ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Η Κίνα διεξάγει ασκήσεις "ολικής περικύκλωσης" της Ταϊβάν

 

(Συνδέστε και με όσα αρθρώνονται στο video αυτής της ανάρτησης και όχι μόνο για τo μήνυμα της "αιφνίδιας επίσκεψης" που είχε κάνει η Pelosi στην Taiwan: Αντιπολεμικοί διαδηλωτές vs Nancy Pelosi , αλλά και με τη "σημειολογία" αυτού του άρθρου: Κωλοτούμπα υψηλών προδιαγραφών από τον Μακρόν, προδιαθέτει για μεγάλες αλλαγές στους παγκόσμιους συσχετισμούς δυνάμεων..)

Οι στρατιωτικές ασκήσεις που ξεκίνησαν αυτό το Σάββατο 8 Απριλίου από την Κίνα στα Στενά της Ταϊβάν στοχεύουν σε "πλήρη περικύκλωση" του νησιού, σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση.

"Η σημερινή άσκηση επικεντρώνεται στην ικανότητα να αναλάβει τον έλεγχο της θάλασσας, του εναέριου χώρου και των πληροφοριών [ ... ]..] για να δημιουργήσει μια αποτροπή και μια πλήρη περικύκλωση" της Ταϊβάν, δήλωσε η CCTV. Η ακριβής τοποθεσία αυτών των επιχειρήσεων δεν είναι γνωστή.

Το στενότερο τμήμα του στενού της Ταϊβάν μεταξύ της κινεζικής ακτής και του νησιού είναι περίπου 130 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το CCTV, τα αντιτορπιλικά, τα ταχύπλοα, τα μαχητικά αεροσκάφη, τα ανεφοδιαστικά και τα jammers κινητοποιούνται κυρίως για αυτές τις ασκήσεις.

Αυτοί οι ελιγμοί "χρησιμεύουν ως σοβαρή προειδοποίηση κατά της συμπαιγνίας μεταξύ των Αυτονομιστικών δυνάμεων που επιδιώκουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και των εξωτερικών δυνάμεων, καθώς και των προκλητικών δραστηριοτήτων τους", προειδοποίησε επίσης σε δήλωση εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού, Σι γι, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ισχυρίστηκε, το Σάββατο κατά την καθημερινή ενημέρωσή του στην αρχή της ημέρας, ότι εντόπισε 13 αεροσκάφη και τρία κινεζικά πολεμικά πλοία γύρω από το νησί.

Αυτές οι ασκήσεις ακολουθούν την επίσκεψη αυτή την εβδομάδα του Προέδρου της Ταϊβάν Tsai Ing-wen στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συναντήθηκε την Τετάρτη Kevin McCarthy, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Το Πεκίνο είχε υποσχεθεί "σταθερά και ενεργητικά μέτρα" ως αντίποινα.

Η Κίνα βλέπει με δυσαρέσκεια την προσέγγιση στην εργασία τα τελευταία χρόνια μεταξύ των αρχών της Ταϊβάν και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες παρά την απουσία επίσημων σχέσεων παρέχουν στο νησί σημαντική στρατιωτική υποστήριξη.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν (23 εκατομμύρια κατοίκους) ως μία από τις επαρχίες της, την οποία δεν έχει ακόμη καταφέρει να επανενωθεί με την υπόλοιπη επικράτειά της από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας το 1979 και θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχουν επίσημη επαφή με τη Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν), σύμφωνα με την "αρχή της μίας Κίνας" που υπερασπίστηκε το Πεκίνο.

french.almanar.com.lb

μετάφραση: Con

το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου