ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

...τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ του πρωτοφανούς κουρελιάσματος των όποιων υπολειμμάτων δημοκρατίας απέμειναν στον τόπο αυτό...
"Περιρρέουσα ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα": Ενωμένη Φασιστική Ευρώπη, με λαιμητόμο τη μέγγενη του ευρώ που στραγγαλίζει τις ευρωπαϊκές οικονομίες και αποδομεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των ευρωπαϊκών λαών (αρχής γενομένης από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης-πρώην ελεγχόμενων ζωνών της ΕΣΣΔ και του ευρωπαϊκού νότου, με πειραματόζωο υποδειγματικό την Ελλάδα). Κομισιόν. Μια υπερκυβέρνηση με μη εκλεγμένους γραφειοκράτες και τεχνοκράτες, που δίνουν λόγο μόνο στους εντολοδότες τους διεθνείς τραπεζίτες και μαφιόζους του χρήματος, με ένα υποτυπώδες ευρωκοινοβούλιο που δεν έχει την εξουσία να εισηγηθεί κανένα νόμο. Πέρα από κάθε έλεγχο όργανα που καθορίζουν κάθε πτυχή της ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, με κανονισμούς και "νομικές πράξεις", στις οποίες δεν έχουν τον παραμικρό λόγο τα διακοσμητικά, όπως πάει πλέον το κόλπο, εθνικά κοινοβούλια!

"Διαχέουσα και άκρως μολυσμένη εγχώρια ατμόσφαιρα":
Απόγονοι και παρατρεχάμενοι των παλιών κοτζαμπάσηδων που ποτέ δεν ξεκουμπίστηκαν και των δωσίλογων που θησαύρισαν κατά τη γερμανική Κατοχή. Καταλήστευση διαχρονικά του δημόσιου και παραγόμενου πλούτου, σταδιακή προμελετημένη διάλυση της εγχώριας βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής και πλέον κάθε κοινωφελούς υποδομής και υπηρεσίας. Προκλητικός κι απροκάλυπτος πια βομβαρδισμός σκανδάλων υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος, αυθαιρεσίας δημόσιων αρχόντων και ξεπουλήματος αντί πινακίου φακής "στρατηγικών ασημικών" και πλουτοπαραγωγικών πόρων του τόπου σε εγχώριους και διεθνείς ολιγάρχες και τοκογλύφους (βλέπε Σκουριές Χαλκιδικής και πρόσφατα αυτό:“ΧΑΡΙΖΟΥΝ” ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ. ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ). Μια σε όλο της το σκοτεινό μεγαλείο (ανθ)ελληνική Δημ-ι-οκρατία= ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ" ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΒΙΟΥ! ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ! ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ! ΚΑΙ ΞΥΛΟ! ΠΟΛΥ, ΑΔΙΚΟ, ΑΝΑΝΔΡΟ, ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΞΥΛΟ! ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ! ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ! ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ! ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΑΘΛΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ! ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΩΝΟ ΜΥΝΧΑΟΥΖΕΝ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΑ! ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ! ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ! ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΠΛΗΒΕΙΩΝ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΡΥΠΑΡΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΑΤΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝ ΕΤΟΥΤΟ ΔΩ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
Με τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ του πρωτοφανούς κουρελιάσματος των όποιων υπολειμμάτων δημοκρατίας απέμειναν στον τόπο αυτό, (κι όπου η κυβέρνηση νομοθετεί την αργή δολοφονία των υπηκόων της και στυγνή υποδούλωση όσων απομείνουν παραπαίοντες, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που το διακοσμητικό στοιχείο του κοινοβουλίου απλά επικυρώνει), την ολοκληρωτικά χουντόπνευστη  απαγόρευση του αναφαίρετου και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των πολιτών στη διαμαρτυρία. Της συγκέντρωσης ενάντια στο Ecofin και την ελληνική προεδρία της Ε.Ε/ 1η Απρίλη 2013 που, όπως και είχε καθήκον απέναντι στα δημοκρατικά αντανακλαστικά του και την αξιοπρέπειά του, μεγάλο μέρος του κόσμου αγνόησε. Με αποτέλεσμα να δεχτεί αγριότατη καταστολή. Από πεζά και μηχανοκίνητα τμήματα των ελληνικών έμμισθων δυνάμεων σε ρόλο κατοχικού στρατού, που κινήθηκαν με δολοφονική ορμή κι από τύχη στο τρελαμένο αυτό τζογάρισμα με την επιθυμία για χυμένο αίμα των ανθρώπων (αλήθεια! για δες κι αυτό:«Eκατόμβες νεκρών» ετοιμάζει η κυβέρνηση, Οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Υγείας ήταν εδώ και χρόνια ενήμεροι για τους χιλιάδες νεκρούς που θα φέρει η πολιτική λιτότητας), δεν είχαμε πάλι νεκρούς από τη "νόμιμη" κτηνώδη βία.

Συμπέρασμα; Ευρωπαίε Έλληνα Υπήκοε (ΟΧΙ πολίτη) μην ξεχνάς ούτε στιγμή πια: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, λοιπόν σκασμός! Που ισχύει μόνο για τραπεζίτες, καναλάρχες, τοκογλύφους, ολιγάρχες, πολυεθνικές-νεοφεουδάρχες, στελέχη-μάνατζερ-γραμματείς, καταδότες και επιστάτες όλων των παραπάνω "αναπτυξιακών" φορέων, "επενδυτών" και "θεματοφύλακων" των θεσμών.
 Κι αν δεν το καταλαβαίνεις, αν κάτι δεν σου πάει καλά και θες να το ψάχνεις περισσότερο, τότε "έννομης τάξης" γκλομπ και μαύρο κελί που σ'έφαγε...

ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ: 
 Επίθεση απο ΔΙΑΣ ΔΕΛΤΑ ΜΑΤ στη συγκέντρωση ενάντια στο Ecofin 1 Απρίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου