ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

"Hezbollah: Israel Attacking Syria To Prevent ISIS Defeat "


 Να λοιπόν που οι μάσκες συνεχίζουν να πέφτουν μαζί με το "σταυρό" από τις στολές των "σταυροφόρων" κατά της τρομοκρατίας. Kαι επίσημα πια οι ισχυροί σύμμαχοι στη Μέση Ανατολή των "εξάγουμε δημοκρατία Α.Ε." ομολογούν (κλίκαρε στο antiwar ) ότι δεν επιθυμούν την ήττα των κτηνών του ISIS στη Συρία (και μάλιστα φαίνεται να σκέφτονται μέχρι και να επέμβουν στρατιωτικά για να αποτρέψουν αυτό το όλο και πιο πιθανό ενδεχόμενο!)... Μήπως κ.Τραμπ πρέπει να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο και αυτοί όπως το Κατάρ, που χρηματοδοτούσε τους εξτρεμστές τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους (ενώ η Σαουδική Αραβία ήταν αθώα περιστερά, έτσι;). Oι οποίοι εκτός από τα απίστευτα αίσχη σε Ιράκ και Συρία, το δουλεμπόριο, τις μαζικές σφαγές, τη συστηματική καταστροφή αρχαιοτήτων και αρχαιοκαπηλία, τη λαθρεμπορία πετρελαίου (μέσω και των τουρκικών ανοιχτών δρόμων) και ό,τι άλλο ευφάνταστο, αιματοκύλησαν τόσες φορές και τας "πολιτισμένας Ευρώπας". Ή μήπως όχι; Αλλά βέβαια εδώ μιλάμε για το Ισραήλ, όχι παίξε-γέλασε!
Μήπως να θυμηθούμε ξανά και αυτό;:Στο έλεος των φιδιών: "Η ιδέα ότι η Δύση πολεμάει το ISIS ξεπερνάει το γελοίο..!


 "Hezbollah: Israel Attacking Syria To Prevent ISIS Defeat "

Netanyahu looks at a Syrian rebel fighter being treated in an IDF field hospital. (Photo: Kobi Gideon/GPO) 

Hezbollah chief Hassan Nasrallah accused Israel of helping ISIS in Syria by carrying out airstrikes in the... country. By Jason Ditz | Antiwar.com Addressing the flurry of Israeli attacks against Syria in recent days, Hezbollah leader Hassan Nasrallah says he believes Israel is deliberately trying to help ISIS in an effort to prevent ISIS from suffering outright defeat in Syria amid growing pressure.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu claimed the Friday attacks, which started the latest flurry, targeted a weapons convoy intended for Hezbollah forces, who are in Syria fighting alongside the government against ISIS and other rebel forces.

Nasrallah, however, said that Israel has been using “all kinds of excuses” throughout the war to intervene, and that what they are really afraid of is an ISIS defeat, because that would mean a Hezbollah victory. This is largely in keeping with Israel’s own narrative on the Syrian Civil War, despite the pretense of neutrality.

Israeli officials have repeatedly expressed concern that the survival of the Assad government would mean that a Shi’ite ally of Iran would remain along their border. Moreover, last summer Israel’s Maj. Gen. Herzi Halevy, their military intelligence chief, publicly declared that Israel does not want to see ISIS defeated in the war, and prefers ISIS over the Assad government.

Πηγή: "mintpressnews"

εμείς το διαβάσαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου