ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

"Το ύποπτο ξύπνημα τού Ισραήλ για την τοξικότητα των λαμπτήρων “οικονομίας” - Συλλογή στοιχείων: οι "οικολογικές" λάμπες οικονομίας, όπως και οι LED, αποτελούν ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για την υγεία του ανθρώπου!!


Κάντε το εξής απλό και αποδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται σε βάρος της υγείας μας από τους "σχεδιαστές" της καθημερινής πραγματικότητας: πηγαίντε σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών ειδών ή σούπερ μάρκετ και ζητήστε τις παλιές καλές λάμπες πυρακτώσεως. Αν βρείτε κάποιες λίγες σε κάνα μαγαζί είναι γιατί έχουν ξεμείνει στο στοκ, καθώς ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ! Για να μας πλασάρουν τα τοξικά τους δηλητήρια! Ξέρετε τι συμβαίνει αν σπάσει μια λάμπα που περιέχει υδράργυρο κι αυτός διαρρεύσει στο χώρο σας; Όχι; Διαβάστε λοιπόν αυτό το επίσημο κρατικό pdf, με οδηγίες στην περίπτωση διαρροής υδραργύρου μέσα στο σπίτι σας ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ! Φαίνεται δεν μας θεωρούν πλέον ανθρώπους αλλά κάτι σαν ποντίκια πειραματικών εργαστηρίων...Κάντε και τη δική σας έρευνα επί του πολύ σημαντικού για να αγνοηθεί θέματος.
Σημειώστε: ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΡΩΝ (Μύθος ότι οι λαμπτήρες «οικονομίας» έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ηλεκτρονικό  βιβλίο "ΛΑΜΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ:Το Μεγάλο Λάθος"- Η πλέον εξωφρενική ιδέα για τη σωτηρία της γης)
Συνοπτικά:
 • Τα ηλεκτρονικά σκουπίδια τους θα παραμείνουν στο περιβάλλον για χιλιάδες χρόνια!
 • Περιέχουν ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ: υπερ-τοξικός για άνθρωπο και περιβάλλον!
 • Διακοπτόμενοι παλμοί φωτός ανά δευτερόλεπτο!
 • Εκπέμπουν επικίνδυνες ακτινοβολίες!
 • Βλαβερό το μπλε φάσμα τους για το ανοσολογικό και την ορμονική ισορροπία!
ανιχνευτής

(Εισαγωγική σημείωση του σάιτ όπου βρήκαμε το άρθρο, οι επισημάνσεις με κόκκινο δικές μας):

Η συγχρονικότητα τελικά δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο...

Ένας νέος φίλος/φίλη εδώ και λίγες μέρες συμμετέχει με σχόλια στο θέμα των λαμπτήρων εξοικονόμησης, σε παλαιότερη ανάρτηση μου εδω(Αντίστροφη μέτρηση για τις λάμπες πυρακτώσεως! ...) Πέρα από το γεγονός της τραγικής άγνοιας των καταναλωτών, λόγω ακριβώς της αποσιώπισης του ζητήματος, τίθεται και το ερώτημα κατά πόσο είμαστε πρόθυμοι να αξιολογήσουμε ορθά την ενημέρωση όταν αυτή έρχεται τελικά...

Είμαστε σε θέση να κρίνουμε και να συν-κρίνουμε ή επιλέγουμε και μόνοι μας την "άγνοια", υποστηρίζοντας -δίχως επιχειρήματα- πως "δεν αληθεύει" η πληροφορία... επειδή απλά δεν τη θέλουμε ως αληθινή?

Να που στο παρόν κείμενο ο αξιόλογος έλληνας ερευνητής του θέματος επικινδυνότητας των λαμπτήρων δίνει μια επιπλέον απάντηση στα ερωτήματα του φίλου/φίλης...

 • Το ύποπτο ξύπνημα τού Ισραήλ για την τοξικότητα των λαμπτήρων “οικονομίας”
Στις 8 Οκτωβρίου τού 2008 η βρετανική υπηρεσία Προστασίας τής Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση για την επικινδυνότητα των λαμπτήρων “οικονομίας” (η οποία ουδέποτε είδε το φως τής δημοσιότητας στην Ελλάδα, εκτός από τις σελίδες τού βιβλίου μου)…

Με αυτήν διευκρινιζόταν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία των λαμπτήρων “οικονομίας”, όταν χρησιμοποιούνται από κοντινή απόσταση, είναι δυνατό να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία των καταναλωτών και ίσως καρκίνο.

Το απλό και αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι τόσο το πανταχού παρόν Ισραήλ, (το οποίο διαθέτει ένα από τα τελειότερα δίκτυα πληροφοριών τού πλανήτη), όσο και οι λοιπές κυβερνήσεις, γνώριζαν για το ζήτημα από πέρυσι τον Οκτώβριο τού 2008.

Το απαράδεκτο γεγονός είναι ότι ελάχιστες κυβερνήσεις μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τους πολίτες τους για τους ποικίλους κινδύνους χρήσης και μεταξύ αυτών για την εκπομπή υπεριώδους ακτινοβολίας.

Το περίεργο γεγονός είναι ότι το Ισραήλ ξαφνικά… “ξύπνησε” μετά ένα χρόνο και… τον Οκτώβριο τού 2009 εξέδωσε ανακοίνωση πληροφορώντας τους Ισραηλινούς και τις Ισραηλινές ότι η χρήση από μικρή απόσταση των λαμπτήρων “οικονομίας” ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Στο βιβλίο μου υπάρχει σχετικό κεφάλαιο με τίτλο “Εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία οι ‘οικολογικοί’ λαμπτήρες με αποτέλεσμα δερματικά προβλήματα και ίσως καρκίνο”, στο οποίο αναλύεται αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Δυστυχώς, στην Ελλάδα καμία περιβαλλοντική οργάνωση, ή οι οικολογούντες υπερασπιστές των λαμπτήρων “οικονομίας” ενημέρωσαν τους έρμους καταναλωτές για το “πράσινο” προϊόν που είναι τοξικό για τους ανθρώπους και ρυπαρό για το περιβάλλον.

Επειδή δεν υπάρχει κάποια επίσημη πειστική ερμηνεία που να αιτιολογεί αυτό το ξαφνικό “ξύπνημα” τής κυβέρνησης τού Ισραήλ έχουμε κάθε δικαίωμα να εικάσουμε ότι διαπιστώθηκε πως οι λαμπτήρες “οικονομίας” έχουν σοβαρά μειονεκτήματα και με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο προειδοποιούνται οι Ισραηλινοί να μειώσουν τον πιθανό ενθουσιασμό και την καταναλωτική τους μανία για τις λάμπες “οικονομίας”.

Εάν υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτό το ύποπτο και καθυστερημένο “ξύπνημα”, την περιμένουμε ασμένως από την πρεσβεία τού Ισραήλ στην Ελλάδα.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ
Διαβάστε οπωσδήποτε κι αυτό: Στοιχεία - σοκ για τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας! 
Επίσης:  Λάμπες οικονομίας: Το ΕΓΚΛΗΜΑ που κανένας δεν μας είπε
Και δείτε:


" Καρκίνος, ημικρανίες, αϋπνίες απ' τις ψευτοοικολογικές λάμπες... ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι σε αίθουσες με φυσικό φως τα παιδιά είναι πιο ευδιάθετα και έξυπνα !!! Εκπέμπουν, όπως και οι LED, μπλε ακτινοβολίες που εμποδίζουν τη νύχτα την ομαλή έκκριση μελατονίνης για καλό ύπνο (Σχόλιο δικό μας: είναι αποδεδειγμένο πέρα κάθε αμφισβήτησης!). Γι΄αυτό οι πομπηιακοί σκοταδιστές μάς θέλουν ξενυχτισμένους και ναρκωμένους. ΜΟΝΟ λάμπες πυράκτωσης "ηλίου" όπου εργαζόμαστε, και ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ λάμπες υδραργύρου !!!
  Οι οικοφασίστες γενίτσαροι ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ότι οι λάμπες αυτές περιέχουν ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ υλικά όπως κρυπτό, προμήθιο, τρίτιο και θόριο... ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΑΓΩΓΕΣ!!!"

!!!Διαβάστε κι αυτό από το Νίκο Κατσαρό, π.πρόεδρο του ΕΦΕΤ- Ένωσης Ελλήνων Χημικών και π.Διευθυντή Ερευνών στο Δημόκριτο: "Όσα πρέπει να γίνουν χωρίς καμία καθυστέρηση!!" Είναι άκρως αναλυτικό και διαφωτιστικό!

2 σχόλια:

 1. Το "Fox News" χρησιμοποιείτε για ενίσχυση των επιχειρημάτων σας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Aπλά παραθέσαμε κι ένα βίντεο από το συγκεκριμένο κανάλι. Το κυρίως άρθρο, καθώς και τους συνδέσμους με ανάλογα άρθρα, το αρχικό pdf με κυβερνητική υπογραφή, όπως και τον καταιγισμό στοιχείων από το πολύ καλό e-book που προτείνεται στην αρχή της ανάρτησης, δεν τα μελέτησες; Αυτά δεν αποτελούν στοιχεία άξια προς αξιολόγηση κι εξαγωγή συμπερασμάτων; Δες κι αυτό το pdf: http://afovia.files.wordpress.com/2009/04/fonikes-lambes-f8orizmu.pdf του Νίκου Κατσαρού, π.προέδρου του ΕΦΕΤ-Ένωση Ελλήνων χημικών...Θα το παραθέσουμε, έστω κι εκ των υστέρων, στο τέλος της αρχικής ανάρτησης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή