ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!


Τα γεγονότα μας ραπίζουν και μας κόβουν σαν ξυράφια! Οι τάσεις μοιάζουν (και είναι) εφιαλτικές, όσον αφορά την όποια επόμενη ημέρα που ξημερώνει χωρίς ήλιο, για έναν ολόκληρο λαό.

Η καταγραφή των παραπάνω σε αριθμούς είναι "ξερή" και στυγνή και δεν επιδέχεται "υποκειμενικές βολικά ερμηνείες" από πολλούς "ειδικούς".

Για να μη μακρυγορούμε:

Στη χώρα των "μεταρυθμίσεων ελέω ανάπτυξης" οι τοκετοί έχουν μειωθεί 30%!

Προσέξτε: ΟΧΙ 3-4% , αλλά 30%!!!
Δυο ΜΟΝΟ λέξεις ταιριάζουν εδώ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!


Κάτι που βέβαια εξηγείται και πάλι απλά και...στυγνά: Οι γεννήσεις μειώνονται με γεωμετρικά ισοπεδωτική πρόοδο, όχι μόνο γιατί πολλοί αδυνατούν ή δυσκολεύονται ν'ανταποκριθούν στα έξοδα τοκετού*, όχι μόνο επειδή τα παιδιά σε τούτο το λαοκτόνο περιβάλλον αποτελούν τεκμήριο(!!!!!!!), αλλά και γιατί ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να αναλάβουν την τεράστια ευθύνη να φέρουν ένα παιδί σε αυτό τον "κρανίου τόπο!"
Για να ζήσει πού; Εδώ που τα πλακώνει όλα η φοβέρα και τα σκιάζει η σκλαβιά;
Για να μεγαλώσει πώς; Με γονείς στην ανεργία ή στην εργασιακή δουλεία (δες κι αυτό: http://antidras.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9926.html), που είναι όμηροι για ένα ξεροκόμματο στην κυριολεξία;

Και μεγαλώνοντας μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα και τη διαρκή σκέψη για αναγκαστική φυγή από την εγχώρια κόλαση (αλλά και πού να πάει, που όλος ο κόσμος μετατρέπεται σιγά σιγά σε ένα απέραντο δουλεμπορικό στους ωκεανούς του 21ου αιώνα...), να καταλήξει να σκατοψυχιάζει τους γονείς του που το έφεραν σε μια τέτοια πραγματικότητα! Και που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, με "διάτρητη" δικαιολογία ότι... είχαν παιδί να μεγαλώσουν!

ανιχνευτής

* Πλέον το όποιο επίδομα τοκετού, αποφασίστηκε ( ert/eidiseis) από τους "εθνικούς σωτήρες" να δίνεται μόνο σε όσες γυναίκες...γεννούν σπίτι! Κι έτσι, λέει, θα γλιτώνουν λεφτά! Το γεγονός ότι η γέννα στο σπίτι (ζήτω ο 21ος αιώνας και η τεχνολογική πρόοδός του!), μπορεί να επιφέρει επιπλοκές που πιθανώς να αποβούν και μοιραίες για τη γυναίκα, ελλείψει σωστής περίθαλψης, ουδόλως απασχολεί αυτούς που θα σώσουν τη χώρα. Κι ας μη μείνει κανείς όρθιος από τους ιθαγενείς της!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου