ΠΡΟΣΟΧΗ!!! (ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ)ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ…
Έλεος για τα Ζώα
Από το «Αγρόκτημα» στο ψυγείο. Αφήγηση από τον υποψήφιο για Oscar James Cromwell.
Αυτή η ισχυρή ταινία παίρνει τους θεατές σε μία εξερεύνηση πίσω από τις κλειστές πόρτες στις μεγαλύτερες βιομηχανικές φάρμες της χώρας, εκκολαπτήρια και μονάδες σφαγής – που αποκαλύπτουν το, συχνά απαρατήρητο, ταξίδι που κάνουν τα ζώα από το αγρόκτημα στο ψυγείο μας.
Σχόλιο «τροφής»: Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι πως για να συντελεστεί αυτήν η φρίκη χρειάζεται η ύπαρξη μίας μεγάλης μερίδας ανθρώπων που να καταναλώνει αδιάκοπα και αδιάλειπτα κρέας, πράγμα που σαφέστατα καθιστά σχεδόν το σύνολο από εμάς συνενόχους και ηθικούς αυτουργούς στο έγκλημα.
Δεν λέω μην τρώτε κρέας, αλλά καταναλώστε το μία, άντε δύο φορές την εβδομάδα και όταν είναι να το αγοράσετε, προτιμήστε να το παραγγείλετε σε γνωστούς από χωρία, αντί να συντηρείτε αυτήν την ελεεινή κατάσταση του μεγαλοεμπορίου.
Ακόμη και αν δεν σας νοιάζει το πως έφτασε το ζωάκι στο πιάτο σας, είναι ανάγκη να αντιληφθείτε πως μαζί με το κρέας τους φτάνει και η χημική τους σύσταση, η οποία εξαρτάται από την συμπεριφορά που λαμβάνουν τα άμοιρα τα ζωάκια στους «θαλάμους εξόντωσης. Και αν ακόμη και αυτό δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε τουλάχιστον σκεφτείτε το πόσα δηλητήρια, ορμόνες, αντιβιοτικά και ένα σωρό άλλα, εξασφαλίζουν πως το κρέας που τρώμε, είναι ούτε λίγο – ούτε πολύ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΈΝΟ!
Δείτε: Τρώμε κρέας «ντοπαρισμένο» με Αντιβιοτικά – (Έρευνα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).
Σχόλιο δικό μας: στο ακριβώς παραπένω link υπάρχει ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ. Κάποια σημαντικά του αποσπάσματα:
" Ερευνητές του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνέλεξαν δείγματα κρέατος ή κρεατοσκευασμάτων από σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και καταστήματα πώλησης ντόπιων τροφίμων στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βρήκαν ότι το κρέας αν δεν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να αποτελεί μια πηγή ανθεκτικών βακτηριδίων, τα οποία θα μπορούσαν να απειλήσουν, μέσω της τροφικής αλυσίδας, την υγεία μας.
Ο κίνδυνος, σύμφωνα με την επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης αναπληρώτρια καθηγήτρια κυρία Χρυσάνθη Παπαδοπούλου είναι να προσβληθεί ο καταναλωτής από σταφυλόκοκκο, εντεροβακτηρίδιο, σαλμονέλα ή άλλον παθογόνο μικροοργανισμό και να μην υπάρχει αντιβιοτικό για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση, καθώς τα στελέχη των βακτηρίων έχουν γίνει πια ιδιαίτερα ανθεκτικά.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες, σε μια περίοδο τριών ετών, ανέλυσαν 428 ακατέργαστα δείγματα ωμού κρέατος (αρνί, κατσίκι, χοιρινό, βόειο και κοτόπουλο) καθώς και επεξεργασμένα δείγματα τροφίμων ζωικής προέλευσης (π.χ. φιλέτα γαλοπούλας, σαλάμι,, κιμά από γέμιση φαγητών και φέτες ψητού μοσχαριού). Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απομονώθηκαν από τα ανεπεξέργαστα δείγματα εξετάστηκαν ως προς την ευαισθησία τους σε 19 κοινά αντιβιοτικά που χορηγούνται σε ανθρώπους.
Η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας σε έκθεσή της αναφέρει ότι η «μάχη ενάντια στην αντίσταση των βακτηρίων στα αντιβιοτικά είναι ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να νικήσουμε ποτέ» "
Το διαβάσαμε στο proionta-tis-fisis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου