Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΩ ΑΠΟ700 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


ΠΑΝΩ ΑΠΟ700 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Προκαλεί τη διεθνή κοινότητα ο Νετανιάχου
O Mohammed Masri, 9 ετών στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Beit Hanoun 

Αγνοεί ο Νετανιάχου τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ενώ ασκεί κριτική και κατά του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που συνεδρίασε χθες.


Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός είπε ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να συνεδριάσει για τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα προς το Ισραήλ και για τους αμάχους που χρησιμοποιεί ως ασπίδα η Χαμάς.

Την ίδια ώρα οι νεκροί στη Γάζα από τα ισραηλινά πυρά έχουν φτάσει τους 714 ενώ έξι παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού δυτικά της Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών είχαν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 66 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά την 16η ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης.

Πάντως παρά τις επίσημες αναφορές για τον έως τώρα αριθμό των θυμάτων είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αν αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία, εξ αιτίας της χαοτικής κατάστασης στη Γάζα.
Από την πλευρά των ισραηλινών υπάρχουν 34 απώλειες, εκ των οποίων 32 στρατιώτες. Στους νεκρούς και ένας εργαζόμενος από την Ταϊλάνδη.


Aπό aixmi.wordpress μέσω ΔΉΘΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου