ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Αν θες να τιμάς την Παναγία....

"ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΓΚΕΣ"
H Παναγία δεν διαθέτει παχυλές τραπεζικές καταθέσεις και δεν απολαμβάνει πολυτελή διαβίωση, με το σύμφωνο θέλημα Γιαχβέ ή Αλλάχ.
Η Παναγία δεν βρίσκει χώρο να σταθεί, μέρος ν'απαγγιάσει, η ίδια η πατρίδα της τη ματώνει και τη διώκει.
Η Παναγία λάμπει από ευτυχία κρατώντας στη μητρική αγκαλιά της το μωράκι της.
Το οποίο δεν γνωρίζει. Από πελατειακά πολιτικά συστήματα, εγκληματικές πολιτικές, κρυφές γεωστρατηγικές ατζέντες, παγκόσμια και τοπικά μη βιώσιμα τοκογλυφικά χρέη μιας παρασιτικής ανθρωποβόρας οικονομικής φούσκας. Από σύγχρονες μορφές δουλεμπορίου κι εργασιακής σκλαβιάς, από πολυεθνική αποικιοκρατική λεηλασία, από κερδοσκοπικά τερτίπια. Από πλιατσικολόγους, βιαστές και δολοφόνους, αποκτηνωμένους τζιχαντιστές υπό τις εντολές αχυρανθρώπων μουλάδων και χαλίφηδων στη δούλεψη δυτικών υπηρεσιών και μαζικών δολοφόνων.

Η Παναγία δεν χρειάζεται δουλικό σούρσιμο στα τέσσερα και προσκύνημα ειδώλων και επίγειων επαγγελματιών εκπροσώπων του όποιου θεού, για την ικανοποίηση προσωπικών επιθυμιών και ρουσφετιών.
Αν θες να τιμάς την Παναγία μάθε να τιμάς και τη ζωή. Που ανθίζει και πλημμυρίζει αυτόν τον αμετανόητα υποκριτικό, μίζερο, κουρελή και αντιανθρώπινο κόσμο με τα γλυκά της χαμογελάκια...

ανιχνευτήςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου