Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ!! -2ο μέρος-

Το πρώτο μέρος: Η νέα πραγματικότητα που καταρρίπτει όλα τα παλιά μηχανιστικά παρωχημένα μοντέλα: ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ!! -1ο μέρος-
 Aν νομίζετε ότι η επιστημονική φαντασία είναι εξωπραγματική -ή εξωπραγματικά φανταστική- πού να δείτε και την πραγματικότητα!
H πέμπτη διάσταση σύμφωνα με την εξαιρετική και σίγουρα βαθιά επιστημονική ταινία Interstellar

" Σύμπαντα διαφορετικών διαστάσεων που φαινομενικά υπακούουν σε διαφορετικούς Φυσικούς Νόμους, ουσιαστικά κάτω από το πρίσμα της Ολογραφικής Αρχής καθίστανται ισοδύναμα. Οι θεωρητικοί Φυσικοί του χώρου έχουν αποδείξει ότι ένα σύμπαν 5 διαστάσεων εκδηλώνεται σ'ένα ισοδύναμο σύμπαν 4 διαστάσεων, που συνιστά τη σφαιρική του οριακή επιφάνεια. Η θεωρία Υπερχορδών ορίζει τις συμπεριφορές στο Σύμπαν των 5 διαστάσεων. Στο ολόγραμμά του ή στην προβολή του στο σύμπαν των 4 διαστάσεων που ζούμε, οι αλληλεπιδράσεις εκδηλώνονται ως πεδία. Οι μαύρες τρύπες, αντικείμενα του κόσμου των 5 διαστάσεων, υπογράφουν την παρουσσία τους από τν πεμπτο-διάστατο στον τετραδιάστατο κόσμο μας, μέσω της γνωστής ακτινοβολίας Ηawking.


[...] Οι βαθύτατα επιστημονικές και εσωτερικές ταινίες Matrix 1 και το 13ο Πάτωμα -εικόνα παραπάνω- υποδηλώνουν κατά το σενάριο των ταινιών, όι η πραγματικότητά μας είναι ένας κόσμος κατασκευασμένος από υψηλότερες νοημοσύνες και καλούμεθα να αναπτύξουμε τη συνείδησή μας για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε "την αιχμαλωσία μας σε τούτο τον κόσμο", ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση και το πέρασμά μας σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης.
[...]Συνέπεια των νοητικών εξελίξεων του ανθρώπινου πνεύματος με βαση το όχημα της Λογικής, φτάσαμε να αναρωτηθούμε πλέον σοβαρά μήπως όλα αυτά τα οποία θεόμεθα ως τρισδιάστατο κόσμο και χρόνο, δεν είναι τελικά τίποτε περισσότερο από ένα ολογραφικό στιγμιότυπο μιας υπερκείμενης συμπαντικής πραγματικότητας, την ύπαρξη της οποίας αδυνατούμε να διαπιστώσουμε. Όπως η ενέργεια του φωτός, καταλλήλως διαυλιζόμενη πάνω στην ύλη, αντικείμενο και φωτοχημική επιφάνεια, παράγει ημι-πραγματικές πολλαπλότητες, τα ολογράμματα, έτσι ενδεχομένως όπως εξαιρετικής βαρύτητας επιστημονικά κέντρα ανά τον κόσμο εξετάζουν σήμερα, η συμπαντική πληροφορία που υπάρχει, όπως φαίνεται, διάχυτη στη δημιουργία από πάντα, συμβάλλουσα από διαφορετικούς διαύλους πάνω σε ενεργειακά πεδία, παράγει τις υλοενεργειακές οντότητες, που είμαστε εμείς και ο κόσμος ολούθε γύρω μας.
Κάθε τι απ'ότι εμπειρούμεθα, τελικά,  συμπεριλαμβανομένων των εαυτών μας, εμπεριέχει το όλον της συμπαντικής πληροφορίας. Απλά δεν το καταλαβαίνουμε ακόμα.Και όσο βέβαια οι δρόμοι της Λογικής μας παραμένουν άρρηκτα δεμένοι με το επίπεδο συνείδησης στην οποία τώρα "κολυμπάμε" και δεν τη χρησιμοποιούμε για να χτίσουμε καινούργιες νοητικές λεωφόρους που θα άρουν τη συνείδησή μας σε ένα υπερκείμενο επίπεδο βίωσης, θα παραμένουμε εγκλωβισμένοιστο ολόγραμμα.
[...] Ο καθηγητής Μaldacena, στο Ινστιτούντο Προκεχωρημένων Σπουδών στο Princeton, εκεί όπου πέρασε και δίδαξε ο Αϊνστάιν και πολλοί από τους μεγάλους θεμελιωτές της Μοντέρνας Φυσικής, και ο οποίος ανήκει στην ομάδα των Θεωρητικών Φυσικών που δουλεύουν πάνω στο μοντέλο του ολογραφικού Σύμπαντος, μας εξηγεί με απλά λόγια: Εάν η Ολογραφική Αρχή αποδειχθεί τελικά πέραν κάθε αμφιβολίας ότι ισχύει, τότε με ασφάλεια μπορούε να πούμε ότι, πολύ απλά, ζούμε ως ένα ολόγραμμα, με πραγματικότητες που συνιστούν μαζί με εμάς μια ψευδαίσθηση ή ένα φαινόμενο συνεχώς "εν τω γεννάσθαι". Σας θυμίζει κάτι αυτό εδώ απ΄την αλληξορία του Πλάτωνα περί σπηλαίου; "

αποσπάσματα από το άρθρο "Ολογραφική Πραγματικότητα. Η πιθανή απάντηση στα αδιέξοδα της τρέχουσας επιστήμης" του περιοδικού αντιπληροφόρησης "Ηellenic Nexus", τεύχος 96 Μάιος 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου