ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

" Σκοτεινές μπίζνες Μπάιντεν με βιοεργαστήρια στην Ουκρανία "

 (Το παρακάτω άρθρο που αναδημοσιεύουμε μας έστειλε αναγνώστης. Σύνδεση με αυτό από την ηλεκτρονική έκδοση των...συστημικών "Νέων": Δημοσίευμα «βόμβα»-Daily Mail: Ο γιος του Μπάιντεν χρηματοδοτούσε βιοεργαστήρια με θανατηφόρους ιούς στην Ουκρανία - Το δημοσίευμα συνδέει τα συγκεκριμένα εργαστήρια με αυτό της Ουχάν, από το οποίο φέρεται να διέρρευσε ο Covid-19!)

Σκοτεινές μπίζνες Μπάιντεν με βιοεργαστήρια στην Ουκρανία

Date: 28/03/2022 

Λερωμένη φαίνεται πως έχουν τη φωλιά τους και οι Αμερικανοί στην Ουκρανία, καθώς στον απόηχο του πολέμου που μαίνεται στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Daily Mail» αποκαλύπτει τη σχέση των ΗΠΑ με βιολογικά εργαστήρια εκεί.

Συγκεκριμένα, το φως της δημοσιότητας είδαν ντοκουμέντα μέσω των οποίων αποκαλύπτεται η άμεση εμπλοκή, διά χρηματοδότησης, του υιού Μπάιντεν με τα εν λόγω βιολογικά εργαστήρια, στα οποία γίνονταν ανάμεσα σε άλλα και πειράματα με τη χρήση θανατηφόρων ιών.

Η βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε μάλιστα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν, τα οποία ουσιαστικά δείχνουν πως οι ρωσικοί ισχυρισμοί για τη διεξαγωγή βιολογικών πειραμάτων στην Ουκρανία με αμερικανική εμπλοκή πιθανόν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για «συνωμοσίες σχετικά με τα e-mails του Χάντερ Μπάιντεν» έγραφαν όμως χθες και οι «Τάιμς του Λονδίνου», με την εφημερίδα να τονίζει πως «η διαμάχη για το εάν τα μηνύματα αυτά είναι γνήσια τροφοδοτεί την πόλωση στην αμερικανική πολιτική σκηνή».

Όπως και να ‘χει, η ουσία είναι πως ο υιός Μπάιντεν φαίνεται πως διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην παράνομη δραστηριότητα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, καθώς φαίνεται να προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό της Metabiota, εταιρίας που συνεργάζεται με το υπουργείο Αμυνας και ειδικεύεται στην έρευνα για ιούς που προκαλούν πανδημίες.

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να προσπάθησε να δημιουργήσει δεσμούς της αμερικανικής εταιρίας με την ουκρανική εταιρία Burisma, η οποία δραστηριοποιείται στο φυσικό αέριο. Ο λόγος; Για να επιτευχθεί χρηματοδότηση για «επιστημονικό έργο», η οποία περιλαμβάνει εργαστήρια υψηλού επιπέδου βιοασφάλειας στη χώρα. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε, όπως προκύπτει, από τον Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος, μαζί με άλλους, επένδυσε για τις δραστηριότητες της Metabiota το ποσό των 500.000 δολαρίων μέσω της εταιρίας τους Rosemont Seneca Technology Partners. Αργότερα μάλιστα φαίνεται πως κατάφεραν να συγκεντρώσουν κι άλλα χρήματα, εκατομμύρια δολάρια για την ακρίβεια, από μεγάλους επενδυτικούς κολοσσούς, όπως είναι και η γνωστή σε όλους Goldman Sachs, αλλά και το -πανταχού… παρόν- ίδρυμα του σκοτεινού μεγαλοεπενδυτή-κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος.

Η Metabiota βέβαια δεν είναι για τους Αμερικανούς μια οποιαδήποτε εταιρική «φίρμα», καθώς έχει εκτελέσει projects στην Ουκρανία για λογαριασμό της Black & Veatch, της εταιρίας-συνεργάτη δηλαδή του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, που διατηρεί δεσμούς στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών και οι οποίες έχτισαν «ασφαλή εργαστήρια» στην Ουκρανία στα οποία ανέλυαν ασθένειες και πειραματίζονταν σε διάφορους τύπους βιοόπλων.
Απώτερος στόχος του υιού Μπάιντεν, όπως όμως και των συναδέλφων του στην επενδυτική Rosemont Seneca Technology Partners ήταν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για διάφορες εταιρίες τεχνολογίας (όπως η Metabiota), προκειμένου να κερδίσουν και οι ίδιοι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα e-mails μεταξύ του Χάντερ και των συνεταίρων του δεν συμπεριλαμβάνουν ουσιαστικά τίποτε άλλο λοιπόν από την ανταλλαγή απόψεων για το πώς η δραστηριότητα της εταιρίας θα μπορούσε να γίνει σημαντικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις και τις εταιρίες που θέλουν να διεξαγάγουν έρευνες επί μολυσματικών ασθενειών.

Οι προτάσεις-ιδέες του υιού Μπάιντεν προς τους ενδιαφερόμενους μεγαλοεπενδυτές όχι μόνο εξασφάλιζαν λοιπόν τη χρηματοδότηση για την εταιρία, αλλά τη βοήθησαν ταυτόχρονα να εξασφαλίσει νέους πελάτες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και «κρατικές υπηρεσίες».

Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια περίοδο η αντιπρόεδρος της Metabiota Μέρι Γκουτιέρι, με σημείωμά της προς τον Μπάιντεν τζούνιορ, περιέγραφε πώς με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαν τελικά «να διεκδικήσουν την οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία».

Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός της CIA Σαμ Φάντις, ο οποίος έχει εξετάσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φορητό υπολογιστή του Χάντερ, είπε στην «Daily Mail» πως η προσφορά να βοηθήσει να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της Ουκρανίας ήταν «ανεξήγητη» για ένα στέλεχος βιοτεχνολογίας. «Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός αυτού του εγχειρήματος;» αναρωτήθηκε εύλογα ο Φάντις.

To σχέδιο για διαμελισμό της Ουκρανίας, δημοψήφισμα ετοιμάζουν στο Λουχάνσκ

Με το βλέμμα του ήδη στραμμένο στην επόμενη μέρα ο Λεονίντ Πασετσνίκ
, τοπικός ηγέτης στις περιοχές ανατολικά της δοκιμαζόμενης από τον πόλεμο Ουκρανίας, δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως η υποστηριζόμενη από τη Μόσχα αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ θα μπορούσε να διεξαγάγει σύντομα δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία.

«Νομίζω πως στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πασετσνίκ, σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, ενώ τόνισε ακόμη πως «οι άνθρωποι θα ασκήσουν το απώτερο συνταγματικό τους δικαίωμα και θα εκφράσουν τη γνώμη τους για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Μόλις τον περασμένο μήνα η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αυτοανακηρυχθεισών Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, και λίγο μετά διέταξε τελικά την έναρξη μιας «ειρηνευτικής», όπως την αποκάλεσε, επιχείρησης εκεί. Το ημερολόγιο έγραφε 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες της στην Ουκρανία, στο πλαίσιο μιας «ειδικής επιχείρησης», όπως την αποκάλεσε, με σκοπό να υποβαθμίσει τις στρατιωτικές ικανότητες της γειτονικής της χώρας και κυρίως να εξαλείψει άτομα τα οποία επιμένει να χαρακτηρίζει επικίνδυνους εθνικιστές. Από την πλευρά τους, βέβαια, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προβάλει σθεναρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία, στην προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της – κάτι που, πάντως, έως τώρα δεν έχει συμβεί, με τη διπλωματία και τις δημόσιες διαβουλεύσεις να συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα με την ελπίδα να μπει τέλος στη σύρραξη.

Το μέγα ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: Ποιο θα είναι το status quo της επόμενης μέρας στην Ουκρανία; Η Ρωσία επιχειρεί να χωρίσει τη χώρα στα δύο για να δημιουργήσει μια περιοχή που θα ελέγχει η Μόσχα, έχοντας αποτύχει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

«Στην πραγματικότητα είναι μια απόπειρα να δημιουργηθεί μια Βόρεια και μια Νότια Κορέα στην Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως η Ουκρανία σύντομα θα ξεκινήσει ανταρτοπόλεμο στο κατεχόμενο από τη Ρωσία έδαφος, δίνοντας έτσι και τον τόνο για το πώς η ουκρανική πλευρά σχεδιάζει να κινηθεί -και- επί του πεδίου το επόμενο διάστημα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου