ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Ως συνέχεια προηγούμενης σχετική ανάρτησης: "Υπάρχει θεραπεία για τον COVID και εφαρμόζεται ήδη, γιατί δε μας το λένε;"
Από την περιγραφή του βίντεο:

Η συνέντευξη ήταν 40+ λεπτά, σας διάλεξα τα 25 όπου λέει τα πιο ουσιαστικά (κατά την κρίση μου) αν θέλετε να την ακούσετε ολόκληρη υπάρχει στο κανάλι του κ.Σαχίνη παραθέτω το λινκ https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1574158/g-tragas-o-ugeionomikos-pateroulis-o-korono-serifis-kai-i-krummeni-alitheia/ " (Γ. Τράγκας: Ο υγειονομικός «πατερούλης», «ο κορωνο-σερίφης» και η κρυμμένη αλήθεια)

Το παραπάνω βίντεο μας το έστειλε η ίδια αναγνώστρια ως συμπλήρωμα του άρθρου που μας είχε στείλει και δημοσιεύσαμε, με κάποιες δικές μας επισημάνσεις, στην ανάρτηση Aπίστευτες δηλώσεις του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα: "Θέλω να ξέρετε όλοι σας, ότι υπάρχει θεραπεία για τον κορονοϊό" !

Να τονίσουμε ότι αν ισχύουν έστω και τα μισά από όσα ισχυρίζεται, ανάμεσα σε αρκετά σωστά που επισημαίνει, όπως π.χ. για το εθνικό σύστημα Υγείας και την υποκρισία της στάσης απέναντι στους Ρομά, ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Τράγκας στον εξαίρετο δημοσιογράφο του ΚΡΗΤΗTV Γιώργο Σαχίνη*, τότε το όλο ζήτημα αποκτά καινούριες διαστάσεις. Που θα έπρεπε κανονικά να οδηγήσουν σε χειμαρρώδεις εξελίξεις. Ζούμε ωστόσο σε μια εποχή που ο όρος "κανονικότητα" έχει γίνει κάτι σαν ελβετικό τυρί κι επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες από κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά και ειδικά εκείνους που επιθυμούν να τη χειραγωγήσουν και άρα να τη διαμορφώσουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους, με διάφορα μέσα και τεχνικές. Τα οποία μας φέρνουν και μία αίσθηση ατμόσφαιρας κι από κάποια τρομαχτικά παραμύθια της παιδικής ηλικίας... Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από εμάς, εκτός από το ότι δεν θέλουμε να ξανακούσουμε  για σοβαρότητα και αξιοπιστία του "ευαγγέλιου" της Υγείας που αποκαλούν ΠΟΫ! Και φυσικά έχουμε τους λόγους μας:
 Παγκόσμιος (Φασιστικός;) Οργανισμός Υγείας: "Μπορεί να χρειαστεί να μπούμε και στα σπίτια σας και να πάρουμε μέλη της οικογένειά σας" (τι λέτε ρε;)
 Αnonymous - " Όσα δεν θέλουν να ξέρεις για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Ϋ.)" - Οι "εξοργιστικές κινήσεις" του Ντόναλντ Τραμπ...
 (Το αινιγματικό παρασκήνιο πίσω από την "κορώνα" - volume 2 ) Η πανδημία COVID-19 του Κορονοϊού: "Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η Ατζέντα ID2020" -->" Σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) δήλωσε τον κοροναϊό COVID-19 μια «πανδημία» - όταν δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος πανδημίας. Μια πανδημία θα μπορούσε να είναι η κατάσταση, όταν το ποσοστό θανάτου από μόλυνση φτάσει περισσότερο από 12%."

* στην πολυδιάστατη εκπομπή του κ. Σαχίνη "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ"  έχουμε ανατρέξει αρκετές φορές για τις ανάγκες  διαφορετικών θεματικών αντικειμένων αναρτήσεών μας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου