ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί κανονικότατα ως ολοκληρωτικό καθεστώς.-Τα ΜΜΜ λειτούργησαν μετά από επιστράτευση των εργαζόμενων

-Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δόθηκαν μετά από επιστράτευση των καθηγητών

-Ο υπουργός Υγείας επισκέπτεται τα νοσοκομεία με κουστωδία ΜΑΤ και αστυνομικών και απειλεί με απολύσεις.

-Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποφασίστηκε πραξικοπηματικά και ανακοινώθηκε με χουντικό διάγγελμα από τον πλέον διαπλεκόμενο κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου

-Η ΕΡΤ εκκενώνεται με επέμβαση των ΜΑΤ και ρίψη δακρυγόνων

-Ο υπουργός Παιδείας δηλώνει πως θα επέμβει με εισαγγελέα για να ν'ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Όλα αυτά οι κυβερνώντες τα πράττουν με το επιχείρημα της "νομιμότητας και της ομαλής λειτουργίας", βασιζόμενοι στην ανοχή και στήριξη μίας κατηγορίας ατόμων που εξακολουθούν και διατηρούν το κεφάλι τους χωμένο στην άμμο πιστεύοντας ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ πως αυτή τη στιγμή διανύουμε περίοδο ομαλότητας και πρέπει να τη διαφυλάξουμε ακόμα και καταλύοντας κάθε δημοκρατικό θεσμό και συνταγματικό δικαίωμα, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΟΥΛΑ ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΑΙ (η δεν θίγεται τόσο).

Το ΜΟΤΟ "όλοι οι ΔΥ είναι τεμπέληδες, όλοι οι συνδικαλιστές είναι πουλημένοι, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες" κοκ , αυτή η φασιστική αντίληψη της συλλογικής ευθύνης και μέσω του βομβαρδισμού της από τα ξεπουλημένα ιδιωτικά ΜΜΕ, εξακολουθεί και βρίσκει έδαφος σε αποχαυνωμένους παρτάκηδες, που θεωρούν την ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ διακιλογημένη.


Είναι εξοργιστικό δε πώς αυτοί που ψηφίζοντας μνημόνια έχουν δημιουργήσει σκηνικό "πολέμου" στη χώρα, έχουν υφαρπάξει το 60% του εισοδήματος των ελληνικών οικογενειών, έχουν οδηγήσει στην ανεργία 1.5000.000 ανθρώπους, στην εργασιακή δουλεία, στις συμβάσεις μίας ημέρας, στον ξενιτεμό του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, περνώντας ρυθμίσεις και νομοσχέδια με ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΣ τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού (καθώς στηρίζονται αποκλειστικά στο μπόνους των 50 εδρών πλέον), παρουσιάζονται ως εγγυητές της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Ντροπή και αίσχος και -ΝΑΙ- πρόκειται για επιβαλλόμενη ΧΟΥΝΤΑ.

ΥΓ: Να θυμίσουμε ότι η επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ συμβαίνει δύο μέρες μετά το δωράκι προς τους καναλάρχες των ψηφιακών αδειών και ουσιαστικής διαγραφής των χρεών τους προς το δημόσιο. ΚΑΙ αυτή η ρύθμιση πέρασε ΟΡΙΑΚΑ με 154 ψήφους, ΧΩΡΙΣ δηλ την ουσιαστική νομιμοποίηση του λαού αφού στηρίχθηκε και πάλι στο μπόνους των 50 εδρών.

Ολα αυτά παράλληλα με την προσπάθεια επανατοποθέτησης της εγκληματικής χρυσή αυγής στο κάδρο των μελών της οποίας οι δολοφονίες λειτουργούν ανασταλτικά (λόγω φόβου) στη διάθεση για συμμετοχή σε κινήματα, διαδηλώσεις κλπ.

ΒΙΑ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Είναι απελπισμένοι. Είναι τοποθετημένοι. Είναι αδίστακτοι. Είναι επικίνδυνοι.
Με αυτό τον τρόπο κυβερνούν και γι αυτό το λόγο πρέπει να πέσουν.


Από Παρατηρητήριο μνημονιακών, νεοφιλελεύθερων και άλλων ψυχάκηδων, μέσω RAMNOUSIA 
κι εμείς το είδαμε στο ΓΡΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου