ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Εικόνες από το κολαστήριο Κορυδαλλού"


Κανίβαλοι, συμμορία επαγγελματιών της "τέχνης" του  ψεύδεσθαι και εξαπατείν, κατ'εξακολούθησιν και με ηδονική ευχαρίστηση εγκληματίες! Συγχωνεύστε και κλείστε σχολεία, γαλουχήστε τα παιδιά στην αποδοχή του χρηματοοικονομικού παρασιτισμού και του μαστιγίου των "αγορών" και μετατρέψτε τη νεολαία σε ομήρους μιας χρήσης της κοινωφελούς εργασιακής σας δουλοκρατίας , κλείστε και τα νοσοκομεία και ρημάξτε όσα απόμειναν, φορολογήστε ακόμη και τον αέρα που τα αντικείμενα του αβυσσαλέου μίσους σας αναπνέουν και φτιάξτε φυλακές...φυλακές...υψίστης ασφαλείας...υψίστης κτηνωδίας.
 Αυτός είναι ο καθρέφτης του "πολιτισμού" της "ανάπτυξής σας" και της "ασφάλειας" των "πολιτών"- δουλοπάροικών σας!
Κρατητήρια, ιδρύματα νεοταξικού σωφρονισμού, στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων, "κοινωφελείς" τεχνολογίες "συλλογής δεδομένων" και νέες φουρνιές ρουφιάνων παρακολούθησης των ανθρώπων. Και μετετρέψτε ολόκληρη την επικράτεια σε κολαστήριο για να ηδονίζεστε εσείς, το "δίκαιό σας"  και τα διεστραμμένα τοκογλυφικά αφεντικά σας...
 Όμως αχρειότατοι νάνοι που την είδατε γίγαντες...έχει ο καιρός γυρίσματα! Σε αυτή την αποθήκη ανθρώπων, σε αυτό το διεστραμμένο όργιο καιροσκόπων, μωροφιλόδοξων, ευυπόληπτων νοικοκυραίων-θεματοφύλακων των "κανόνων της κοινωνίας", χαφιέδων, μυστικών υπηρεσιών, τρομολάγνων ρητόρων, δημοσιογραφικών και μεγαλοεργολαβικών ιερατείων, μη κυβερνητικών λησταρχείων και κυβερνητικών τσιφλικάδων, οργάνων στην υπηρεσία της νομιμότητας της φρίκης και βασανιστών!

ανιχνευτής

Εικόνες από το κολαστήριο Κορυδαλλού


b2ap3_thumbnail_korydallos.jpg

"ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 180 ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ,ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ,ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ",
"ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΨΩΡΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΝΤΕ FOLLOW ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ 180 ΑΠΕΡΓΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ 6 ΜΕΡΕΣ",
"ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ"
"ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ"

Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν στείλει -και συνεχίζουν να στέλνουν- στο λογαριασμό που έφτιαξαν στο  Twitter   ασθενείς κρατούμενοι που βρίσκονται στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού (  ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ )
Οι κρατούμενοι συνεχίζουν για έκτη μέρα την αποχή από το καθημερινό συσσίτιο της υπηρεσίας όπως και  τη λήψη των φαρμάκων.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε τη Δευτέρα 17.02.14, ώρα 12:00, στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού Άγιος Παύλος. Οι κρατούμενοι πρώτου και δευτέρου ορόφου σύμφωνησαν και προχωρούν σε αποχή, απο το καθημερινό συσσίτιο της υπηρεσίας  και πλήρη αποχή από παθολογική υποστήριξη και αντιρετροϊκά φάρμακα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα αιτήματα και όλόκληρη την επιστολή των ασθενών κρατουμένων:

Συνεχίζεται η αποχή συσιτίου των ασθενών κρατουμένων στον Κορυδαλλό


b2ap3_thumbnail_1_20140222-145425_1.jpgb2ap3_thumbnail_2_20140222-145414_1.jpgb2ap3_thumbnail_3_20140222-145415_1.jpgb2ap3_thumbnail_4_20140222-145416_1.jpgb2ap3_thumbnail_5_20140222-145418_1.jpg


Το παραπάνω άρθρο διαβάσαμε στην omniatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου