Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Όταν οι εικόνες αποδεικνύουν όλη την κτηνωδία και την πτώση ενός διεστραμμένου κόσμου!


Παραθέτουμε στοιχεία, αναλύουμε και σχολιάζουμε καταστάσεις και γεγονότα, δίνουμε έμφαση και τονίζουμε και υπογραμμίζουμε το ιδιαίτερο ή βαρύ "φορτίο" τους και επιχειρούμε να αναδείξουμε τη σημαντικότητά τους και τις προεκτάσεις της...Αλλά όσες λέξεις κι αν πληκτρολογήσουμε στην οθόνη, όσα κείμενα και αν γράψουμε, όλοι μας κι όχι μόνο εμείς εδώ, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα, να εμβαθύνουμε στις αιτίες τους, να αποτυπώσουμε τις δονήσεις των γεγονότων που αφηγούνται την ιστορία του κόσμου μας...Τίποτα δεν μπορεί να αποδώσει και να αποκαλύψει καλύτερα αυτή την ιστορία και τη συμβολή των διαμορφωτών της στη χάραξή της, καλύτερα από τις εικόνες και τις άμεσες αφηγήσεις τους. Συχνά καθηλωτικές, αποκαλυπτικές, "ξεκάθαρες στα λόγια τους", γροθιά στο στομάχι και λεπίδι στην ψυχή του "αναγνώστη" τους...

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, ας κάνουμε ένα σύντομο οδοιπορικό στην πολύπαθη, ξετιναγμένη, πάμφτωχη και για πολλοστή φορά γεμάτη ανοιχτές πληγές Γάζα, με το αίμα και τον καπνό των πυρών να ρέει από άψυχες, από καρβουνιασμένες, από διαλυμένες σάρκες. Και τα πρόσωπα των θυμάτων, νεκρών και ζωντανών, να μοιάζουν με σφαίρες. Που στοχεύουν, σε κάθε μια αφήγηση, σε κάθε μια εικόνα, τις αποχαυνωμένες συνειδήσεις και την ένοχη σιωπή όλου του κόσμου, των τηλεθεατών, της "παγκόσμιας κοινότητας", των χορτασμένων και των πεινασμένων που κοιτούν απλά τους χορτάτους να τους κλέβουν γη και φαγητό και να τους ενοχοποιούν κιόλας και δολοφονούν με διάφορους τρόπους. Ένοχες σιωπές όσο και τα όπλα των πανίσχυρων και πάνοπλων φονιάδων που αφαιρούν ακόμα και παιδικές ζωούλες, λες και θέλουν να "προστατεύσουν" την ασφάλεια του "θεάρεστου κράτους τους" από τα παιδιά που ίσως αργότερα θελήσουν να εκδικηθούν το ξεκλήρισμα των οικογενειών τους! Εκατόμβες θυμάτων πάνω σε εκατόμβες θυμάτων όχι πολύ παλιότερων βομβαρδισμών κι επιθέσεων, κι όλα αυτά για την "ασφάλεια του κράτους". Αυτού του κράτους που ο πρωθυπουργός του έχει δηλώσει ότι αν αυτό πέσει τότε θα πάρει όλο τον κόσμο μαζί του (αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί, προς όλες τις κατευθύνσεις, η ισχύς του οπλοστασίου και ειδικά του πυρηνικού, που διαθέτει το κράτος του)!
 Προς το παρόν, αυτό τον καιρό, ο στρατός του Ισραήλ "κάνει εξάσκηση" πάνω σε παλαιστινιακά κορμιά και κορμάκια παιδικά των ανθρώπων της ήδη βυθισμένης στην ανέχεια και τα προβλήματα επιβίωσης λωρίδας της Γάζας. Ας αφήσουμε τις εικόνες να μας τα πουν καλύτερα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου