ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

" Η πιο επική και επικίνδυνη οικονομική καταιγίδα στην ιστορία είναι τώρα πάνω μας "


γράφει ο Mike Adams

Η πιο επική και επικίνδυνη οικονομική καταιγίδα στην ιστορία είναι τώρα μπροστά μας… και δεν υπάρχει διέξοδος. Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνητικοί κλεπτοκράτες έχουν στήσει την παγίδα για τους εαυτούς τους, και τώρα έχουν πιαστεί χωρίς διαφυγή.

Χθες η Fed μόλις αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης (0,5%) σε μια προσπάθεια να ανακόψει το κύμα του εκρηκτικού πληθωρισμού. Αλλά με τον πραγματικό πληθωρισμό να κυμαίνεται από 15% – 25%, η μικροσκοπική χειρονομία του 0,5% θα έχει ελάχιστα αποτελέσματα στην ανάσχεση του πληθωρισμού.

Θα έχει, ωστόσο, τεράστιο αντίκτυπο στις αγορές ακινήτων, οι οποίες, όπως προέβλεψα δημοσίως πριν από τρεις εβδομάδες, έχουν ήδη φτάσει στο αποκορύφωμά τους. (Είχα ονομάσει την «κορυφή» της αγοράς ακινήτων γύρω στις 18 Απριλίου.) Τα υψηλότερα επιτόκια σημαίνουν υψηλότερο κόστος εξυπηρέτησης των ενυπόθηκων δανείων, και αυτό καθιστά πιο δύσκολο για τους δυνητικούς αγοραστές να πληρούν τις προϋποθέσεις για τραπεζικά δάνεια για υπερτιμημένες κατοικίες και οικόπεδα. Το αποτέλεσμα θα είναι γρήγορο: Ένα γρήγορο ξετύλιγμα της φούσκας των ακινήτων που εκτοξεύτηκε με τα παράλογα χαμηλά επιτόκια και το φαινομενικά ατελείωτο τύπωμα χρήματος.

Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή των ειδήσεων για την οικονομική καταιγίδα που μας έχει πιάσει.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έχει πλέον εκτοξευθεί σε σχεδόν 110 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα μήνα (Μάρτιος), πράγμα που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ απλά δεν εξάγουν πολλά πράγματα, σε σύγκριση με όλα αυτά που εισάγουν. Αυτό είναι ένας τρομακτικός δείκτης για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το CNBC, μια νέα συγκλονιστική οικονομική έκθεση αποκαλύπτει ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 7,5% το πρώτο τρίμηνο του 2022. Αυτό είναι σχεδόν σαν μια βουτιά από τον γκρεμό. Ωστόσο, ακόμη και καθώς η παραγωγή των εργαζομένων πέφτει κατακόρυφα, το κόστος των εργαζομένων εκτοξεύεται στα ύψη. Έτσι, οι αμερικανικές επιχειρήσεις και οι κατασκευαστές πληρώνουν περισσότερα χρήματα για λιγότερη παραγωγικότητα. Οι τιμές αυξάνονται, η παραγωγή μειώνεται. Δεν είναι καλό πράγμα για την οικονομία.

Το CNBC αναφέρει επίσης ότι η δραστηριότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου μειώνεται απότομα, και οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου δέχονται σφυροκόπημα στη σημερινή πτώση του DOW κατά 1.000+ μονάδες, με ορισμένες τιμές μετοχών για τους γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου να υποχωρούν έως και 17% σε μία ημέρα.

Με το τρελό τύπωμα χρήματος να συνεχίζεται με ρυθμό πανικού, είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει ολόκληρη η μηχανή εξαπάτησης με βάση το χρέος και το πλαστό νόμισμα, οδηγώντας σε αυτό που προβλέπει ο οικονομικός αναλυτής Gregory Mannarino ότι θα μπορούσαν να είναι απώλειες έως και 80% σε μετοχές, ομόλογα και άλλα περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια. Δείτε τη συνέντευξη του Mannarino εδώ:
 
 


Το ίδιο κανάλι στο Brighteon, «Liberty and Finance», πήρε επίσης συνέντευξη από τον Andy Schectman, διευθύνοντα σύμβουλο της Miles Franklin, μιας μεγάλης εταιρείας λιανικής πώλησης πολύτιμων μετάλλων. Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Schectman αποκαλύπτει την εκπληκτική ανάλυσή του (η οποία συμφωνώ ότι είναι ακριβής) σχετικά με το πώς τα έθνη BRICS είναι έτοιμα να εξαπολύσουν το δικό τους ψηφιακό νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό και θα εκτοπίσει αμέσως το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Το σημαντικό είναι ότι ο Schectman εξηγεί ότι αυτό θα συμβεί μέσα σε μια μέρα, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς καμία έξοδο για όσους θα παραμείνουν να κρατούν δολάρια. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική συνέντευξη που πρέπει να προσέξετε (θα πάρω συνέντευξη από τον Schectman σε λίγες εβδομάδες για να μάθω ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάλυσή του):

Gold Is About To Take Center Stage | Andy Schectman (video)


Η κατώτατη γραμμή; Ο Andy τα καταφέρνει. Καταλαβαίνει τη μεγάλη εικόνα και θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την προειδοποίησή του ή να πληρώσετε το τίμημα της απώλειας κυριολεκτικά όλων των περιουσιακών σας στοιχείων σε δολάρια όταν η μουσική σταματήσει. Οι μέρες της κυριαρχίας του δολαρίου πλησιάζουν γρήγορα στο τέλος τους. Και αυτό σημαίνει ότι οι ημέρες του εύκολου χρήματος, των προσιτών καταναλωτικών αγαθών, των χαμηλού κόστους δανείων και της εύκολης πίστωσης έχουν επίσης σχεδόν τελειώσει.

Οι κυβερνήσεις της Ελβετίας και της Γερμανίας παροτρύνουν ξαφνικά τους πολίτες τους να αποθηκεύσουν προμήθειες και να προετοιμαστούν για την κατάρρευση του ηλεκτρικού δικτύου

Προσθέτοντας στη σοκαριστική τροπή των παγκόσμιων γεγονότων, οι κυβερνήσεις τόσο της Γερμανίας όσο και της Ελβετίας προτρέπουν τώρα δημοσίως τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους να αποθηκεύσουν βασικές προμήθειες και να προετοιμαστούν για σενάρια όπως η κατάρρευση του ηλεκτρικού δικτύου ή ο πυρηνικός πόλεμος.

Όπως αναφέρθηκε από το Free West Media:

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών: Faeser συμβούλεψε τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις επιβίωσης σε περίπτωση κρίσης.

Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τα τεχνικά ζητήματα, «αλλά και τις προμήθειες τροφίμων, φαρμάκων ή ιατρικών ειδών». Υπάρχουν ακόμη 599 πυρηνικά καταφύγια στη Γερμανία. Υπάρχουν επίσης ορισμένα που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. «Είναι λογικό να επανενεργοποιήσουμε ορισμένα από αυτά», δήλωσε ο Faeser.

Και στην Ελβετία, ακόμη και τα κυρίαρχα εταιρικά μέσα ενημέρωσης εκεί αναφέρουν τον σχεδόν πανικό στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης: «Οι ελβετικές εταιρείες καλούνται να προετοιμαστούν για ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας«, αναφωνεί το SWI (Swissinfo.ch):

Ελλείψει μιας συμφωνίας για την ηλεκτρική ενέργεια με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό εάν μεγάλες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποτύχουν στην Ελβετία ή στο εξωτερικό.

Μια διακοπή ρεύματος θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές έως και 4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (4,3 δισεκατομμύρια δολάρια) την ημέρα, σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικά στοιχεία.

Η Ελβετία κινδυνεύει να αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα με την εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, ιδίως τον χειμώνα, εάν δεν υπάρξει πρόοδος σε μια συμφωνία με την ΕΕ, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Φυσικά, πουθενά σε αυτό το άρθρο δεν αναφέρουν ότι η Ελβετία έχει παραβιάσει την παραδοσιακή της θέση ουδετερότητας και τώρα συμμαχεί με τα κράτη του ΝΑΤΟ που στέλνουν όπλα στην Ουκρανία και διεξάγουν οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον της Ρωσίας, του κύριου προμηθευτή φυσικού αερίου που τροφοδοτεί το ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένου, σε κάποιο βαθμό, του ηλεκτρικού δικτύου της Ελβετίας).

Στην ουσία, η Γερμανία και η Ελβετία προειδοποιούν τους πολίτες τους να προετοιμαστούν για μια ενεργειακή και οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε τεχνητά από τις δικές τους κυβερνήσεις. Αυτή είναι η απόλυτη βλακεία της προοδευτικής σοσιαλιστικής Ευρώπης, η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δει την πλήρη καταστροφή του νομίσματος του ευρώ μέσα στον επόμενο χρόνο περίπου, προσθέτοντας μόνο στην οικονομική αυτοκτονία της Δύσης.

Η Δυτική Ευρώπη πρόκειται να βιώσει μια οικονομική κόλαση που οι ίδιοι δημιούργησαν, αλλά οι πολιτικοί τους ηγέτες συνεχίζουν να εκδίδουν καταστροφικές, παράλογες αποφάσεις σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα από το πόσο ηλίθιες είναι οι ιδέες τους. Οτιδήποτε μπορεί να ειπωθεί ότι «τιμωρεί τη Ρωσία» -ακόμη και αν βλάπτει σοβαρά τους Ευρωπαίους πολίτες- εξαπολύεται χωρίς καμία απολύτως σκέψη για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

 


Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: Natural News

To δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου