ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΟΗΕ: Υπερψηφίστηκε το ρώσικο Σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού. ΝΑΤΟικές χώρες κι η Ουκρανία το καταψήφισαν. ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!!!

 (ΣΥΝΔΕΣΗ: Θέλουν οι νεοναζί να κρυφτούν μα η χαρά δεν τους αφήνει...?  -- Ανατριχιάζει την Δύση, όταν ακούει, από τον Πούτιν την λέξη "αποναζιστικοποίηση" της Ουκρανίας! (ΤΟ "ΣΥΜΒΑΝ" ΜΕ ΤΟΥΣ 300") -- Αφιερωμένα.....(στον όχλο των τηλεόπληκτων κι ανιστόρητων νοικοκυραίων, στους πολιτικά φιλόδοξους "επαγγελματίες της επανάστασης", στους πολιτικούς υποκριτές ...) -- "Οι ιδρυτές και χρηματοδότες της ΕΕ ήταν Ναζί" (Ω! Τι έκπληξις!))


Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάγανε
οι Ουκρανοφασίστες

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ!!!

Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού
03.11.2022 Νέα Υόρκη. Στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών μετά την ψηφοφορία επί του σχεδίου ψηφίσματος «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην τροφοδότηση σύγχρονων μορφών ρατσισμός, φυλετικές διακρίσεις, ξενοφοβία και σχετική μισαλλοδοξία»

Τweet: La France de Macron a voté hier à l’ONU contre la résolution visant à combattre la glorification et l'apologie du nazisme. Vous avez bien lu : CONTRE Les pays de l'OTAN, qui soutiennent le régime nazi de l'Ukraine, sont dirigés par des nazis.


Ο ΟΗΕ ψήφισε υπέρ του ρωσικού σχεδίου ψηφίσματος για την «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού»

Εν μέσω της έντονης συζήτησης, η Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ένα σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού με καταγεγραμμένες ψήφους 105 υπέρ, 52 κατά, και 15 αποχές. Η Ελλάδα το καταψήφισε, όπως η Ουκρανία και ΝΑΤOικές χώρες π.χ ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Ιταλία, χώρες Βαλτικής κλπ Αντίθετα το Ισραήλ υπερψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος για καταπολέμηση ναζισμού. Η Ευρώπη και η Αμερική ντύθηκαν στα ναζιστικά σύμβολα…Ο κόσμος όμως καταδίκασε τη στάση τους και την εμμονή την παλινδρόμηση τους την αγκύλωση τους στον αγκυλωτό σταυρό.
Η επιτροπή ενέκρινε οκτώ σχέδια ψηφισμάτων, μεταξύ των οποίων τα Κείμενα για τα Δικαιώματα των Ιθαγενών Λαών, την Ιδιωτικότητα στην Ψηφιακή Εποχή, την Καταδίκη της Δόξας του Ναζισμού.

Τα σχέδια ψηφίσματος κάλυψαν μια σειρά ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από το δικαίωμα στον αλφαβητισμό και την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση έως θέματα πρόληψης του εγκλήματος και ποινικής δικαιοσύνης, καθώς και προσπάθειες για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού.

Το σχέδιο ψηφίσματος ζήτησε από τη Συνέλευση να εκφράσει βαθιά ανησυχία για την εξύμνηση του ναζιστικού κινήματος, του νεοναζισμού και πρώην μελών της οργάνωσης Waffen SS, συμπεριλαμβανομένης της ανέγερσης μνημείων και της διεξαγωγής δημόσιων διαδηλώσεων για την εξύμνηση του ναζιστικού παρελθόντος.Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση της ρατσιστικής και ξενοφοβικής ρητορικής, τις εκκλήσεις για απέλαση μεταναστών και προσφύγων, την ισλαμοφοβία, την αφροφοβία και τον αντισημιτισμό, ανέφερε ο ΟΗΕ στην ανακοίνωσή του.

Κάποιοι εκπρόσωποι πήραν το λόγο για να εκφράσουν ανησυχίες για την προσπάθεια της Μόσχας να εκμεταλλευτεί το πρόσχημα της καταπολέμησης του νεοναζισμού για να δικαιολογήσει τον βάναυσο πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας, με τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας να ισχυρίζεται ότι το προσχέδιο δεν έχει τίποτα κοινό με τον γνήσιο αγώνα κατά του ναζισμού και του νεοναζισμού .

(Με κόκκινο οι χώρες που ψήφισαν ΟΧΙ στην καταπολέμηση του ναζισμού μεταξύ αυτών και η Ελλάδα)
Απηχώντας τις ανησυχίες του, ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε ότι το ψήφισμα αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Μόσχας να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας προωθώντας ψέματα και διαστρεβλώνοντας την ιστορία. Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη στάση τους. Με υπερδιπλάσιους ψήφους πέρασε το ψήφισμα κατά εξύμνισης ναζισμού.

Αμαύρωσαν την ιστορία του τόπου……την απαρνήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου