ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: Η Αλαζονεία της Ουάσιγκτον έστησε Σκηνικό Πολέμου


 Άραγε τα απροκάλυπτα καθοδηγούμενα ΜΜΕ από τη νεοταξικά κέντρα λήψης αποφάσεων, επιβολής "μέτρων" και δημιουργίας κρίσεων (οικονομικών, ανθρωπιστικών και πολιτικών), το σκέφτηκαν πολύ πριν αγκαλιάσουν την  "επανάσταση του ουκρανικού λαού"; Αυτή η παρωδία ΔΕΝ αντιπροσωπεύει με τίποτα πολύ μεγάλο κομμάτι του ουκρανικού λαού-διαβάστε κι από εμάς: ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ...Και από την άλλη εξαπέλυαν μύδρους κατά των νεοναζί της χρυσής αυγής...Τώρα τι θα κάνουν οι γελοιότατοι; Θα ανασκευάσουν; θα προσεγγίσουν τα γεγονότα με "ψυχραιμότερη ματιά"; Ή θα εξακολουθήσουν "να στήνουν οπίσθια";(δηλ. αυτό θα κάνουν βέβαια κι αυτό έκαναν πάντα σα γνήσιες εκδιδόμενες "πορνοσταρ")  Η Ουκρανία μέσα από την ομίχλη των πορνών (Τα ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ολημερίς ό,τι λένε οι δυτικές “πόρνες”) 
Διαβάστε κι αυτό: Κίεβο: Η γνωστή αμερικάνικη «συνταγή» των μισθοφόρων εκτελεστών
Αλλά και η ελληνική κυβέρνηση που έσπευσε να επιδοκιμάσει αμέσως την "επανάσταση", σαν υπάκουο σκυλάκι των μεγάλων αφεντικών της; Ένα απόσπασμα από ένα άρθρο ΕΔΩ: " Εάν πίστευε (εννοεί ο αρθρογράφος τον αντιπρόεδρο της ελληνο-δουλικής "κυβέρνησης") και στο ελάχιστο στο Κοινοβούλιο (το δικό τους αστικό θεσμό) δεν θα έσπευδε, με τέτοιο ζήλο, να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο καθεστώς της Ουκρανίας που κατέλυσε ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ έναν Πρόεδρο που είχε βγει μέσα από τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ των εκλογικών διαδικασιών."...
Θα εξακολουθούν (προφανώς θεωρώντας μας πνευματικά καθυστερημένους) να μας βομβαρδίζουν με φούμαρα περί "νομιμότητας" και "σεβασμού στο σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς"; Δηλαδή σε όλα αυτά που έχουν πάνω τους ασελγήσει στυγνά και μετατρέψει σε κουρελόχαρτα! Και αφού η κυβέρνηση εδώ αγαπάει "τις λαϊκές επαναστάσεις", γιατί κι ο λαός να μην τη δικαιώσει με μια βαρβάτη εξέγερση; Χωρίς την πραξικοπηματική εμπλοκή του νεοναζιστικού δάκτυλου και με αυτο-οργάνωση και ενωτικό πνεύμα που ουδεμία σχέση έχει με την αντεπαναστατική ουκρανική παλινωδία...Αλλά ξέχασα! Στο βάθος του ορίζοντα αχνοφέγγει το "σωτήριο όραμα" των δυνητικών-"όποτε οι συνθήκες το επιβάλλουν" εθνικών εκλογών! Που δεν έχουν κηρυχτεί ακόμα παράνομες γιατί είναι τόσο ελεγχόμενες κι ακίνδυνες όσο και οι εργατοπατέρες νανουριστές της λαϊκής οργής και καταστροφείς κάθε έννοιας σχετικής με συνδικαλιστικό κίνημα...

ανιχνευτής

"Η Αλαζονεία της Ουάσιγκτον έστησε Σκηνικό Πολέμου"
Σημειώστε το οξύμωρο της κατάστασης. Το Κίεβο έχει καταληφθεί από υπερεθνικιστές νεο-ναζί. Η Ε.Ε. συγκεντρώνει την εξουσία και καταλύει την κυριαρχία των κρατών μελών της. Μια συμμορία υπερεθνικιστών τραμπούκων είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει ή χρειάζεται η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση σαν κράτος-μέλος της. Σημειώστε τη συνεργασία του νεοσυντηρητικού καθεστώτος Ομπάμα με τους αντισημίτες ναζιστές. Η νεοσυντηρητική κλίκα που κυριαρχεί στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ από την προεδρία Κλίντον είναι πρόβαρα εβραϊκή και πολλά από τα μέλη της έχουν διπλή, αμερικανική και ισραηλινή υπηκοότητα.

Οι Εβραίες νεοσυντηρητικοί Βικτώρια Νούλαντ, Βοηθός ΥπΕξ και Σούζαν Ράϊς, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, έχασαν τον έλεγχο του πραξικοπήματός τους από τους νεο-ναζιστές που κραυγάζουν «θάνατο στους Εβραίους» !!!

Η μονόφθαλμη εκδοχή των γεγονότων στην Ουκρανία, που από μηνός μεταδίδεται από τα συστημικά μονοπώλια «ενημέρωσης» στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα το απρόοπτο της Δευτέρας στη ΝΕΡΙΤ, όπου η αφήγηση έκτακτου απεσταλμένου της στην Κριμαία προκάλεσε τηλεφωνική έκρηξη αγανάκτησης του παροπλισμένου ανταποκριτή της στην Μόσχα, κ.Λιάτσου, επιβάλλει, για την αποκατάσταση κάποιας ισορροπίας, την εισαγωγή μιας άλλης αφήγησης, επίσης αμερικανικής προελεύσεως μεν, αλλά όχι συνάδουσας με την υποκλινόμενη στο Κίεβο Βενιζέλεια διπλωματία.

Προσφέρεται γι’ αυτή την αποστολή το κατωτέρω άρθρο της 3-3-2014 του Αμερικανού συντηρητικού, άλλοτε υπουργού Οικονομικών, αρχισυντάκτη της Γουώλ Στρήτ Τζέρναλ, αρθρογράφου οικονομικών φύλλων και συγγραφέα

Η Αλαζονεία της Ουάσιγκτον έστησε Σκηνικό Πολέμου

Σε ορισμένους κύκλους (των ΗΠΑ) αυξάνει η συνειδητοποίηση των πολύ σοβαρών κινδύνων της κρίσεως που προκάλεσε η Ουάσιγκτων στην Ουκρανία.


Οργανωμένοι και εξοπλισμένοι νεο-ναζιστές άρπαξαν τον έλεγχο από τα πολιτικά ανδρείκελα που η αμερικανική εξουσία σχεδίαζε να τοποθετήσει επικεφαλής της Ουκρανίας και επιτίθενται σε Εβραίους, σε Ρώσους και σε Ουκρανούς πολιτικούς. Η κυβέρνηση της Κριμαίας αποκήρυξε την παράνομη κυβέρνηση , η οποία υφάρπαξε την εξουσία στο Κίεβο και ζήτησε την προστασία της Ρωσίας. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις της Κριμαίας προσχώρησαν στη Ρωσία. Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προστατεύσει επίσης και τις πρώην ρωσικές επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας.


Η Κριμαία ήταν επαρχία της Ρωσίας, την οποία ο Κρουστσώφ μεταβίβασε στην Σοβιετική Δημοκρατία της Ουκρανίας στη δεκαετία του ’50. ΄Οπως είχε τονίσει ο Αλέξανδρος Σολτζενίτσιν, η μεταβίβαση ρωσικών επαρχιών στην επικράτεια της Ουκρανίας ήταν μια πράξη παραφροσύνης του κομμουνιστικού κόμματος. Η Ουκρανία αποτελούσε τμήμα της Σοβιετικής ΄Ενωσης αλλά ανήκε στη Ρωσία από τον 18ο Αιώνα. Η ουκρανική καταγωγή του Κρουστσώφ ίσως συνετέλεσε στην απόφαση εκείνη.

Οπωσδήποτε το γεγονός δεν είχε σημασία μέχρι της στιγμής που η Σοβιετική ΄Ενωση κατακερματίσθηκε. Υπό την πίεση της Ουάσιγκτων η Ουκρανία έγινε ανεξάρτητη χώρα, διατηρώντας τις ρωσικές επαρχίες , αλλά η Ρωσία διατήρησε την ναυτική βάση της τής Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία.

Η Ουάσιγκτον προσπάθησε, αλλά απέτυχε, να θέσει την Ουκρανία υπό τον έλεγχό της το 2004, με την «πορτοκαλί επανάσταση», που είχε χρηματοδοτήσει. Μετά απ’ αυτή την αποτυχία, η Ουάσιγκτον – σύμφωνα με την βοηθό Υπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ- «επένδυσε» 5 δις. δολάρια στην Ουκρανία για την υποκίνηση κινήματος υπέρ της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε.

Θα άνοιγαν έτσι οι πύλες της Ουκρανίας στη λεηλάτησή της από δυτικούς τραπεζίτες και πολυεθνικές, αλλά και για τον κύριο στόχο της Ουάσιγκτον: την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων πυραύλων στα σύνορα της Ρωσίας και την αποστέρηση της Ρωσίας από την ναυτική βάση της στην Κριμαία και τις βιομηχανίες όπλων στην ανατολική Ουκρανία. Συμμετοχή της Ουκρανίας στην Ε.Ε. σημαίνει συμμετοχή στο ΝΑΤΟ.

Η Ουάσιγκτον θέλει βάσεις πυραύλων στην Ουκρανία για να υποβαθμίσει την πυρηνική αποτρεπτική ισχύ της Ρωσίας και να μειώσει έτσι την ικανότητά της να αντισταθεί στον αμερικανικό ηγεμονισμό. Μόνο τρείς χώρες κλείνουν τον δρόμο στην παγκόσμια ηγεμονία της Ουάσιγκτον, η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν.

Το Ιράν είναι περικυκλωμένο από αμερικανικές βάσεις και αμερικανικούς στόλους έξω από τις ακτές του. Ο «Αξονας στην Ασία», πού εξήγγειλε το πολεμοχαρές καθεστώς Ομπάμα, περιβάλλει την Κίνα με αεροπορικές και ναυτικές βάσεις. Η Ουάσιγκτον περικυκλώνει τη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους και ΝΑΤΟϊκές βάσεις. Οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις της Βαρσοβίας και της Πράγας πληρώθηκαν για να δεχθούν βάσεις πυραύλων και ραντάρ, που καθιστούν τά κράτη μαριονέττες Πολωνία και Τσεχία πρώτους στόχους πυρηνικής εκμηδένισης. Η Ουάσιγκτον αγόρασε την άλλοτε ρωσική και σοβιετική επαρχία της Γεωργίας, γενέτειρα του Ιωσήφ Στάλιν, και ετοιμάζεται να την εντάξει στο ΝΑΤΟ.

Οι δυτικευρωπαϊκές μαριονέττες της Ουάσιγκτον είναι πολύ βουλιμικές στο αμερικανικό χρήμα για να συνειδητοποιήσουν πως αυτές οι ακραία προκλητικές κινήσεις αποτελούν ευθεία στρατηγική απειλή για τη Ρωσία. Η στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων φαίνεται να είναι «μετά από εμένα, ο κατακλυσμός.»

Η Ρωσία υπήρξε αργή στην αντίδρασή της, στις επί πολλά χρόνια προκλήσεις της Ουάσιγκτον, ελπίζοντας σε κάποιο σημάδι λογικής και καλής θέλησης που θα ερχόταν από τη Δύση. Αντί γι’ αυτό η Ρωσία αντιμετώπισε συνεχώς αυξανόμενη δαιμονοποίηση από την Ουάσιγκτων και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αφρίζουσες υστερικές κατηγορίες από τα εκπορνευμένα δυτικά ΜΜΕ. Η μεγάλη μάζα των πληθυσμών της Αμερικής και της Ευρώπης υφίστανται πλύση εγκεφάλου ώστε να βλέπουν σαν ενοχή της Ρωσίας το πρόβλημα που δημιούργησε η εμπλοκή της Ουάσιγκτων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.

Η άγνοια, η ιδιοτέλεια και η υποτέλεια των αμερικανικών ΜΜΕ διογκώνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο πολέμου. ΄Ενας πληροφορημένος λαός θα έσκαγε στα γέλια ακούγοντας τον Τζων Κέρρυ να καταγγέλλει τη Ρωσία ότι «εισέβαλε στην Ουκρανία» και «κατά παράβασιν του Διεθνούς Δικαίου». Τον Κέρρυ, Υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας πού παράνομα εισέβαλε στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, που οργάνωσε την ανατροπή της κυβέρνησης της Λιβύης, επιχείρησε το ίδιο στη Συρία, επιτίθεται στούς αμάχους πληθυσμούς του Πακιστάν και της Υεμένης με αεροπλάνα-ρομπότ και πυραύλους, συνεχώς απειλεί με επίθεση το Ιράν, εξαπέλυσε τον εκπαιδευμένο από Αμερικανούς και Ισραηλινούς στρατό της Γεωργίας εναντίον του ρωσικού πληθυσμού της Νότιας Οσετίας και τώρα απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις, επειδή ορθώνεται σε υπεράσπιση Ρώσσων και ρωσικών στρατηγικών συμφερόντων. Η ρωσική κυβέρνηση παρατήρησε ότι ο Κέρρυ ανέβασε την υποκρισία σε νέο επίπεδο.

Ο Κέρρυ δεν έχει απάντηση για το ερώτημα: «Από πότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ εγκολπώθηκε και υπερασπίζεται τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας;»

Ο Κέρρυ, όπως πάντοτε, ψεύδεται ασύστολα. Η Ρωσία δέν εισέβαλε στην Ουκρανία. Η Ρωσία έστειλε λίγο περισσότερους στρατιώτες στη δύναμη της ναυτικής βάσης της στη Μαύρη Θάλασσα, κατόπιν των βίαιων αντιρωσικών δηλώσεων και πράξεων που σημειώθηκαν στο Κίεβο. Και καθώς η ουκρανική στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία αυτομόλησε στους Ρώσους, ρωσσικές ενισχύσεις δεν ήταν καν αναγκαίες.

Ο ανεγκέφαλος Κέρρυ, έμπλεος αλαζονείας, διατύπωσε απροκάλυπτες απειλές στη Ρωσία. Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών απέρριψε τις απειλές του Κέρρυ ως «απαράδεκτες».

Στήθηκε σκηνικό πολέμου.


Σημειώστε το οξύμωρο της κατάστασης. Το Κίεβο έχει καταληφθεί από υπερεθνικιστές νεο-ναζί. Η Ε.Ε. συγκεντρώνει την εξουσία και καταλύει την κυριαρχία των κρατών μελών της. Μια συμμορία υπερεθνικιστών τραμπούκων είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει ή χρειάζεται η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση σαν κράτος-μέλος της. Σημειώστε τη συνεργασία του νεοσυντηρητικού καθεστώτος Ομπάμα με τους αντισημίτες ναζιστές. Η νεοσυντηρητική κλίκα που κυριαρχεί στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ από την προεδρία Κλίντον είναι πρόβαρα εβραϊκή και πολλά από τα μέλη της έχουν διπλή, αμερικανική και ισραηλινή υπηκοότητα.

Οι Εβραίες νεοσυντηρητικοί Βικτώρια Νούλαντ, Βοηθός ΥπΕξ και Σούζαν Ράϊς, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, έχασαν τον έλεγχο του πραξικοπήματός τους από τους νεο-ναζιστές που κραυγάζουν «θάνατο στους Εβραίους» !!!

Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ ανέφερε στις 24 Φεβρουαρίου ότι ο Ουκρανός Ραββίνος Μοσέ Ρέουβεν Αζμάν συμβούλευσε τους Εβραίους του Κιέβου «να φύγουν από την πόλη και να εγκαταλείψουν τη χώρα.» Ο Εντουάρντ Ντολίνσκυ, επικεφαλής της κεντρικής εβραϊκής οργάνωσης των Εβραίων της Ουκρανίας, εχαρακτήρισε την κατάστασή τους «φρικτή» και ζήτησε την βοήθεια του Ισραήλ.

Αυτή είναι η κατάσταση που δημιούργησε και υπερασπίζεται η Ουάσιγκτον, ενώ κατηγορεί τη Ρωσία πως καταπνίγει την ουκρανική δημοκρατία. Μια λαοπρόβλητη δημοκρατία ήταν αυτό που υπήρχε στην Ουκρανία, προτού το ανατρέψει η Ουάσιγκτον. Τώρα δεν υπάρχει νόμιμη ουκρανική κυβέρνηση.

Ολοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Ουάσιγκτον ψεύδεται στα περί Ουκρανίας, όπως ψευδόταν για τον Σαντάμ Χουσείν και τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, όπως ψεύδεται για τα πυρηνικά του Ιράν, όπως ψευδόταν ότι ο Σύρος πρόεδρος Ασσαντ χρησιμοποιεί χημικά όπλα, όπως ψευδόταν η Ουάσιγκτον για την Λιβύη, για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (τηλεπικοινωνιακή κατασκοπεία) και για τα βασανιστήρια.

Και γιά τί δεν έχει πει ψέματα η Ουάσιγκτον;

Πωλ Γκρέγκ Ρόμπερτς

***


To διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου