ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Μετά το "φόρο ιδιοκατοίκησης" γιατί να μην ακολουθήσει κι ο "φόρος αναπνοής";



Διαβάζουμε ΕΔΩ:
" Ιδιοκτησία = ατυχία 
Ενοίκιο" για… το ιδιόκτητο ιδιοκατοικούμενο σπίτι τους θα κληθούν να πληρώσουν το 2015 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Ο φόρος ιδιοκατοίκησης που καταργήθηκε ως άδικος το 1999 επανέρχεται από το «παράθυρο» με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) που ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2014. Οι νέες ρυθμίσεις δεν προβλέπουν ρητά την απαλλαγή του τεκμαρτού μισθώματος ιδιοκατοίκησης από τον φόρο εισοδήματος.
Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι που διαμένουν σε ιδιόκτητες κατοικίες εκτός από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, θα επιβαρυνθούν με ένα ακόμη φόρο, τον φόρο ιδιοκατοίκησης που θα επιβληθεί επί ανύπαρκτων στην ουσία «τεκμαρτών εισοδημάτων» με συντελεστές 11%-33%. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις και συγκεκριμένα με την παράγραφο 1 του άρθρου 39 προβλέπεται ότι ο όρος εισόδημα από ακίνητη περιουσία σημαίνει το εισόδημα, σε χρήμα ή σε είδος, που προκύπτει από την εκμίσθωση ή την ιδιοχρησιμοποίηση ή τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης γης και ακινήτων. Ως εισόδημα από ακίνητα θεωρείται, μεταξύ των άλλων, και το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση ακινήτου. Το εισόδημα αυτό προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου με έναν συντελεστή 3%.
... Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν η οποία είχε δημοσιοποιηθεί τέλη Σεπτεμβρίου του 2012, περιλαμβάνονταν πρόταση για επιβολή φόρου σε «εισοδήματα» τα οποία θεωρητικά «αποκτούν» όσοι φορολογούμενοι διαμένουν σε δικά τους σπίτια, θεωρώντας ότι έχουν οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο. "

Μάλιστα!
Έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι στην "Ενωμένη Φασιστική Ευρώπη" η ιδιοκατοίκηση (όπου στην Ελλάδα προ μνημονίων ελέω ΓΑΠ κι αφεντικών κυμαινόταν γύρω στο 70 με 80%) βρισκόταν απ'την αρχή στο στόχαστρο. Γιατί οι άνθρωποι μπορούν να τα κουτσοκαταφέρουν να επιβιώσουν (εκεί φτάσαμε, να θεωρείται αυτό κατόρθωμα!) με την αλληλεγγύη μεταξύ τους και με όποιο τρόπο βρουν, αν έχουν ένα κεραμίδι να βάλουν από κάτω του το κεφάλι το δικό τους και των δικών τους. Άνθρωποι όμως χωρίς κατοικία, χωρίς πραγματική εργασία (άλλο πράγμα η ενοικιαζόμενη "κοινωφελής" δουλεία), χωρίς πρόσβαση στην Υγεία, χωρίς ουσιαστική Παιδεία, χωρίς σωστή διατροφή και χωρίς λαμπερά όνειρα για το μέλλον...είναι απόλυτα ελεγχόμενοι, ανήμποροι να αντιδράσουν και έτοιμοι να συναινέσουν σε οτιδήποτε αρρωστημένο (σαν την ίδια την κατάντια τους) κι εξευτελιστικό. Αν δεν φάει πρώτα ο ένας τις σάρκες του άλλου για ένα ξεροκόμματο!

 Αυτή είναι η νέα χιλιετία της ανάπτυξης, των τραπεζιτών, των οικονομικών δολοφόνων, των με κατεβασμένα και σύσκατα τα παντελόνια και τις φούστες πολιτικών, των πολυεθνικών τυραννιών, των δογμάτων του σοκ και του αμόκ, της λεηλασίας της φύσης και των πόρων της, της εξόντωσης των πληθυσμών. Σύμφωνα με το όραμα της ελίτ και των "θησαυροφυλάκων" της.
Όσο για τη νεοελληνική κατάντια και τις εκλογές που θα τη σώσουν μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. (που μοιάζει με την Εnron λίγο πριν αυτή καταρρεύσει με πάταγο) και την "αναγκαιότητα" των δολοφονικών μέτρων (άλλο ένα τεράστιο ψέμα! Μαθήματα μνημονιακής οικονομίας (κι ορθής χρήσης της γλώσσας) στον κόσμο της "ελεύθερης αγοράς" και της ανεξέλεγκτης εξαπάτησης), προτείνουμε το εξής:
 Γιατί, εκτός από παλιούς και νέους φόρους και χαράτσια, να μην εισαχθεί (να τελειώνουμε κιόλας με την υποκρισία) και... "φόρος αναπνοής"; Που να εξαρτάται κι από τα κυβικά εκατοστά αέρα που αναλογούν στον κάθε υπήκοο, με δίκαιους δείκτες, οι οποίοι θα αυξομειώνονται κι απ΄την καθαρότητα του αέρα που αναπνέει ο φορολογούμενος! Δεν μπορεί να πληρώνεις στο "Κράτος Πρόνοιας και Δικαίου" τα ίδια αν εσύ ζεις στο κέντρο της Αθήνας με κάποιον που ζει σε ένα ορεινό χωριό! Και με ειδικές τιμές για ανήλικα και προστατευόμενα τέκνα.
 Κι "αν δεν βγουν" και πάλι τα έσοδα;...ε! τότε δεν μένει παρά να έρθει κι ο "κεφαλικός φόρος". Στην κυριολεξία, καλή ώρα για την υπευθυνότητα κι "εξορθολογισμό των δημοσιονομικών" του προτεκτοράτου, όπως συνέβαινε επί Τουρκοκρατίας. Όπου ο καθένας από 12 ετών κι άνω έπρεπε κάθε χρόνο να καταβάλλει ένα ποσό στους λεγόμενους "χαρατζίδες" (ΝΑΙ! Από εκεί υιοθέτησαν και τον όρο "χαράτσι" για τα σημερινά εισπρακτικά τους κόλπα!) για να διατηρεί το κεφάλι του στη θέση του!

Το'χουμε ξαναπεί και θα το λέμε συνέχεια: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ! ΟΧΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου