Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Μετά το "φόρο ιδιοκατοίκησης" γιατί να μην ακολουθήσει κι ο "φόρος αναπνοής";Διαβάζουμε ΕΔΩ:
" Ιδιοκτησία = ατυχία 
Ενοίκιο" για… το ιδιόκτητο ιδιοκατοικούμενο σπίτι τους θα κληθούν να πληρώσουν το 2015 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Ο φόρος ιδιοκατοίκησης που καταργήθηκε ως άδικος το 1999 επανέρχεται από το «παράθυρο» με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) που ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2014. Οι νέες ρυθμίσεις δεν προβλέπουν ρητά την απαλλαγή του τεκμαρτού μισθώματος ιδιοκατοίκησης από τον φόρο εισοδήματος.
Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι που διαμένουν σε ιδιόκτητες κατοικίες εκτός από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, θα επιβαρυνθούν με ένα ακόμη φόρο, τον φόρο ιδιοκατοίκησης που θα επιβληθεί επί ανύπαρκτων στην ουσία «τεκμαρτών εισοδημάτων» με συντελεστές 11%-33%. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις και συγκεκριμένα με την παράγραφο 1 του άρθρου 39 προβλέπεται ότι ο όρος εισόδημα από ακίνητη περιουσία σημαίνει το εισόδημα, σε χρήμα ή σε είδος, που προκύπτει από την εκμίσθωση ή την ιδιοχρησιμοποίηση ή τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης γης και ακινήτων. Ως εισόδημα από ακίνητα θεωρείται, μεταξύ των άλλων, και το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση ακινήτου. Το εισόδημα αυτό προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου με έναν συντελεστή 3%.
... Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν η οποία είχε δημοσιοποιηθεί τέλη Σεπτεμβρίου του 2012, περιλαμβάνονταν πρόταση για επιβολή φόρου σε «εισοδήματα» τα οποία θεωρητικά «αποκτούν» όσοι φορολογούμενοι διαμένουν σε δικά τους σπίτια, θεωρώντας ότι έχουν οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο. "

Μάλιστα!
Έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι στην "Ενωμένη Φασιστική Ευρώπη" η ιδιοκατοίκηση (όπου στην Ελλάδα προ μνημονίων ελέω ΓΑΠ κι αφεντικών κυμαινόταν γύρω στο 70 με 80%) βρισκόταν απ'την αρχή στο στόχαστρο. Γιατί οι άνθρωποι μπορούν να τα κουτσοκαταφέρουν να επιβιώσουν (εκεί φτάσαμε, να θεωρείται αυτό κατόρθωμα!) με την αλληλεγγύη μεταξύ τους και με όποιο τρόπο βρουν, αν έχουν ένα κεραμίδι να βάλουν από κάτω του το κεφάλι το δικό τους και των δικών τους. Άνθρωποι όμως χωρίς κατοικία, χωρίς πραγματική εργασία (άλλο πράγμα η ενοικιαζόμενη "κοινωφελής" δουλεία), χωρίς πρόσβαση στην Υγεία, χωρίς ουσιαστική Παιδεία, χωρίς σωστή διατροφή και χωρίς λαμπερά όνειρα για το μέλλον...είναι απόλυτα ελεγχόμενοι, ανήμποροι να αντιδράσουν και έτοιμοι να συναινέσουν σε οτιδήποτε αρρωστημένο (σαν την ίδια την κατάντια τους) κι εξευτελιστικό. Αν δεν φάει πρώτα ο ένας τις σάρκες του άλλου για ένα ξεροκόμματο!

 Αυτή είναι η νέα χιλιετία της ανάπτυξης, των τραπεζιτών, των οικονομικών δολοφόνων, των με κατεβασμένα και σύσκατα τα παντελόνια και τις φούστες πολιτικών, των πολυεθνικών τυραννιών, των δογμάτων του σοκ και του αμόκ, της λεηλασίας της φύσης και των πόρων της, της εξόντωσης των πληθυσμών. Σύμφωνα με το όραμα της ελίτ και των "θησαυροφυλάκων" της.
Όσο για τη νεοελληνική κατάντια και τις εκλογές που θα τη σώσουν μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. (που μοιάζει με την Εnron λίγο πριν αυτή καταρρεύσει με πάταγο) και την "αναγκαιότητα" των δολοφονικών μέτρων (άλλο ένα τεράστιο ψέμα! Μαθήματα μνημονιακής οικονομίας (κι ορθής χρήσης της γλώσσας) στον κόσμο της "ελεύθερης αγοράς" και της ανεξέλεγκτης εξαπάτησης), προτείνουμε το εξής:
 Γιατί, εκτός από παλιούς και νέους φόρους και χαράτσια, να μην εισαχθεί (να τελειώνουμε κιόλας με την υποκρισία) και... "φόρος αναπνοής"; Που να εξαρτάται κι από τα κυβικά εκατοστά αέρα που αναλογούν στον κάθε υπήκοο, με δίκαιους δείκτες, οι οποίοι θα αυξομειώνονται κι απ΄την καθαρότητα του αέρα που αναπνέει ο φορολογούμενος! Δεν μπορεί να πληρώνεις στο "Κράτος Πρόνοιας και Δικαίου" τα ίδια αν εσύ ζεις στο κέντρο της Αθήνας με κάποιον που ζει σε ένα ορεινό χωριό! Και με ειδικές τιμές για ανήλικα και προστατευόμενα τέκνα.
 Κι "αν δεν βγουν" και πάλι τα έσοδα;...ε! τότε δεν μένει παρά να έρθει κι ο "κεφαλικός φόρος". Στην κυριολεξία, καλή ώρα για την υπευθυνότητα κι "εξορθολογισμό των δημοσιονομικών" του προτεκτοράτου, όπως συνέβαινε επί Τουρκοκρατίας. Όπου ο καθένας από 12 ετών κι άνω έπρεπε κάθε χρόνο να καταβάλλει ένα ποσό στους λεγόμενους "χαρατζίδες" (ΝΑΙ! Από εκεί υιοθέτησαν και τον όρο "χαράτσι" για τα σημερινά εισπρακτικά τους κόλπα!) για να διατηρεί το κεφάλι του στη θέση του!

Το'χουμε ξαναπεί και θα το λέμε συνέχεια: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ! ΟΧΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου