ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Το τέλος του Wardenclyffe (και της εποχής του εθνικισμού & πατριωτισμού, κατά τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Νίκολα Τέσλα και η αυγή μιας νέας επαναστατικής ασύρματης εποχής, με τηλεμεταφορά και εξάλειψη πολέμων..!)Εκατό χρόνια πριν, ο μεγάλος επιστήμονας – εφευρέτης Nikola Tesla είχε ελπίδες για την επιτυχία του Wardenclyffe και για την ανθρωπότητα. Ο εκπληκτικός του πύργος ισχύος στο Long Island, NY, δηλαδή ο «Μεγεθυντικός Πομπός», που μπορούσε να αξιοποιήσει τα Ηλεκτρο-Μαγνητικά πεδία της γης.

Η ενεργειακή ροή ενός περιστρεφόμενου πλανήτη θα μπορούσε να ενισχυθεί, να μετατραπεί σε ηλεκτρική ισχύ και να εκμπεφθεί ασύρματα σε μικρότερους σταθμούς πολλά μίλια μακριά.

Σε ένα καιρό που ελάχιστοι άνθρωποι μπορούσαν να καταλάβουν τα νέα θαύματα του Εναλλασσομένου Ρεύματος του εφευρέτη. Ο Τέσλα οραματίστηκε: το ραδιόφωνο, τις ακτίνες-Χ, τα λέιζερ και τον ασύρματο ηλεκτρισμό.

Το πειραματικό εργαστήριο στο Colorado Springs κατασκευάσθηκε το 1899. (διάβασε σχετικά Νίκολα Τέσλα O Προμηθέας του Ηλεκτρισμού ) Ήταν εκεί όπου ο Nikola Tesla έκανε μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις όλων των εποχών. Αυτό που συνέβη αμέσως πριν τον 20ο αιώνα θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών. Ο πύργος του στο Colorado Springs απέδειξε ότι τεράστια ποσά ηλεκτρικής ισχύος μπορούσαν να μεταφερθούν μέσω της Γής.

Ο Τέσλα ήξερε ότι μπορούσε να εκπέμψει και να διανείμει ασύρματα τον ηλεκτρισμό σε τεράστιες ποσότητες σε τεράστιες αποστάσεις. Συνδύασε το ραδιόφωνο με το εναλλασσόμενο ρεύμα. Ο Tesla μόλις είχε καταστήσει αρχαία την τελευταία, επαναστατική εφεύρεση του εναλλασσόμενου ρεύματος με ένα κβαντικό άλμα! Το εργαστήριο στο Colorado έστρωσε τον δρόμο για το Wardenclyffe που ήταν πολλές φορές μεγαλύτερο.

Πλέον τώρα ήταν δυνατόν η ηλεκτρική ισχύς να λαμβάνεται πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα, έως την ιονόσφαιρα. Ο ηλεκτρισμός θα φαινόταν να εμφανίζεται από τον αέρα, παντού … στο βάθος του ωκεανού ή ψηλά στα βουνά ή στα νησιά και σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο σημείο. Μ ένα λειτουργικό δίκτυο πύργων ισχύος να περικυκλώνει τον πλανήτη, η έννοια της Ουτοπίας εγκαθιδρύεται. Η ισχύς θα λαμβανόταν μέσω κεραιών, στα αυτοκίνητα. Στις οροφές των σπιτιών που συνδέονται με το ασύρματο δίκτυο ισχύος.
Ένα δίκτυο από πύργους ισχύος ολοκληρώνει το πλέγμα και ηλεκτροδοτεί τον πλανήτη.

Πλησιάσαμε τόσο κοντά στον παράδεισο στην μοντέρνα εποχή. Το 2005 ήρθε και πέρασε και ελάχιστοι άνθρωποι συνειδητοποίησαν πραγματικά την χρυσή επέτειο ενός πολύ ειδικού ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ. Έως το 1905 ο Nikola Tesla ονειρευόταν και δούλευε για ένα Ασύρματο Κόσμο. Αυτή η μεγαλοφυΐα ήξερε ότι οι εφευρέσεις του θα έβγαζαν τους ανθρώπους από τις σκοτεινές εποχές. Ο πιο ευφυής άνθρωπος στους μοντέρνους καιρούς έσπρωξε τον φάκελο στο τι μπορούσε η επιστήμη και η ηλεκτρική μηχανική να φέρουν στον κόσμο. Ο ασύρματος ηλεκτρισμός είναι το κλειδί. Ποια θαύματα θα γίνουν πραγματικότητα όταν θα είναι διαθέσιμη ατελείωτη ενέργεια;

Οι επιστήμονες με τις ριζοσπαστικές τους εφευρέσεις έχουν πάντα οδηγήσει τον τεχνολογικό δρόμο και το γενικό κοινό ακολουθεί και δέχεται τα άλματα της προόδου. Εάν είχαν εφευρεθεί συσκευές τηλεμεταφοράς στους άλλους πλανήτες χρόνια πριν, αρχικά θα είχαμε συγκλονιστεί από αυτήν την φανταστική τεχνική. Αλλά με τον καιρό οι άνθρωποι συνηθίζουν στην υψηλή τεχνολογία … όπως το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Σύντομα το φανταστικό γίνεται κάτι πεζό.

Θα είχαμε συνηθίσει να τηλεμεταφερόμαστε στους άλλους πλανήτες. Θα έμοιαζε φυσιολογικό όπως κάνουμε ένα τηλεφώνημα.

Ο Tesla ρώτησε:

Πόσο μακριά θα πήγαινε την ανθρωπότητα ο ηλεκτρισμός;

Ένας Ασύρματος Κόσμος θα ΕΝΩΝΕ τον πλανήτη.

Πως θα έμοιαζε αυτός ο κόσμος αφού θα είχε γαιομορφοποιήσει την κοινωνία;

Ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Παροχής Ισχύος γύρω από τον πλανήτη θα έτεινε να σμικρύνει την Γή και θα εξουδετέρωνε τις αποστάσεις. Θα είχαμε δωρεάν τηλεφωνήματα. Θα υπήρχε ελεύθερη Παγκόσμια Τηλεόραση. Θα υπήρχε μια αιώνια πηγή ισχύος παντού. Όλος ο ηλεκτρισμός που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε.

Το μεγάλο ΓΕΓΟΝΟΣ είναι η αποτυχία του Wardenclyffe. Πλησιάσαμε τόσο κοντά στο κατώφλι της Ουτοπίας και όμως ελάχιστοι άνθρωποι καταλαβαίνουν αυτό το ιστορικό γεγονός. Είναι λυπηρό ότι τα ιστορικά βιβλία αγνοών τον Tesla. Δεν υπήρξαν ντοκυμενταίρ που αφορούσαν την επέτειο για το τι θα μπορούσε να είναι η πιο απίστευτη επίτευξη του Tesla.

Συνεχίζουμε να μην δίνουμε τα εύσημα στον Tesla.

Το κοινό δεν εκπαιδεύεται στο τι είχε επιτύχει ο Tesla.

Ο Tesla είχε τις πατέντες για το ραδιόφωνο, όχι ο Marconi.

Ο Tesla εφεύρε το σύστημα του εναλλασσόμενου ρεύματος, όχι ο Edison.

Η τηλεόραση ήταν εφεύρεση του Tesla και θα έπρεπε να αποκαλείται Teslavision.

Δεν θα υπάρξουν επιστημονικά αφιερώματα στην τηλεόραση που θα τιμούν τον Tesla. Ουσιαστικά είμαστε αδαείς για τα γεγονότα πριν ένα αιώνα. Η επιτυχία του Wardenclyffe θα είχε αλλάξει τον κόσμο και θα είχε βελτιώσει τον πλανήτη ένα δισεκατομμύριο φορές.

Το Τέλος του Wardenclyffe είναι πιθανά το κρίσιμο σημείο στην πορεία της μοντέρνας πορείας της ανθρώπινης ιστορίας. Ήταν μια υπέρ αντιεξελικτική ΚΑΤΗΦΟΡΑ …

Η κατασκευή του Wardenclyffe άρχισε στο Long Island, New York στα 1900. Ο Tesla διάλεξε αυτήν την τοποθεσία για τον μεγάλο πληθυσμό πουν θα εξυπηρετούσε ο Μεγεθυντικός Πομπός του.

Ο Tesla έκανε καταπληκτική προσπάθειες για να χτίσει προσωπικά αυτό το πράγμα για το μέλλον. Ο διάσημος αρχιτέκτονας Stanford White σχεδίασε την μη τεχνική αρχιτεκτονική του Wardenclyffe.

Ο διακοσίων ποδών (61 μέτρων) πύργος είναι συνήθως φωτογραφημένος στην ημιτελή φάση του σκελετού.

Το 1905 ο Tesla ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ το υπέρτατο όνειρο του.

Γιατί ο Tesla εγκατέλειψε το έργο της ζωής του;

Του είπανε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για τέτοιο κβαντικό άλμα;

Ο πύργος ισχύος ίσως να ήταν πέρα από την κατανόηση των προσαρμόσιμων ανθρώπων.

Μήπως ο Tesla συνειδητοποίησε ότι αυτό που μπορεί να δώσει ισχύ στις πόλεις θα μπορούσε να γίνει όπλο που θα τις κατέστρεφε; Οι ηλεκτρικοί πύργοι μπορούσαν να καταστρέψουν ηπείρους. Το 1905 ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ήδη στην μυρουδιά του αέρα. Ο Arthur Mathews αναφέρει ότι οι Γερμανοί επιστήμονες θα μπορούσαν να κάνουν κακή χρήση του μεγάλου Πομποδέκτη. Η πιθανότητα ότι η Γή θα μπορούσε να ΘΡΥΜΑΤΙΣΤΕΙ από τον ιδιοσυντονισμό μέσω του Μεγεθυντικού Πομπού. Η ισχυρή συσκευή πρέπει να βρίσκεται στα χέρια λογικών θετικών ανθρώπων. Ο Tesla τώρα κατάλαβε ή του συστήθηκε να διαλύσει τον αγαπημένο του πύργο του Wardenclyffe. Έπρεπε να καταστρέψει την μεγαλύτερη τεχνική επιτυχία της ζωής του.

Ίσως πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Tesla δεν ήθελε την ευθύνη της δημιουργίας ενός όπλου μαζικής καταστροφής στα χέρια τρελών; Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι να ελέγξουμε την δύναμη … όχι έως ότου η ανθρωπότητα να ωριμάσει και να σταματήσει να είναι καταστροφική. Ίσως χρειαστεί να περιμένουμε πολύ.

Μια και έχουμε προγραμματιστεί να μην σκεπτόμαστε τον TESLA … υποτιμούμε το τι έδωσε στην ανθρωπότητα. Αντίθετα έχουμε εκπαιδευθεί να σκεπτόμαστε τον Edison, τον Marconi και μια ομάδα άλλων που βασικά στηρίχθηκαν στην δουλειά αυτού του υπέροχου εφευρέτη νέων επιστημονικών αρχών.

Τι θαύματα θα είχαν συμβεί στην ανθρώπινη φυλή εάν το ασύρματο όνειρο του Tesla είχε πραγματοποιηθεί; Υπήρχε η πιθανότητα ενώσεως των φυλών, των εθνών και των διαφορετικών κουλτούρων. Οι τοίχοι μεταξύ των εθνών δεν θα υπήρχαν. Η έννοια της χώρας θα έτεινε να εξαφανιστεί.

Με ελεύθερε και εύκολες πλανητικές επικοινωνίες, όπως η Παγκόσμια Τηλεόραση, οι άνθρωποι θα σκέφτονταν τους εαυτούς τους σαν πολίτες του κόσμου. Μια παγκόσμια κοινωνία θα ένωνε τους ανθρώπους στην γη. Εκτός από τις απίστευτες, ασύρματες συσκευές και μηχανές αυτής της Νέας Εποχής … Το Παγκόσμιο Σύστημα του Tesla προωθεί τις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των κρατών. Οι πόλεμοι θα ήταν απηρχαιωμένοι.

Αργότερα ο Tesla εφήυρε τον «τοίχο του φωτός» μη ένα μη διαπερατό δυναμικό πεδίο. Σχεδίασε ένα πύργο εκπομπής που μπορούσε να παράγει ένα δυναμικό πεδίο θόλου. Ο τεράστιος θόλος μπορούσε να καλύψει μια ήπειρο. Κατασκεύασε συσκευές που μπορούσαν να «τελειώσουν τον πόλεμο». Ο Nikola έγραψε για την εξάλειψη του εθνικισμού και του πατριωτισμού για να επιτευχθεί κοινωνική αρμονία.

Οι ακόλουθες παράγραφοι είναι από το άρθρο ‘Tesla Looks to Science to End the War.’

«Θα πραγματοποιηθεί ποτέ το όνειρο της παγκόσμιας ειρήνης; Ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί. Όταν η μαυρίλα συρρικνωθεί, και ο πατριωτισμός θα είναι συνώνυμος με την θρησκεία, όταν θα υπάρχει μια γλώσσα, μια χώρα, ένα τέλος, τότε το όνειρο θα έχει γίνει πραγματικότητα…..»

Όσο θα υπάρχουν εθνικότητες, θα υπάρχει Πατριωτισμός. Αυτό το αίσθημα πρέπει να Εξαλειφθεί από τις καρδιές μας πριν υλοποιηθεί η μόνιμη ειρήνη. Το κενό πρέπει να καλυφθεί με την αγάπη για την φύση και το επιστημονικό ιδεώδες. Επιστήμη και ανακάλυψη είναι οι μεγάλες δυνάμεις που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση αυτού …

Οι συνέπειες αυτού θα ήταν απροσμέτρητες. Μια νέα εποχή στην ανθρώπινη ιστορία θα εγκαινιαζόταν και μια κολοσσιαία επανάσταση στην ηθική και την κοινωνία θα είχε επιτευχτεί, αμέτρητες αιτίες μπελάδων θα είχαν αφαιρεθεί, οι ζωές μα θα είχαν αλλάξει προς το καλύτερο, και θα είχαν τεθεί οι βάσεις για την ειρήνη.

Ο Tesla (όπως ο Einstein, ο Buckminster Fuller και άλλοι) μα δίνουν περισσότερες αποδείξεις ότι ήταν άνθρωπος του μέλλοντος.

Η Ουτοπία, η οποία μπορούσε να επιτευχθεί επιστημονικά, θα χρησιμοποιούσε την Επιστήμη και την Τεχνολογία με τον κατάλληλο τρόπο.
Η ενέργεια δεν θα χρειαζόταν να ξοδεύεται στον πόλεμο και την καταστροφή.
Είναι δύσκολο για εμάς του 21ου αιώνα να φανταστούμε μια κοινωνία όπου:
Δεν θα πληρώναμε για τα τηλεφωνήματα μας.
Δεν θα χρειαζόταν να πληρώνουμε τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας.
Θα είχαμε ΔΩΡΕΑΝ τροφή και θα τέλειωνε το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας.
Δεν θα υπήρχαν έξοδα για την άμυνα και τον πόλεμο.
Όλοι οι πολίτες θα είχαν δωρεάν σπίτια.
Η διαφθορά δεν θα υπήρχε στους αξιωματούχους.
Η ενέργεια θα κατευθυνόταν στον σωστό δρόμο, για τις κατασκευές και όχι για την καταστροφή.
Η ανθρωπότητα θα άνθιζε, με την καλή ζωή για όλους, εάν μόνον εξουδετερώναμε την πολεμική τεχνολογία και συγκεντρωνόμαστε στην ελπίδα, στην εμπιστοσύνη και την αγάπη.
Δεν θα υπήρχε ανάγκη για νομισματικό σύστημα, και διαφημίσεις.
Δεν θα υπήρχε η κυβερνητική γραφειοκρατία.
Η επιστήμη και η γνώση θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν έξυπνα με συμπόνια και για το όφελος όλων.

Ο Tesla ήξερε ότι οι πύργοι του ισχύος και το Παγκόσμιο Δίκτυο θα μπορούσαν να επιταχύνουν δραματικά την ανθρώπινη κατάσταση. Οι πόλεμοι τεχνικά θα σβήνονταν από την ανθρώπινη εξίσωση. Οι πόλεμοι, οι προκαταλήψεις, ο ρατσισμός και το μίσος θα γίνονταν αρχαίες ιδέες. Δεν θα υπήρχε εχθρός. Είμαστε όλοι επάνω στο διαστημόπλοιο Γή σε μια παγκόσμια κοινότητα.

Αυτό είναι το μέλλον. Ένας Ασύρματος Κόσμος είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να συγκεντρώσουμε και να χρησιμοποιήσουμε την φυσική ενέργεια. Ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν πιθανό στα χέρια φωτισμένων όντων και σαφώς όχι στα χέρια πρωτόγονων. Αυτό θα μπορούσε να ήταν και το παρελθόν Οι αρχές του Tesla των Ηλεκτρομαγνητικών πύργων μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους Ατλάντιους, Αιγύπτιους και Ίνκας. Υπάρχουν σίγουρα πολλοί έξυπνοι και αγνοί πολιτισμοί στο σύμπαν που χρησιμοποιούν τέτοιους προχωρημένους τρόπους για την παραγωγή ενέργειας.

Ένας Παγκόσμιος Ασύρματος Κόσμος του Tesla επιτρέπει την δυνατότητα της ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΕΩΣ με την ταχύτητα του φωτός. Ένα βελτιωμένο σύστημα Tesla θα μπορούσε να έχει την μορφή πυραμίδων. Με τον συνολικό επιστημονικό έλεγχο της φύσεως και των φυσικών δυνάμεων … οι επιστήμονες θα μπορούσαν να επιτύχουν την εφεύρεση συσκευών για ταξίδια με Αστροπύλες.

Θα ήταν επιτεύξιμη η φυσική τηλεμεταφορά ενός ανθρώπινου όντος από το ένα σημείο της γής στο άλλο. Με την ταχύτητα του φωτός θα υλοποιούσασταν στο αντίθετο κομμάτι της γής. Θα μπορούσατε να βγαίνετε σε Αστροπύλες στην Σελήνη ή στον Άρη.

Θα μπορούσατε να εμφανιστείτε οπουδήποτε στο κατάλληλο τερματικό.

Εάν ο Tesla ήταν επιτυχής στις αρχές του 20ου αιώνα με το Wardenclyffe, και η ανθρωπότητα θα είχε προχωρήσει στον δρόμο προς την Ουτοπία, τώρα στον 21ο αιώνα θα ταξιδεύαμε με ιπτάμενους δίσκους με την ταχύτητα του φωτός. Η υψηλή μας τεχνολογία θα είχε δραστικά ανυψώσει την συνειδητό μας.

Θα είχαμε πάρει έναν τελείως άλλο δρόμο, όπου δεν θα υπήρχαν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ! Η ανθρωπότητα δεν θα βυθίζονταν σε πολέμους από δεκαετία σε δεκαετία. Η τεχνολογία θα είχε λύση τα προβλήματα των συγκρούσεων, της απληστίας και του χάους. Οι άνθρωποι θα είχαν ένα πολύ ισχυρότερο στάνταρντ ζωής. Έχουμε όλοι μας ληστευθεί από ένα τεχνικό, υλικό παράδεισο και πολύ λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν.

Το 1939 έγινε μια Παγκόσμια Έκθεση στην Νέα Υόρκη με τα Parisphere και Trilon. Αυτό το μεγάλο θέαμα έδειξε πολλές νέες εφευρέσεις όπως: την τηλεόραση, τα πλαστικά, η ρομποτική και πολλές άλλες εφευρέσεις που οι άνθρωποι δεν είχαν δει ποτέ.

Η Παγκόσμια Έκθεση έδειξε αναπαραστάσεις του Κόσμου του Αύριο. Υπήρχαν φουτουριστικά οράματα από υπέρ-πόλεις και τεράστια σχέδια για υπέρ μεταφορές.

Όλα όσα αφορούσαν το μέλλον που έδειξαν οι επιστήμονες το 1939, ήταν καθαρά και ασφαλή.

Η γνώση κερδίζει με τους αγώνες της ανθρωπότητας. Επιστήμη θα λύσει τα προβλήματα του αύριο ήταν το θέμα της Έκθεσης. Δυστυχώς, το όνειρο της Ουτοπίας στο εγγύς μέλλον καταστράφηκε από την πραγματικότητα του επερχόμενου Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου.

Συχνά, ο πόλεμος δεν αυξάνει την τεχνολογία. Που, συχνά, προκαλεί μεγάλη Υφέση στην πρόοδο της κοινωνίας και πορεία προς τα πίσω.

Ήταν πριν από εκατό χρόνια, όταν ένα τέτοιο κρίσιμο και κομβικό σημείο στην τεχνολογική μας (και θα μπορούσε επίσης να πω πνευματική) πρόοδο σημειώθηκε. Πήγαμε με λάθος τρόπο! Αντί να λάβουμε το μονοπάτι του διαφωτισμού και της ειρήνης … πήραμε το μονοπάτι του φόβου, μίσους, του πολέμου και της καταστροφής.

Tesla έχει σβηστεί από την ιστορία και τα βιβλία της επιστήμης. Κυρίως λόγω της ασύρματης ηλεκτρικής ενέργειας. Εμείς δεν πρόκειται να ακούσουμε την ιστορία για το πώς οι άνθρωποι ήρθαν κοντά στο χειρισμό τη δύναμη των Θεών στη σύγχρονη εποχή. Αυτό είναι ένα παραγνωρισμένο, άγνωστο και (ακόμη) πολύ σημαντικό σημείο στην πορεία της ανθρωπότητας.

Ο πολιτισμός μας ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ήταν πολύ, πολύ διαφορετικός από τη θλιβερή και πρωτόγονη κατάσταση που έχει περιέλθει στο σήμερα.

Αν το Wardenclyffe τα είχε καταφέρει και αν είχαν παρακαμφθεί οι πόλεμοι … σήμερα, θα είχαμε αντι-βαρύτητας, και κτίριο σε μεγάλη κλίμακα, θα ταξιδεύαμε στα άστρα με την ταχύτητα του φωτός και πολλά άλλα.

Η κοινωνία μας θα μπορούσε να είναι παρόμοια με τον κόσμο του Star Trek, όπου οι γήινες πόλεμοι έχουν εξαλειφθεί. Το μίσος και ο ρατσισμός έχουν εξαλειφθεί. Τα τρόφιμα αυτοαναπαράγονται. Η ενέργεια και η γνώση έχουν μετατραπεί σε όφελος όλων. Και θα καλυτερεύαμε τους εαυτούς μας και θα βελτιώναμε την ανθρώπινη κατάσταση.

Αυτό το άρθρο ΕΠΡΕΠΕ να γραφτεί. Κάποιος έπρεπε να σηματοδοτήσει την εκατοστή επέτειο από μία από τις μεγαλύτερες, και ακόμη άγνωστη, καμπή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Κατά τον 20ο αιώνα, ήρθαμε τόσο κοντά στην ουτοπία. Ήταν λίγο, πολύ λίγο μακριά μας, πριν ξεκινήσουμε την αντιεξέλιξη μας.

Doug Yurchey και διασκευή

ΠΗΓΗ: terrapapers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου