Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ": " Ο ψεύτικος πόλεμος του Ομπάμα ενάντια στο ισλαμικό κράτος (ISIS), το οποίο προστατεύεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της "


Ακολουθεί μεταφρασμένο σχεδόν ολόκληρο από εμάς το άρθρο του καθηγητή Michel Chossudovsky στο Global Research με τίτλο "Obama’s “Fake War” against the Islamic State (ISIS). The Islamic State is Protected by the US and its Allies"- Ο ψεύτικος πόλεμος του Ομπάμα ενάντια στο ισλαμικό κράτος (ISIS), το οποίο προστατεύεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της":


"...πάνω από 16.000 βομβαρδισμοί από αέρος διεξήχθησαν από τον Αύγουστο του 2014 έως τα μέσα Γενάρη του'15. Το 60% έγινε από αμερικανικά F16 με υψηλές δυνατότητες να πλήξουν τους στόχους τους (σύμφωνα και με την έγκυρη στρατιωτική επιθεώρηση Defence News).
Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ σαν μέρος του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας", παρά ως μια ακόμα πράξη (στην πραγματικότητα) του ολοκληρωτικού πολέμου κατά του Ιράκ και της Συρίας.
Αυτή η μεγάλης έκτασης αεροπορική επιχείρηση που άφησε πίσω της αμέτρητα θύματα, ποτέ δεν προβλήθηκε με τον πραγματικό της χαρακτήρα από τα mainstream media. Κατά τον Max Boot, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας στο CFR(=Συμβούλιο Εθνικών Σχέσεων), "η στρατηγική του Ομπάμα στο Ιράκ και τη Συρία είναι αναποτελεσματική διότι η αεροπορική εκστρατεία ενάντια στον ISIS ήταν "εντυπωσιακά συγκρατημένη".

[...]Ας δούμε τι είδους αεροσκάφη έχουν εμπλακεί στις επιχειρήσεις. Το F-16 Fighting Falcon, το F-15 Strike Eagle, το A-10 Warthog, για να μην αναφέρουμε και το Lockheed Martin’s F-22, που είναι stealth και τακτικόμαχητικό αεροσκάφος(!) Πώς γίνεται η αμερικανική αεροπορία (με τέτοιας τεχνολογίας όπλα) να μην είναι ικανή να σαρώσει το ισλαμικό κράτος του ISIS; Το οποίο διαθέτει μικρά συμβατικά όπλα και "ανώτερης τεχνολογίας"(σαφές ειρωνικό ύφος) ημιφορτηγά Toyota.
Από την αρχή, αυτές οι αεροεπιδρομές ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ISIS. Tα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι δεν ήταν αυτό ο στόχος. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει.
Προβληματιστείτε με την εικόνα με το κονβόι των ημιφορτηγών να εισέρχεται από τη Συρία στο Ιράκ, διανύοντας 200 χλμ. απόσταση σε ανοιχτή έρημο η οποία χωρίζει τις δυο χώρες. Αυτό το κονβόι μπήκε στο Ιράκ τον Ιούνιο του 2014. Καταλαβαίνει κάποιος, χωρίς ιδιαίτερες στρατιωτικές γνώσεις, ότι αν επιθυμούσαν στ'αλήθεια να το εξουδετερώσουν, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να σαρώσουν αυτά τα ημιφορτηγά Toyota καθώς διέσχιζαν την έρημο από τη Συρία στο Ιράκ, τον Ιούνιο του 2014. [...]

 Όπως φαίνεται στους χάρτες, η συρο-αραβική έρημος είναι μια ανοιχτή έκταση και με τα τελευταίας γενιάς αεροσκάφη η επιχείρηση εξόντωσης της δύναμης του ISIS (η οποία και κατέλαβε το βόρειο τμήμα του Ιράκ), από στρατιωτική άποψη, θα ήταν ”a piece of cake”, δηλαδή μια γρήγορη χειρουργική επιχείρηση. Που σε λίγες ώρες θα ολοκληρωνόταν με απόλυτη επιτυχία.
Αντίθετα, γίναμε μάρτυρες μιας παρατεινόμενης επιχείρησης 6 μηνών με αμείλικτες επιθέσεις από αέρος και βομβαρδισμούς και ο τρομοκράτης-εχθρός παραμένει προφανώς ανέγγιχτος. Ως μέτρο σύγκρισης, θυμηθείτε τους ανελέητους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία το 1999 που διήρκησαν περίπου 3 μήνες, μέχρι να πετύχουν το σκοπό τους.
Και έχουμε οδηγηθεί να πιστεύουμε ότι το ISIS δεν μπορεί να νικηθεί από έναν πανίσχυρο στρατιωτικό συνασπισμό 19 χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ (!)
(σχόλιο δικό μας: πετάει ο ελέφαντας και τα ψάρια αναπνέουν στη στεριά σε αυτό τον "ιερό αγώνα" κατά της "τρομοκρατίας" απο τις "δυνάμεις" της... (χε χε!) "ελευθερίας"!)
 Η εντολή καταπολέμησης της τρομοκρατίας είναι γέννημα φαντασίας. Οι ΗΠΑ είναι ο νούμερο1 "κρατικός σπόνσορας της τρομοκρατίας".

Το ισλαμικό κράτος όχι μόνο προστατεύεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, αλλά ι στρατιώτες του εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνταιαπό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, με την υποστήριξη του Ισραήλ και των συμμάχων των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου