Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Ένα πολιτικό αίνιγμα για αποχαυνωμένους λύτες

Άραγε ήταν έρωτας ή προξενιό;

Αίνιγμα:
Λέω-ξελέω, τη μία ανασταίνομαι την άλλη καταρρέω.
Της σταθερότητας ο εγγυητής, της αερολογίας τιμητής.
Ο ποιητής Φανφάρας της πολιτικής, της σοφιστείας ο τσάρος.
Το εθνικό σας είμαι αγαθό κι εθνικό σας βάρος.

Ποιος είμαι;

(Όποιος το βρει κερδίζει νομιμοποίηση κι ατιμωρησία ενός τουλάχιστον χρόνου, ό,τι κι αν κάνει ή πει στο δημόσιο κι επαγγελματικό του βίο, ό,τι κι αν ισχυριστεί ή δηλώσει ή προβάλλει για τον εαυτό του. Με το κύρος της σφραγίδας του διεθνούς ιδρύματος πολιτικών επιστημών "Μυνχάουζεν και ΣΙΑ", φημισμένο για τους μαθητές-σαΐνια με διαπρεπή και λαμπρή μετέπειτα καριέρα.)

Το παρακάτω το είδαμε στο ΓΡΕΚΙ και παραθέτουμε ως βοήθεια στην επίλυση του παραπάνω αινίγματος:


Ή έχουμε κυβερνητική κρίση ή είναι πολιτικός απατεώνας Στις 4 Μαΐου «Tο Βήμα», δημοσίευσε τις δηλώσεις Βενιζέλου για τα χαμηλά ποσοστά της Ελιάς στις δημοσκοπήσεις. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως αν η Ελιά πάρει κάτω από 10% ,στις εκλογές θα υπάρχει κυβερνητική κρίση και δεν θα υπάρχει νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Είπε συγκεκριμένα "θα υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας και στρατηγικού προσανατολισμού". Η Ελιά έχει 8% και έπεσε 4 μονάδες από τις εθνικές εκλογές.
Ο Βενιζέλος όχι μόνο υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει νομιμοποίηση,αλλά και πως ο ίδιος κέρδισε. Αν ήταν ο γείτονάς σας θα τον λέγατε απατεώνα. Αλλά είναι σωτήρας... «Αυτό, αν είναι η πραγματική βούληση του κόσμου, δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Η χώρα αυτή τη στιγμή καταστρέφεται πολιτικά. Δεν έχει πλαίσιο αναφοράς. Οδηγούμαστε σε διλήμματα τεράστια»... είχε δηλώσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει την εικόνα της δύναμης των κομμάτων σε δημοσκόπηση.
Επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην διακαναλική του συνέντευξη μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές ξεκαθάρισε ότι δεν θα «δεν θα αθροιστούν τα ποσοστά ΝΔ και της «Ελιάς». Τραγική σύμπτωση για τον κ. Βενιζέλο αποτελεί το γεγονός ότι και ο πρώτος στόχος δεν επετεύχθη και το δεύτερο δεν τήρησε…


Διαβάστε επίσης από εμάς: H επικινδυνότητα της ασυνέπειας. Πόσο περισσότερο της πολιτικής..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου