ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Το Κινέζικο Lunar Rover αναφέρει «Οι Αμερικάνοι δεν ήταν ποτέ εδώ»


Το Κινέζικο Lunar Rover δεν Βρήκε Αποδείξεις Αμερικανικής Προσεληνώσεως: Αναφορές από το Κινεζικό κρατικό πρακτορείο Xinhua επιβεβαιώνουν ότι η αποστολή της Κίνας στο φεγγάρι δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι οι Αμερικανοί ήταν ποτέ εκεί.
Φωτογραφίες της σεληνιακής επιφάνειας που παρθήκαν ενώ το Jade Rabbit ήταν σε τροχιά και περαιτέρω έρευνες στο έδαφος έχουν τώρα αναλυθεί και δείχνουν τις περιοχές όπου πιστεύεται ότι είχαν γίνει οι προσγειώσεις των Αμερικανών αποκαλύπτουν μια επιφάνεια ανέγγιχτη από τον άνθρωπο, και κανένα σημάδι οποιασδήποτε δραστηριότητας γκολφ απολύτως.
«Δεν ήταν ποτέ εδώ», είπε αμήχανος ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών  Wang Yi, «’Ολες αυτές οι συνωμοσίες θεωρίας ότι οι Αμερικανοί το έστησαν για να φανούν καλοί αποδεικνύεται αλήθεια. Ποτέ δεν θα το μαθαίναμε εάν δεν υπήρχε ο δοξασμένος Σεληνιακός ανιχνευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για να ξαναγράψει την ιστορία και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.»
Τα πράγματα ήταν ακόμη πιο απογοητευτικά για τους επιστήμονες που δημιούργησαν τον ανιχνευτή. Είχαν εξοπλίσει το Jade Rabbit με ειδικά κοπτικά εργαλεία ώστε να σκίσει κάθε Αμερικανική σημαία που θα εύρισκε και να την αντικαταστήσει με την Κινέζικη.  Ειδικά πόδια επίσης είχαν τοποθετηθεί  στον ανιχνευτή ώστε να κλωτσήσει στο πλάι οτιδήποτε κατάλοιπα Αμερικανικού διαστημοπλοίου και να το κλωτσήσει και να το ξανά-κλωτσήσει με τον πιο περιφρονητικό δυνατό τρόπο.
«Σκεφθήκαμε, καλά, τι θα κάνουν; θα ξαναστείλουν αποστολή για να ξαναβάλουν την σημαία;» Πρόσθεσε ο Mr Yi. «Η πολιτική μας ήταν απλή: Το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνουν θα ήταν να τους δανείσουμε χρήματα για να το κάνουν. Και θα τους λέγαμε όχι. Χαχαχα! Γουρούνια, σκυλιά! Είναι κρίμα που δεν θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να τους ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΜΕ ξανά.»
Το Κινεζικό σεληνιακό πρόγραμμα θα επιταχυνθεί, επιβεβαίωσε ο Mr Yi. «Κτίζουμε ένα διαστημικό κέντρο στην έρημο Gobi, με μια αίθουσα ελέγχου αποστολών, εκπαίδευση αστροναυτών και μια τεράστια σκηνή που θα μοιάζει στην σελήνη, από όπου η ψεύτικη προσσελήνωση θα μεταδοθεί στον κόσμο το 2016», δήλωσε, αγνοώντας  τελείως το γεγονός ότι μπορεί να έχει δώσει πάρα πολλά στοιχεία και μάλλον θα πρέπει να εκτελεσθεί το πρωί.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Jay Carney αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά ακούστηκε να μουρμουρίζει «αυτοί οι μπάσταρδοι θα αντιγράψουν τα πάντα».


Το διαβάσαμε στο terra papers
Δείτε και το παρακάτω ντοκιμαντέρ (στα αγγλικά) και διαβάστε κι αυτό το ενδιαφέρον άρθρο:

Δεν πήγαμε ποτέ στο ΦεγγάριΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου