση.
Όμως αυτό που εισπράττουμε εμείς από τον θαυμαστό (υπο)κόσμο των κυβερνώντων είναι μια πληθώρα από...-ισμούς (όπως ο λαϊκισμός). Κάποια τρανταχτά παραδείγματα:

Πρωτοφανής ενδοτισμός σε όλους τους τομείς που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του τόπου και, κυρίως, το κρίσιμο ζήτημα της αυτοδιάθεσής του.

Απροκάλυπτος ολοκληρωτισμός. Με συνοδεία "πακέτων" άγριας καταστολής και δαιμονοποίησης των αντίθετων φωνών και της αντίστασης προς τις αποδομητικές πολιτικές μεθοδεύσεις, καταστροφολογικής προπαγάνδας, τρομολαγνείας, αναπτυξιολογίας εν μέσω εργασιακής εξαθλίωσης και ισοπέδωσης των κοινωνικών υποδομών. Δηλαδή ο λαϊκισμός στα καλύτερά του!

Κρετινισμός. Μέσα από γκριμάτσες, δηλώσεις, γκριμάτσες με δηλώσεις, θεωρητικολογίες, αερολογίες, εξαγγελίες, σοφιστείες κ.ά.

Ή σύμφωνα με μια λαϊκή ρήση, για να θυμηθούμε και πάλι τα περί λαϊκισμού: "ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου