ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Διαμαρτυρία στις Σκουριές - ειδησεογραφικό black-out από την ΄΄Ελληνική΄΄TV

Διαβάστε κι αυτό: Χωρίς καμία άδεια οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές


Σκουριές 08-6-2014

Διαμαρτυρία στις Σκουριές - ειδησεογραφικό black-out από την ΄΄Ελληνική΄΄TV΄΄Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης ΄΄

Άρθρο 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Η κατάντια των πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών μέσων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. ΄΄Ξεχνώντας΄΄ πως κατέχουν (;) άδειες και συχνότητες εκπομπής για να ενημερώνουν (!;) τον Ελληνικό λαό προβαίνουν συνεχώς σε ΄΄πράξεις ή παραλείψεις΄΄ που παραπέμπουν ουσιαστικά σε μορφές λογοκρισίας – χειραγώγησης της ενημέρωσης γεγονός όχι πρωτοφανές αλλά ενδεικτικό για τον τρόπο που ερμηνεύουν το θεσμικό ρόλο - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ τους απέναντι στους πολίτες .
Είναι πλέον κοινοτυπία να αναφέρουμε πως η πορεία διαμαρτυρίας ήταν απόλυτα ειρηνική. Όπως επίσης και τα δυο περιστατικά διαμαρτυριών– καταγγελιών των κατοίκων την προηγούμενη βδομάδα όπου είχαν σαν αποτέλεσμα το σταμάτημα εργασιών της ElDorado Gold στο ρέμα Καρατζά και στις Σκουριές. Τα ανωτέρω γεγονότα απ’όσο γνωρίζουμε κρίθηκαν ΄΄ανάξια λόγου΄΄ - κάλυψης από τα κατέχοντες τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας Εάν όμως γινόταν οποιοδήποτε επεισόδιο ή φασαρία ίσως τότε να υπήρχε κάλυψη με την κατάλληλη δόση προπαγάνδας βέβαια. ..

ΥΓ: Θυμίζουμε χαρακτηριστικά το black-out των τηλεοπτικών μέσων στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης κατά των μεταλλείων που ονομάστηκε ΑΟΡΑΤΗ ΠΟΡΕΙΑ (24-11-2012) λόγω της αποσιώπησης της από τα ΄΄κυρίαρχα΄΄ ΜΜΕ.


Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014

Σκουριές 08-6-2014


Το διαβάσαμε στις Χρυσές αυτ-απάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου