Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Κάνε κάτι πιο χρήσιμο και απλό από το να γυρεύεις κρυψώνες

                                                     

 Όταν ο άνεμος φυσάει άγρια στον κάμπο δεν γέρνουν οι μισές καλαμιές, αλλά όλες.
Όταν τό απειλητικό τσουνάμι πλησιάζει με ορμή τις ακτές, δεν σαρώνεται ένα μέρος τους, αλλά ολόκληρη η ακτογραμμή.

Όταν εξαφανιστούν οι μέλισσες από τον πλανήτη, όπως ήδη συμβαίνει για διάφορους λόγους, σε λίγα χρόνια θα τις ακολουθήσει και το ανθρώπινο είδος, καθώς θα εκλείψει η γονιμοποίηση του φυτικού κόσμου.

Όταν σε μια κοινωνία που σωριάζεται με πάταγο, κάποιες ομάδες παρασύρονται στην πτώση, είναι αναπόφευκτο να μην ακολουθηθούν κι από άλλες. Καθώς οι κοινωνίες δεν διαφεύγουν από τη φυσική πραγματικότητα όπου όλα συνδέονται άμεσα ή έμμεσα, φανερά ή αδιόρατα μεταξύ τους.

Όταν επελαύνει αυτή η φαινομενικά αλλοπρόσαλλη οικονομική λαίλαπα, που καταπίνει ολόκληρες οικονομίες σν μύγες, ακόμα κι αυτές που κάποτε φημίζονταν για την ευρυθμία και ευρωστία τους και οι τράπεζες μοιάζουν με ετοιμόρροπα κτίσματα (παρά τις σπασμωδικές και λαοκτόνες "τσιμεντοενέσεις" του χρηματοπιστωτικού καρτέλ), τότε...
...το να μεταφέρεις ως κίνηση ασφάλειας τα όποια φράγκα σου σε κάποιο θησαυροφυλάκιο του εξωτερικού, δεν σημαίνει ότι το ωστικό κύμα της παγκόσμιας έκρηξης θα τα σεβαστεί και δεν θα τα σκορπίσει στους πέντε ανέμους, μαζί με τα θησαυροφυλάκια...

Όταν όλα γύρω σου μυρίζουν μπαρούτι κι επερχόμενο λιμό, το να αποθηκεύεις τρόφιμα ή φάρμακα σε αυτοσχέδιες κρύπτες κι αποθήκες, δεν σε εξασφαλίζει ούτε στο ελάχιστο. Αντίθετα σε στοχοποιεί σε αυτούς που καταστρέφονται και ρημάζονται! Γιατί, για σκέψου σε μια κοινωνια-ανοιχτή πληγή, με την πείνα και τη δυστυχία να έχουν απλωθεί παντού σαν πανούκλα, οι στρατιές των πεινασμένων να μυρίζουν από το καταφύγιό σου την οσμή του ψητού κοτόπουλου ή του γουρουνιού στη γάστρα...Ούτε τα ηλεκτροφόρα σύρματα, που θα'χεις βάλει, θα σε σώσουν από τα λιμοκτονούντα σαγόνια!

Οπότε, αντί να συσσωρεύεις προμήθειες ενόψει του "τέλους του κόσμου" (και πόσο άραγε θα σε κρατήσουν αν έξω από την κρυψώνα σου επικρατεί η ερημοποίηση ή τοπία χριστιανικής κόλασης;), ή αναλώνεσαι σε  εγωιστικότατες και βλακωδέστατες, σπαμωδικές κινήσεις "σωτηρίας", σαν το μύθο με την αντίδραση της στρουθοκάμηλου μπροστά στην επέλαση των θηρευτών, γιατί δεν κάνεις κάτι πολύ πιο απλό και αποτελεσματικό;

ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΣ και ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ!

Να ενδιαφερθείς για την ύπαρξη και τα προβλήματα των διπλανών σου, αφού όλα συνδέονται με χαοτικούς τρόπους (το φτερούγισμα της πεταλούδας στη Νέα Υόρκη θα επιφέρει αργά ή γρήγορα τυφώνες στο μακρινό Τόκιο). Και να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να διαθέτει ή να ονειρεύεται μέγαρα όταν ο άλλος τόσο κοντά σου δεν έχει ούτε σκηνή να βάλει μέσα το κεφάλι του.

Και να ασχοληθείς ενεργά με την αντιμετώπιση και θεραπεία όλων των ανοιχτών πληγών γύρω σου, κι όχι με τη νοοτροπία-ούτε καν του μπαλώματος των προβλημάτων-της εγωιστικής κι ατελέσφορης, ως προς την οριστική θεραπεία, διακονίας.

Κι έτσι να υψώσεις συλλογικά με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους (η πλειοψηφία της ανθρωπότητας) αδιαπέραστα φράγματα στα νεοφιλελεύθερα τσουνάμια, αλύγιστες γραμμές αντίστασης στην επέλαση των λαοκτόνων κανιβάλων και των στρατιών τους και να συμβάλλεις προληπτικά κι αποτρεπτικά απέναντι σε επερχόμενες συμφορές.

Και να κουρελιάσεις όλα τα σενάρια για το "τέλος του κόσμου" (και τη μετατροπή του σε μια γιγάντια φυλακή των πάρα πολλών με στυγνούς δεσμοφύλακες τους πάρα πολύ λίγους), αφήνοντας άναυδους και αφοπλισμένους και τους "σεναριογράφους" του τρόμου! Αφοπλισμένους από τα δυο πιο ισχυρά τους όπλα: το ΦΟΒΟ σου και την έλλειψη ΕΛΠΙΔΑΣ, προερχόμενης από τον κατακερματισμό και την εθελοτυφλία των ανθρώπων...

ΞΥΠΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ανιχνευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου