ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό - Κανένα σπιτικό στο σκοτάδι


( από Πρωτοβουλία Κατοίκων Καμινίων - Ρέντη Ενάντια στα Μνημόνια και τα Αντικοινωνικά Μέτρα, πρόσκληση σε Σύσκεψη – Συζήτηση για τον συντονισμό της δράσης μας ενάντια στις άδικες και αντιλαϊκές αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ


Τετάρτη 23 Γενάρη, στις 7:00΄΄μ.μ.,

Παπαγεωργακοπούλου 11 & Μεθάνων στα Καμίνια (Αίθουσα του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος)


  • Συζήτηση-σύσκεψη για να συντονίζουμε την Δράση μας σαν κάτοικοι, είτε σαν συλλογικότητες.

ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣυντοπίτες, Συντοπίτισσες

Όλοι μας βιώνουμε την βάρβαρη επίθεση της Τρικομματικής Μνημονιακής Κυβέρνησης στο σύνολο των λαϊκών εργατικών καταχτήσεων που φτάνει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κομμάτι αναπόσπαστο και Μνημονιακή υποχρέωση οι επερχόμενες αυξήσεις της ΔΕΗ για να ολοκληρωθεί το Κυβερνητικό έργο. Αυξήσεις που επιβάλλονται από την ΤΡΟΪΚΑ σαν ένα από τα προαπαιτούμενα για να πάρουμε την δόση την ίδια στιγμή που πάνω από 700.000 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές για το ρεύμα του 2012.

Η αναλγησία της Μνημονιακής Κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ, έφτασε στο σημείο να κόψει με εντολή του Υποκαταστήματος των Καμινίων το ρεύμα στο Κέντρο Αιμοκάθαρσης Αίγινας τον Σεπτέμβρη του 2012 την ώρα της αιμοκάθαρσης 11 συμπολιτών μας, βάζοντας την ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο!!!

Οι άδικες αυτές αυξήσεις (17 αυξήσεις ρεύματος είχαμε την τελευταία τετραετία) είναι αδικαιολόγητες γιατί εκτός των άλλων, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ τα έξοδά της μειώθηκαν το 2012 κατά 600 εκατομμύρια ΕΥΡΩ.

Από την άλλη, λιμνάζουν 1 δισεκατομμύριο ΕΥΡΩ χρέη προς την ΔΕΗ, από Κρατικούς Οργανισμούς και μεγάλους Επιχειρηματικούς Ομίλους (π.χ. Διεύθυνση Κατασκευών Έργων Συντήρησης Οδοποιίας, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ κλπ). Αντί να απαιτεί αυτά τα χρήματα αναπληρώνει αυτές τις απώλειες με αυξήσεις τιμολογίων στα νοικοκυριά !!!

Η ΔΕΗ συντηρεί τα δίκτυά της με διάφορους μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι κοστίζουν περισσότερο από τις περικοπές μισθών και τις απολύσεις που προέβη η επιχείρηση. Ταυτόχρονα, πουλάει ρεύμα σε εξευτελιστικές τιμές σε εργολάβους ηλεκτρικής ενέργειας, που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποδίδουν ούτε τα ελάχιστα χρήματα ( ΕΝΕΡΓΚΑ, ΕΛΛΑΣ ΠΑΟΥΕΡ). Ακόμη και αυτή τη ζημιά, η διοίκηση της ΔΕΗ με της ευλογίες της Κυβέρνησης την μετακυλύει στα λαϊκά νοικοκυριά!!!

ΤΕΛΟΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. Αυτός είναι ο βασικός λόγος των -από τον Ιούνιο- πολύ μεγάλων αυξήσεων ώστε όταν η Εταιρία πέσει στα χέρια Ιδιωτών να έχει εξασφαλιστεί η υπερκερδοφορία της. Η λογική των Διοικούντων την ΔΕΗ είναι: «κάνουμε αυξήσεις πριν από αυτούς (Ιδιώτες) για αυτούς».

· Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, πρέπει να παρέχεται στο λαό και να είναι φτηνό.

· Κανένα σπιτικό να μην μείνει χωρίς ρεύμα.

· Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

· Η ΔΕΗ πρέπει να δουλεύει με τους εργαζόμενους της και όχι με εργολάβους.Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καμινίων -  Ρέντη Ενάντια στα Μνημόνια και τα Αντικοινωνικά Μέτρα

Σας καλεί σε Σύσκεψη – Συζήτηση για τον συντονισμό της δράσης μας ενάντια στις άδικες και αντιλαϊκές αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Τετάρτη 23 Γενάρη, στις 7:00΄΄μ.μ.,
Παπαγεωργακοπούλου 11 & Μεθάνων στα Καμίνια (Αίθουσα του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου