Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Η επίθεση των Τούρκων στο αγκάθι που λέγεται Αφρίν


Oμολογώ ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση το άρθρο για την αυτοοργανωμένη όαση της Ροζάβα.

Πρόκειται για μια περιοχή στην πολύπαθη Συρία, στο Βορρά, εκεί που συνυπάρχουν υποδειγματικά και αμεσοδημοκρατικά, μέσα σε κοινοτικό πνεύμα και με στοχευμένες κοινωνικές προτεραιότητες, εθνότητες και θρησκείες. Υπό την αιγίδα των Κούρδων πολεμιστών και πολεμιστριών του YPG, ανθρώπων που έδωσαν πολύ σκληρή μάχη για να διώξουν τους δολοφόνους σκοταδιστές του ισλαμικού κράτους.
 Άρθρο από τα πιο σημαντικά που έχω διαβάσει εδώ και καιρό, για γεγονότα που όντως κάνουν τη διαφορά στον άρρωστο κόσμο της παγκοσμιοποίησης υπέρ των ισχυρών συμφερόντων. Κι επειδή αυτό που συνέβη εκεί έχει μεγάλη επαναστατική και κοινωνική σημασία για κάθε ανεξάρτητα σκεπτόμενο άνθρωπο, είναι και ο λόγος που τρελαίνει τους ισχυρούς του πλανήτη. Ακόμη κι αν ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα στο μοίρασμα της πίτας της εξουσίας και του ελέγχου. Αυτούς που θέλουν τους ανθρώπους να βολοδέρνουν σαν ναυαγοί μέσα στους ωκεανούς του infojunk (σκουπιδοπληροφορίες), να αποπροσανατολίζονται από την ελεγχόμενη ροή της πληροφόρησης και να μπουκώνονται από την ασύδοτη υπερπληροφόρηση.
Οι Κούρδοι είχανε καταγγείλει στο παρελθόν τη συνέργεια τουρκίας και ISIS, με την ενίσχυση του δεύτερου από τους πρώτους σε προμήθειες και πολεμικό υλικό, και την περίθαλψη των τραυματιών μουσουλμάνων εξτρεμιστών σε τουρκικά νοσοκομεία έξω από τα σύνορα της Βόρειας Συρίας.
Και τώρα ο στρατός του σουλτάνου Ερντογάν επιτίθεται με σφοδρότητα κατά των Κούρδων στην Αφρίν. Που είναι ένα από τα καντόνια της αυτόνομης δημοκρατικής ομοσπονδίας της Ροζάβα.
Με τη σιωπηρή ανοχή των Αμερικανών, αλλά και την έγκριση των Ρώσων, δυο πλευρών με αντικρουόμενα συμφέροντα και βλέψεις στη Συρία και ευρύτερη Μέση Ανατολή. Αλλά εδώ τα βρήκαν μια χαρά!
Και μετά οι δε Ρώσοι κάνουν και τέτοιες δηλώσεις, αφού πρώτα έπαιξαν σκληρό παιχνίδι για το δικό τους στρατηγικό συμφέρον με τις ζωές των αμάχων που ζούσαν στο καταφύγιο της ελπίδας της Αφρίν: Δηλώσεις βόμβα Ρώσων αφού έμπλεξαν την Τουρκία στην Αφρίν: «Ασυγχώρητο πολιτικό λάθος του Ερντογάν – Θα υποστεί μεγάλη γεωπολιτική καταστροφή»
 Όμως για να σκεφτούμε λιγάκι πιο απλά και λιγότερο πονηρά από τους χειριστές των σκυλιών του πολέμου και τους εγκέφαλους των χρηματοπιστωτικών συμμοριών. Τι διακυβεύεται εάν αφεθεί στην ησυχία του κι ευδοκιμήσει το πείραμα της Ροζάβα; Να η απάντηση: ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ; Το ιστορικά πρωτοποριακό κοινωνικό πείραμα αυτο-οργάνωσης, αυτο-διαχείρισης και φεμινιστικής επανάστασης της ΡΟΖΑΒΑ!

Όποια επιχειρήματα κι αν προβάλλει η Τουρκιά, ό,τι κι αν συμβεί τελικά κι αν φάνε τα μούτρα τους οι επιτιθέμενοι, νομίζω ότι το ντου σε αυτή την περιοχή κρύβει πολλά και βολικά και για αρκετούς από πίσω. Και ο Ερντογάν Χαν, μαζί με το συνονθύλευμα των κατσαπλιάδων του "ελεύθερου συριακού οχετού" ( να και άλλη μια ανάρτηση εδώ που βάζει τα πράγματα στη θέση τους:Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό!) ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά και για λογαριασμό τους, πέρα από τις δικές του βλέψεις.

Δεν θα πω κάτι άλλο εγώ. Όμως θα κλείσω με κάποιες κουβέντες από την εισαγωγή του ανιχνευτή στο άρθρο:
Θα φροντίσουν να το διαβρώσουν, να το σαμποτάρουν με κάθε τρόπο, να το τσακίσουν όλες οι μεγάλες "ενδιαφερόμενες πλευρές", τα πολυεθνικά υπερ-συμφέροντα και τα μισθοφορικά τσιράκια τους, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, γιατί "χαλάει την (παγκοσμιοποιημένη) πιάτσα" με τον χειρότερο τρόπο; Ο καιρός θα δείξει. Όμως, αλήθεια, ... τι εμπνευσμένο και γενναίο ταξίδι μέχρι τώρα!......


Rohalas


(μας το'στειλε οφίλος μας "rohalas")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου