ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ "ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ": "Moνιμοποιούνται" τα φορεία αντί για νοσηλευτικά κρεβάτια στο Σισμανόγλειο!! "Moνιμοποιούνται" τα φορεία αντί για νοσηλευτικά κρεβάτια στο Σισμανόγλειο!!

Θυμηθείτε και κάποιες επισημάνσεις από εμάς: Η "ευταξία" στο ζωτικό χώρο του βασικότατου αγαθού της "δημόσιας" "δωρεάν" "Υγείας"
και:  Γιατί γίνεται τόσος ντόρος σχετικά με το θέμα των φαρμάκων; Πού είναι το παράξενο;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ "ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ"!
ή την αποδέχεσαι και μαθαίνεις να ζεις(?) με αυτήν ή την πολεμάς με κάθε τρόπο...
  • "Moνιμοποιούνται" τα φορεία αντί για νοσηλευτικά κρεβάτια στο Σισμανόγλειο!!

"Moνιμοποιούνται" τα φορεία αντί για νοσηλευτικά κρεβάτια στο Σισμανόγλειο!!
Τριτοκοσμικές στην Υγεία, δημιουργούν οι πολιτικές των μνημονίων και των περικοπών, όπως προκύπτει από ανάρτηση των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο, στο blog του σωματείου εργαζομένων:

Για άλλη μια φορά στο Σισμανόγλειο στην Γενική Εφημερία του Σαββάτου 21/02/2014 καθώς και στις πρωινές εφημερίες της Δευτέρας και Τρίτης 23 και 24/02/2014 γέμισε φορεία στη Καρδιολογική, Α΄ Παθολογική, Β΄ Πνευμονολογική και Α΄ Χειρουργική κλινική.
Και πως να μη συμβεί αυτό αφού ξεκίνησε η εφημερία του Σισμανογλείου με 12 κενά κρεβάτια τη Δευτέρα 23/2 ή με 7 κενά κρεβάτια τη Τρίτη 24/2;
Πως να μη συμβεί αυτό εφόσον την ημέρα της Γενικής Εφημερίας του Σαββάτου είχαμε 430 ασθενείς να εισέρχονται στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία, 100 ασθενείς να εισάγονται στο νοσοκομείο όταν τα κενά κρεβάτια ήταν μόνο 57;!!
Το κλείσιμο νοσοκομείων (κλείσιμο Παπαδημητρίου και μεγάλη συρρίκνωση Αμ. Φλέμινγκ), το κλείσιμο των πολυιατρείων και η μεγάλη κρίση που οδήγησε σε μαζική φτώχεια, ανεργία το λαό και αύξηση των ανασφάλστων , είναι οι αιτίες που οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα που τείνουν να γίνουν καθεστώς!!
Κάτι τέτοιο δε μπορεί να επιτραπεί από όλους εμάς (γιατρούς, νοσηλευτές, κλπ εργαζόμενους καθώς και το σωματείο εργαζομένων) εφόσον η νοσηλεία ασθενών σε φορεία αποτελούν μια απαράδεκτη, αναξιοπρεπή και επισφαλή αντιμετώπιση των ασθενών,μιας και στους διαδρόμους των κλινικών δεν υπάρχει υποδομή για αξιοπρεπή και ασφαλή νοσηλεία.
Επισφαλής γίνεται η νοσηλεία των ασθενών και διότι μένουν μόνο δύο νοσηλεύτριες για τη νοσηλεία 40 και 45 ασθενών σε βαριά κατάσταση πάνω σε φορεία (χειρουργημένοι ασθενείς, ασθενείς με πνευμονία, κλπ ).
Επισφαλής επίσης γίνεται η νοσηλεία για τους ασθενείς σε φορεία και διότι όλοι αυτοί οι ασθενείς δε μπορούν να καταχωρηθούν στο σύστημα και άρα να πάρουν με νόμιμες διαδικασίες φάρμακα, εφόσον είναι επιπλέον ασθενείς πέρα από τα ανεπτυγμένα κρεβάτια του νοσοκομείου.
Γι αυτό το Σωματείο των εργαζομένων κάλεσε τους Συντονιστές Διευθυντές των κλινικών καθώς και τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας σήμερα το πρωί στα γραφεία του Σωματείου προκειμένου να συζητήσει μαζί τους το πρόβλημα καθώς και να αναζητήσει λύσεις για την αντιμετώπιση του.
Κοινή διάθεση όλων των παρεβρισκομένων ήταν η ανάγκη να υπάρξει άμεση αντίδραση με πολυεπίπεδη αντιμετώπιση.
Μεταξύ των άλλων απόφασίστηκε:

1. Η σύνταξη εγγράφων για την επικινδυνότητα της κατάστασης από τα αρμόδια θεσμικά όργανα (Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας, Διευθυντές Τομεάρχες, Διευθυντές Συντονιστές κλινικών, Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας).
2. Η ανάγκη να αλλάξει το σύστημα εφημεριών των νοσοκομείων προκειμένου να εφημερεύει και κάποιο άλλο νοσοκομείο την ημέρα που εφημερεύει το Σισμανόγλειο με τον Ευαγγελισμό και τους Αγίους Αναργύρους. Η ενημέρωση από τη διοίκηση ότι τις ημέρες των γενικών εφημεριών θα μπαίνει και μια κλινική από το Σωτηρία (με ημερομηνία έναρξης στης 2/3/14) θα βοηθήσει στα πνευμονολογικά περιστατικά αλλά όχι και στα υπόλοιπα περιστατικά. Επίσης κάτι τέτοιο σύμφωνα και με τις προτάσεις των παρεβρισκομένων θα βοηθούσε εάν συνέβαινε και στις καθημερινές εφημερίες μιας και στο σισμανόγλειο από τρεις πνευμονολογικές κλινικές που είχε, έχει μόνο σχεδόν μιάμιση!
3. Η έναρξη κινητοποιήσεων με το σωματείο μπροστά και το σύνολο των εργαζομένων, προκειμένου να κάνουμε σαφές στη πολιτική ηγεσία ότι δε θα περάσει η πολιτική συρρίκνωσης κλεισίματος των νοσοκομείων κάτι που καταδικάζει ασθενείς και προσωπικό σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και συνθήκες εργασίας.

Επίσης άμεσα το σωματείο θα καλέσει ΔΣ προκειμένου να αποφασίσει Γενική Συνέλευση για την ενημέρωση των εργαζομένων προκειμένου να γίνει έναρξη κινητοποιήσεων.
Επιπροσθέτως το Σωματείο θα απευθυνθεί στο Νομικό Σύμβουλο του, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο είναι νόμιμο να ξεκινάει η εφημερία του νοσοκομείου, όχι με το 25% των κρεβατιών που προβλέπεται να είναι κενά στην έναρξη της εφημερίας, αλλά με σχεδόν μηδέν κλίνες κενές, κατά πόσο είναι νόμιμο να βρίσκονται ασθενείς σε φορεία και να μη μπορούν να πάρουν φάρμακα με νόμιμες διαδικασίες εφόσον δε μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα, κλπ.

Η άμεση αντίδραση και η συμμετοχή όλων μας μπορεί να σταματήσει τη κατρακύλα του Σισμανογλείου που κατά τ΄ άλλα θα αποτελούσε το κορμό του Βορειοανατολικού άξονα των νοσοκομείων και θα αναβαθμιζόταν σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Υγείας.
Με τις μνημονιακές τους πολιτικές δε μπορεί παρά να είναι για άλλη μια φορά Άνθρακας ο θησαυρός!!

Aπό  ertopen μέσω ΓΡΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου