Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

"Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό"! Σωστά! Αντίθετα με τη σταθερότητα εκείνων που αποφασίζουν περί "αγαθών" και "ανάρμοστων"Διαβάζουμε ΕΔΩ:
 Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου ο οποίος είπε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό.
"Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπό το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό" τόνισε...

Και σκεφτόμαστε: Πάλι καλά που αναγνωρίζει, ο συγκεκριμένος δημοκρατικά εκλεγμένος ανήρ, ότι τουλάχιστον το νερό είναι κοινωνικό αγαθό! Βέβαια, η κυβέρνησή του, στην οποία αυτός έχει το δημοκρατικό ρόλο της επικύρωσης των "νομοθετημάτων" και των "πράξεων νομοθετικού περιεχομένου" που αυτή φέρνει στο κοινοβούλιο-γλάστρα της δημοκρατίας, δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της να ιδιωτικοποιήσει και το υδάτινο κοινωνικό αγαθό. Παρά την πληθώρα καταστρεπτικών παραδειγμάτων όπου συνέβη αυτό, παγκοσμίως:  Το αποτυχημένο παντού πείραμα της ιδιωτικοποίησης του νερού και ο ρόλος των Aρχών στο "βασίλειο της ανάπτυξης"
Πιθανολογούμε ότι ο κύριος αυτός αν επιθυμεί, ως αξιόπιστος πολιτικός παράγων του πολύπαθου τόπου, να είναι συνεπής στα λόγια του τότε να μεριμνάει να το αποδεικνύει και με το βιωματικό του παράδειγμα. Δηλαδή να γευματίζει υπό το φως των κεριών (φτιάχνοντας και ανάλογη μεσαιωνική ατμόσφαιρα), να συγγράφει τους πολιτικούς του λόγους και να μετακινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο με το ταπεινό φως της λάμπας πετρελαίου, να βράζει νερό στην ξυλόσομπα για το χαλαρωτικό του μπάνιο και επίσης να μαγειρεύει πάνω σε αυτή, να έχει κατασκευάσει ηλιακό φούρνο και ηλιακό αερόθερμο, υποδεικνύοντας τρόπους απεξάρτησης από το πανάκριβο ιδιωτικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, να έχει κατασκευάσει το οικολογικό κι άνεϋ ηλεκτρισμού ψυγείο "δοχείο σε δοχείο" και γενικά να αποδεικνύει στους ψηφοφόρους του πόσο εφευρετικός κι ολιγαρκής μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε ετούτους τους χαλεπούς καιρούς! Ακόμα κι ένας βουλευτής με το μισθό και τα προνόμια που απολαμβάνει, καθώς και με το συνταξιοδοτικό δικαί­ωμα (ελάχιστη σύνταξη) ύστερα από μόλις τέσσερα χρόνια θητείας. Και αν προκύψει ζήτημα διακοπής της θητεί­ας μιας κυβέρνησης ή πρόωρων εκλογών, ο νομοθέτης έχει φροντίσει, ξα­νά, να μην υπάρχει πρόβλημα.
Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, ε! τότε τους βγάζουμε το καπέλο, ή μάλλον το φέσι του ραγιά που μας έχουν φορέσει και φωνάζουμε με πατριωτικό ενθουσιασμό: "άξιοι" (όλοι τους!)

Κλείνοντας, να θυμίσουμε σε κάθε κυβερνητικό βουλευτή ότι όσον αφορά τα "αγαθά", τα απαραίτητα για το βίο του "πολίτη", οφείλει να μην ξεχνάει να αναφέρει το μεγαλύτερο όλων, το "εθνικό αγαθό", σύμφωνα με τα λεγόμενα του δεύτερου πολιτικού ανδρός μετά τον πρωθυπουργό: την εθνοσωτήρια κι αναπτυξιακή κυβέρνηση την οποία υπηρετούν αφοσιωμένα και τη σταθερότητά αυτής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου