Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Ευχαριστήρια επιστολή ταπεινού εξουσιαζομένου

Αγαπητοί εξουσιαστές κάθε είδους

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες.

Απο μικρός ζούσα μέσα στον φόβο. Η ζωή μου όσο μεγάλωνα γινόταν αφόρητη μέρα με την ημέρα. Κάθε φορά που αισθανόμουν οτι είχα αποκτήσει κάτι ένας νέος φόβος γεννιόταν στην άρρωστη και φοβική ψυχή μου. 

Έτσι έφτασα στην ηλικία που η δημιουργική εποχή μου αρχίζει να είναι περισσότερο  πίσω μου παρά μπροστά μου. Η ηλικία στην οποία ταιριάζει καλύτερα αυτό που λένε οι "φίλοι" μας οι Βρετανοί "To have and to hold"

Το πρώτο κομμάτι το είχα καταφέρει κάπως. Το δεύτερο; Πως να κρατήσω αυτά που έχω; Οι φόβοι μου έφτασαν στο ζενίθ . Άρχισα να κλείνομαι στον εαυτό μου και να βλέπω με καχυποψία τον κάθε συνάνθρωπο . Όλοι ήταν ζηλόφθονοι και ήθελαν με κάθε τρόπο να μου κλέψουν ό,τι κέρδισα με κόπο ή μου δόθηκε σε κάποια φάση της ζωής μου δικαιωματικά. 

Τώρα θα σκεφτείτε "Τι λέει ο παράφρονας; Πώς τον ευεργετήσαμε εμείς;" Θα φτάσω σύντομα σε αυτό.

Πραγματικά έφτασα στην παραφροσύνη. Έψαχνα τις απαντήσεις σε βιβλία και θεωρίες συνωμοσίας αλλά δεν έβρισκα πειστικές απαντήσεις. Υπήρχε όμως πάντα κάτι κοινό. Η άσβεστη και αέναη δίψα για δύναμη του ανθρώπου . Σας είδα. Σας είδα παντού. Στην πολιτική, στον στρατό, στην εργασία, στο σχολείο κλπ κλπ. ΠΑΝΤΟΥ. Και τότε καθε φόβος έσβησε και για αυτό σας ευχαριστώ.


Γιατί συνειδητοποίησα ότι έκανα λάθος τόσα χρόνια. Δεν είχα ποτέ τίποτα. 

Στο σχολείο νόμιζα οτι είχα μόρφωση αλλά έκανα λάθος. Ήταν απλά η δική σας εκπαίδευση να γίνω χρήσιμο πιόνι που δεν θα μου την στερούσατε ποτέ.

Μου κλέψατε δυο χρόνια απο την ζωή μου στον στρατό προσπαθώντας εκτός απο πιόνι που με κάνατε στο σχολείο να με κάνετε και δολοφόνο.

Με βάλατε στην παραγωγική διαδικασία και μου δίνετε ένα για κάθε χίλια που σας παράγω.

Η "Ιδιοκτησία" μου είναι και αυτή δική σας. Με αφήνετε με την ψευδαίσθηση οτι έχω κάτι μόνο και μόνο για να με απειλείτε οτι θα μου το πάρετε.

Ελευθερία δεν είχα ποτέ. Κάθε βήμα στην ζωή μου ήταν προκαθορισμένο.

Χρήματα δεν είχα ποτέ. Οι τράπεζες σας τα έχουν και μου δίνουν λίγα όταν τα ζητήσω χαριστικά.

Μου τα είχατε πάρει όλα πριν τα αποκτήσω.Για αυτό σας ευχαριστώ!

Μου πήρατε κάθε φόβο , κάθε ανασφάλεια.

Ήρθε η ώρα να δείξω εμπράκτως την ευγνωμοσύνη μου.  

Ήρθε η ώρα να αρχίσω να παίρνω εγώ τους δικούς σας φόβους. Γιατί όταν έναν άνθρωπο τον έχετε κάψει μέχρι να μείνει μόνο στάχτη, το επόμενο βήμα θα έπρεπε να το ξέρετε. Είστε τόσο παλιοί στην εξουσία που αποκλείεται να μην το γνωρίζετε, δεν μπορεί να είστε τόσο τυφλοί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου