Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Επικίνδυνα παιχνίδια: Ελληνικά μαχητικά στη νατοϊκή άσκηση «Jawtex» που στοχεύει Ρωσία!
Σχόλιο δικό μας: Τα πράγματα σοβαρεύουν άσχημα όπως φαίνεται και οι εξελίξεις φαντάζουν πολύ επικίνδυνες, αν κι ελπίζουμε να διαψευστούμε. Αλλά οι σκοτεινές δυνάμεις και ανεξέλεγκτες από οποιοδήποτε θεσμικό όργανο ελίτ, που μοιάζουν να στοχεύουν στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ του ανθρώπινου είδους, με όπλα-εργαλεία τους τις χρηματοπιστωτικές αρπακτικές συμμορίες, τη νεοαποικιοκρατία των πολυεθνικών εταιρειών τους και τα γεράκια του πολέμου, πιθανώς και να μην έχουν κανένα πρόβλημα να (ξανα)αιματοκυλήσουν τον κόσμο! Να οδηγήσουν στο σφαγείο όποιον κρίνουν πως αποτελεί εμπόδιο στο δρόμο και στα συμφέροντά τους, με εκατόμβες αθώων θυμάτων!
 Και η Ελλάδα, δηλ. αυτοί που υποτίθεται ότι υπερασπίζουν το λαό της και τα δημοκρατικά ιδεώδη του, αποδεικνύεται πρόθυμος υπηρέτης της νέας τάξης καθαρμάτων;

Ελληνικά μαχητικά στη νατοϊκή άσκηση «Jawtex» που στοχεύει Ρωσία!


Ενώ παρακολουθούμε με ανείπωτη θλίψη τα φρικιαστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συμβαίνουν στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία, με πρωταγωνιστές τους ΝΑΖΙ, τον Ουκρανικό Στρατό και τους ξένους μισθοφόρους. Η κρίση εντείνεται, καθώς καταγράφεται μεταφορά στρατευμάτων και διοργάνωση μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων τόσο από τη μεριά της Ρωσίας, που συνεχίζει την επεκτατική της πολιτική, όσο και από τη μεριά του ΝΑΤΟ, που εκμεταλλεύεται τα δραματικά γεγονότα για να ενισχύσει την παρουσία του στις χώρες που συνορεύουν με τη χώρα του Πούτιν. Εξάλλου, ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή γγ του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Alexander Vershbow, σύμφωνα με τις οποίες η Ατλαντική Συμμαχία έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει τη Ρωσία περισσότερο σαν εχθρό παρά σαν σύμμαχο, σύμφωνα με το...

Associated Press. Ο 61χρονος πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους ότι ο ρόλος της Μόσχας στη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία, ανάγκασε το ΝΑΤΟ να αναθεωρήσει τη γνώμη της Συμμαχίας για τη Ρωσία και ότι επιπλέον στρατεύματα θα κινητοποιηθούν σύντομα στην περιοχή, όσο οι ταραχές επιδεινώνονται.

Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που από την πρώτη στιγμή ενεπλάκη στην κρίση στο πλευρό των Ε.Ε.-ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας την κυβέρνηση των ΝΑΖΙ στην Ουκρανία –αδιαφορώντας αν μεταξύ άλλων η εθνικιστική, ρατσιστική και αυταρχική τους πολιτική στοχοποίησε και την ελληνική μειονότητα-, προχωρά ακόμη περισσότερο, καθώς εμπλέκεται και στρατιωτικά στην κρίση. Τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 Block 52+ θα συμμετάσχουν στη νατοϊκή άσκηση «Jawtex 2014» που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 23 Μαΐου στη Γερμανία και τη Βόρεια Θάλασσα. Πρόκειται για την ετήσια άσκηση της γερμανικής αεροπορίας, της Luftwaffe, και ταυτόχρονα για τη μεγαλύτερη άσκηση διακλαδικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η οποία προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία στο φως όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η άσκηση που είχε προγραμματιστεί προτού ξεσπάσει η ουκρανική κρίση, θα έχει διευρυμένη συμμετοχή των νατοϊκών εταίρων εξαιτίας της. Μάλιστα, η ενισχυμένη παρουσία της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας στην «Jawtex» αντανακλά αυτή τη βούληση, η οποία αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι Γερμανοί στρατοκράτες μετέφεραν την άσκηση της Luftwaffe από τη Νότια Γερμανία στη Βόρεια, με επιχειρήσεις και στη Βόρεια Θάλασσα. Η «Jawtex» θα διεξαχθεί σε μικρή απόσταση από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσία και έχουν καταστήσει σαφή την ανησυχία τους.

Πέραν τούτου, οι Γερμανοί άλλαξαν και το επιχειρησιακό σχέδιο, δίνοντας της χαρακτηριστικά Διακλαδικής Άσκησης:
η «Jawtex» (Joint Air Warfare Tactical Exercise) θα είναι μια επιχείρηση του τύπου Air Surface Integration, της συνεργασίας δηλαδή της αεροπορίας με τον στρατό και το ναυτικό. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 4.300 ένστολοι και 110 αεροσκάφη από 11 διαφορετικές χώρες. Θα δοκιμαστεί επίσης η συνεργασία πολλών διαφορετικών τύπων: πέρα από τα ελληνικά F-16, οι Φιλανδοί συμμετέχουν με F-18, οι Γάλλοι με Rafale, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί με Eurofighter και οι Ούγγροι με σουηδικά μαχητικά τύπου Gripen. Θα δοκιμαστεί επίσης η συμβατότητα των συστημάτων αεράμυνας, καθώς στην άσκηση θα λάβουν μέρος αμερικανικά Patriot και γαλλικά Crotale.

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ

Οι τελευταίες εξελίξεις από την Αφρική έως την Ουκρανία πάνε χέρι χέρι με τις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης να αναλάβει ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο και να προχωρήσει τη «νέα Μεγάλη Ιδέα» για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής, αλλά και τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό σταυροδρόμι-που θα επιδιώξει να αμφισβητήσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. από την Ρωσία, αντικειμενικά οξύνουν τον ανταγωνισμό με την τουρκική άρχουσα τάξη και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον Πούτιν.Από αυτή επομένως την σκοπιά δικαιώνεται η πολιτική μας εκτίμηση ότι ο ελληνικός αστικός κόσμος επιχειρεί να ενισχύσει τις συμμαχίες του με τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό, να αποτελέσει συνιστώσα κάθε νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε κάθε γωνιά του πλανήτη, είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είτε του Ευρωστρατού, με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να πρωτοστατεί και να απαιτεί επέμβαση στην Συρία και τώρα να γίνεται σημαιοφόρος του ΔΝΤ στην Ουκρανία, παρέχοντας στήριξη στους ΝΑΖΙ, που στο πλαίσιο της καιροσκοπικής της πολιτικής τείνει να βγάλει στην παρανομία στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα πολύ επικίνδυνο ολοκληρωτικό προηγούμενο! Η εφαρμογή αυτής της αστικής πολιτικής που εξυπηρετεί τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης συμπεριλαμβάνει την αντεργατική λαίλαπα και το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαγορεύει και πατάσσει κάθε κοινωνικής αμφισβήτηση και εργατικό αγώνα. Έχει στη φαρέτρα της τα σύγχρονα δόγματα Άμυνας Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας. Απαιτεί την αντιδραστική ανασυγκρότηση του αστικού στρατού με προσλήψεις χιλιάδων μισθοφόρων-πραιτοριανών και ακόμη μεγαλύτερη πολεμική προετοιμασία-εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, αλλά και οργανική ένταξη των πιο επιθετικών τμημάτων των φασιστικών στους διάφορους στρατιωτικούς σχηματισμούς Εφέδρων-Πολιτών-ΝΑΖΙ!

Εκφράζουμε επομένως την ταξική-διεθνιστική μας αλληλεγγύη σε όλους αυτούς που στην Ουκρανία και παντού αγωνίζονται ενάντια στο Ναζισμό, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ρωσία. Ο κόσμος της εργασίας δεν έχει να περιμένει τίποτε από καμιά ιμπεριαλιστική δύναμη, από κανένα αστό σωτήρα. Μόνο ο ενωμένος ανατρεπτικός εργατικός αγώνας μπορεί να σταθεί απέναντι σε όλους αυτούς, να βάλει φραγμό στο σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό που μας μετατρέπει σε δούλους του 21ου αιώνα και δεν ανέχεται κανένα δικαίωμα, απέναντι στο φασισμό-ναζισμό-εθνικισμό-ρατσισμό που αποτελεί συστατικό στοιχείο της αστικής πολιτικής σε αυτή την εποχή κρίσης και των έντονων κοινωνικών διεργασιών.

Ο λαός της Ουκρανίας, αυτό το εθνικό και θρησκευτικό μωσαϊκό πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην σκλαβιά του ΔΝΤ, στα Μνημόνια της Ε.Ε. και των απίστευτα διαφθαρμένων-αυταρχικών Ουκρανών μεγαλοαστών, αλλά και στις Ζώνες ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης και το δεσποτισμό του Ρωσικού επεμβατισμού και επεκτατισμού.

Καθήκον του δικού μας λαού απέναντι στους Ουκρανούς αγωνιστές που αντιμετωπίζουν τη φρικιαστική φασιστική βία είναι η μαχητική αμφισβήτηση των αστικών σχεδιασμών κερδοφορίας, η ανατροπή της άγριας ταξικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η πάλη για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση ων ΝΑΤΟ-Ε.Ε.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Από  "press-gr" μέσω "Σίβυλλα"
Εμείς το διαβάσαμε στο ΓΡΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου