Σχόλια δικά μας: α) Οι ερωτήσεις που θέτει ο αρθρογράφος του παρακάτω άρθρου, στη δεύτερη παράγραφο, εκφράζουν όντως την απορία του επί των συγκεκριμένων πραγμάτων ή είναι ρητορικές;
β) Η καταστροφή των υποδομών και η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υδροδότησης, σε συνδυασμό με την αστρονομική αύξηση των τιμών, σε όποιο μέρος του κόσμου (από αμερικανική ήπειρο κι ευρώπη έως Ασία) υπήρξαν τέτοιες ιδιωτικοποιήσεις, κατά πόσο άραγε αποτελούν γνωστά στοιχεία για το κοινό; Ειδικά εδώ, στο βασίλειο της "σφαιρικής παραπληροφόρησης" και του εταιρικού νεοαποικιοκρατικού δικαίου.
Ενημερωτικά: στο Παρίσι πχ ο δήμος έδωσε δικαστικό αγώνα για να ξαναπάρει στα χέρια του από τους ιδιώτες το νερό: Όπου το νερό έγινε εμπόρευμα, οι άνθρωποι υποφέρουν (Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδά, Παρίσι)
και βίντεο περί ΔΝΤ και ιδιωτικοποιήσεως νερού + το φοβερό παράδειγμα της Βολιβίας (πραγματικός πόλεμος!) ΕΔΩ
Η απαγόρευση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το νερό, ίσως αποτελέσει σπίθα για εξελίξεις
Έπειτα από σχετική εγκύκλιο του υπουργού των εσωτερικών, η εισαγγελία Θεσσαλονίκης, διέταξε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να μεριμνήσει έτσι ώστε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να προχωρούν σε σύλληψη όσων στήσουν κάλπες ή αξιοποιήσουν εκλογικούς καταλόγους για το δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Τόσο πολύ λοιπόν τους τρομάζει η δημοκρατία; Τόσο πολύ τους τρομάζει η βούληση του λαού; Το σάπιο πολιτικό σύστημα, φαίνεται ότι έχει προ οφθαλμών την ελληνική παροιμία που λέει: «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι». Έτσι, δεν θέλει με τίποτα να πάρει θάρρος...
ο λαός και να αρχίσει να σκέπτεται ότι μπορεί να αποφασίζει και με δημοψηφίσματα, γιατί μετά θα γλυκαθεί και το σύστημα θα χάσει την εκμετάλλευσή του λαού. Ποτέ δεν έχει γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα (το μόνο κράτος του πολιτισμένου κόσμου), πλην του θέματος του θρόνου. Φυσικά δεν θα επιτρέψουν να γίνει και τώρα.
Αν προχωρήσουν όμως σε συλλήψεις, μπορεί αυτό να αποτελέσει τη σπίθα που περιμένει ο κόσμος από καιρό, ώστε να προχωρήσει σε διοργάνωση πανελληνίου δημοψηφίσματος, κατά τα πρότυπα των Αν. Ουκρανών, για την αλλαγή των αναχρονιστικών και αντιδημοκρατικών συνταγματικών θεσμών, που μας έφτασαν στο σημερινό χάλι.
Από hassapis-peter μέσω ΓΡΕΚΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου